Michele SCARPONI

Geboortedatum: 25 september 1979
Geboorteland: Italië
Overleden op: † 22.04.2017

Michele Scarponi (1979-2017)

Michele Scarponi een van de beste Italiaanse renners van de laatste jaren is vanmorgen na een aanrijding met een kleine vrachtwagen in de traumahelikopter op weg naar het ziekenhuis overleden.
Een tragisch ongeval van een renner die vorige week nog een mooie overwinning behaalde in de eerste etappe van de Ronde van de Alpen, de nieuwe naam van de Ronde van Trentino.
Nadat hij gisteravond van die ronde was thuisgekomen, vertrok hij vanmorgen voor zijn training. De renner van Astana was zich aan het voorbereiden op de Ronde van Italië die op vrijdag 5 mei van start gaat.
Met zijn dood verliest de Giro nog voor er een meter is gereden een van de kanshebbers, want Scarponi was een internationale toprenner die de Giro al eens op zijn naam schreef.
Zelf dopingzondaar die een schorsing uitzat verkreeg hij die overwinning nadat Alberto Contador de zege was ontnomen na de ontdekking van een minimale hoeveelheid clenbuterol in zijn bloed.
De overwinning ging toen naar de als tweede geëindigde Italiaan. Scarponi werd in de Giro ook drie maal vierde.
De erelijst van de renner uit Jesi, een plaats aan de Adriatische kust, omvat mooie overwinningen, zoals de eindzeges in de Wielerweek van Lombardije (3x), de Vredeskoers, de Tirreno Adriatico en de Ronde van Trentino.
Hij reed alle klassiekers waarin geklommen moest worden, maar behalve een tweede plaats in de Ronde van Lombardije, gooide hij geen hoge ogen.
Scarponi was populair, want hij was een grappenmaker die in interviews hilarisch kon uithalen. Hij mocht de journalisten graag op het verkeerde been zetten en genoot dan enorm van de gevolgen.
De 37-jarige Italiaan laat een vrouw en twee kinderen na.

22-04-2017