Pim BOSCH

Geboortedatum: 28 juli 1956
Geboorteland: Nederland

Rond 1980 behoorde Pim Bosch uit Gorinchem tot de beste amateurs van Nederland. Hij won in zijn carrière meer dan 75 koersen, waaronder vermaarde klassiekers als de Omloop der Kempen en de Hel van het Mergelland.
Vanwege zijn uitslagen zat hij jaren bij de selecties van de KNWU, waardoor een overstap naar de profs voor de hand had gelegen. Dat zag Pim echter niet zitten. Hij zag meer in een maatschappelijke carrière.
Hij had een fulltimebaan bij de gemeente Gorinchem, waar hij zich in de economisch/juridische richting had ontwikkeld en later hoofd werd van de afdeling ruimtelijke en economische ontwikkeling.
Met bloedend hart stopte hij met wielrennen om een glanzende carrière in ambtelijke dienst en later in het bedrijfsleven te realiseren. Hij is nu directeur bij de afdeling gebiedsontwikkeling van het bouwconcern Heijmans.
Deze tak van Heijmans, initieert, ontwikkelt en realiseert projecten van complexe binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen tot kleinschalige woningbouw in Nederland. Pim voelt er zich als een vis in het water.
Spijt heeft hij daarom niet van zijn keuze, maar hij is nog wel voor honderd procent wielerman. Hij volgt het allemaal op de voet en hij is er emotioneel nog steeds bij betrokken.
De sfeer kan hij niet missen en zo was hij jarenlang bestuurslid van zijn wielervereniging Jan van Arckel en organisator van de Omloop van de Alblasserwaard.
Helaas vergt zijn huidige baan zoveel tijd dat het hem niet meer lukt om actief bij de wielersport betrokken te zijn. Wel zit hij nog zoveel mogelijk op de racefiets en geniet hij van het fietsen.
Het is zijn leven en hij mijmert op de fiets graag over de mogelijkheden die hij heeft gehad als hij beroepsrenner was geworden. Hij kon aardig klimmen en in de waaiers rijden en hij had een sterk eindschot.
“Vergelijk me als renner maar met Jan Raas, maar dan twee stapjes lager”, vertelde hij me eens lachend. Pim Bosch viert vandaag zijn 61ste verjaardag.

28-07-2017