Danny ...

'Een jaar of tien geleden begon dewielersite.net de verhaaltjes van Fietsvarianten over te nemen. Ze werden automatisch doorgelinkt naar wielersportboeken.nl.

Af en toe had ik contact met de beheerder, ene Danny. Mijn vraag waar hij woonde, bleef onbeantwoord. Een jaar of drie geleden ging ik de ruimte die ik op beide sites kreeg, gebruiken voor mijn wielergedichten.

Danny, vriendelijk en behulpzaam als altijd, gaf me een beheerpagina waar ik op kon inloggen om iedere week een nieuw gedicht te plaatsen.

Twee weken geleden kon ik opeens niet meer op mijn beheerpagina. Mailtjes aan Danny werden niet beantwoord. Ook Harrie Heinen van wielersportboeken.nl en enkele andere medewerkers van dewielersite.net wisten niet wat er aan de hand was.

Volgens Harrie was Danny erg gesteld op zijn privacy. Adres of telefoonnummer gaf hij aan niemand. Via info van Harrie en een hoop gegoogel kwam ik vanmorgen toch aan een adres. Danny bleek te wonen in een buitenwijk van Maastricht.

Vanmiddag ben ik er naar toe gefietst. Toen ik wilde aanbellen kwamen twee heren en twee dames uit het flatgebouw. Ik vroeg of zij Danny kenden. En of ze hem kenden.

De twee broers van Danny hadden slecht nieuws: Danny is op 30 september plotseling overleden. Hij werd 64 jaar. Hij was niet ziek maar vanwege een fobie leefde hij heel teruggetrokken, hij kwam nauwelijks buiten.

De broers zijn op de hoogte van de (omvang van) dewielersit.net, maar voor Danny was er geen aanleiding om hen er bij te betrekken.

Ze missen ook voldoende kennis daarvoor. Met hulp van de provider gaan ze bekijken hoe het verder moet met de site waar zovele wielerliefhebbers dagelijkse gasten zijn.'

Tot zover de mail van mijn goede wielervriend Miel Vanstreels. Een triest verhaal. Ik heb soortgelijke ervaringen met Danny. Behulpzaam en sympathiek in zijn mails, maar als ik hem via zijn site mailde, kwam er geen antwoord.

Omdat de slogblog ook zeer regelmatig van het fotoarchief van dewielersite.net gebruik maakt, ben ik zeer benieuwd of er iemand is die de zaak gaat overnemen. Maar wie moet je daarnaar vragen? "Ik vermoed dat geen van ons wist wie Danny was", schrijft Miel in zijn slotzin.

Danny, wie je ook was, rust zacht. Ik had heel veel respect voor je werk.

Door Fred van Slogteren, 9 oktober 2016 18:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web