Welkom Ron Couwenhoven!

Met enige trots kondig ik hierbij een nieuwe medewerker aan. Ron Couwenhoven (1946), vele jaren lang de leidsman voor de lezers van De Telegraaf bij het internationale wielergebeuren, maakt vandaag zijn debuut als medewerker van de slogblog.

Na zijn pensionering is Ron nog lang niet uitgeschreven. Zo publiceerde hij zeer recent een prachtig boek over de vaak wonderlijke geschiedenis van het werelduurrecord. Binnenkort zal ik een recensie van dit boek publiceren.

In 2010 verraste hij met het boek ‘Vijftig jaar te midden der kampioenen’ over leven en werken van de vader van de Nederlandse sportjournalistiek: Joris van den Bergh (1882-1953).

Behalve deze standaardwerken staan er nog tal van boeken op zijn naam. Niet alleen over wielrennen, maar ook over de schaatssport. En over allerlei wetenswaardige aspecten van de Zaan, zijn geboortegrond.

Zijn artikelen, columns en andere publicaties over de wielersport sluiten naadloos aan bij het vaak nostalgische karakter van de slogblog en daarom ben ik blij dat ik deze journalistieke reus aan ons lijstje van medewerkers mag toevoegen.

Vandaag debuteert Ron met een open brief, die hij op 6 augustus jl. schreef aan Annemiek van Vleuten, die op die dag met veel panache en nog veel meer pech geschiedenis schreef en die vandaag haar 34ste verjaardag viert.

Welkom Ron!

Door Fred van Slogteren, 8 oktober 2016 6:00

Ron Couwenhoven

Mooi Ron, dat je je onmetelijke wielerkennis nu op de slogblog gaat delen. Groet, Willy
Geplaatst door Willy Wiersma Kwantes, 08 oktober 2016 11:30:53

Ron Couwenhoven

In de jaren '80 ben ik wel eens bij je langs geweest op de redactie samen met mijn vader Jan. Ben benieuwd naar je (eventuele) verhalen over de topcoureurs uit die tijd.

Groeten Gerard Struik
Geplaatst door Gerard Struik, 08 oktober 2016 12:58:15

Ron Couwenhoven

Een toepasselijk spreekwoord zegt: "De molen gaat niet om met de wind die voorbij is". Verheugend nieuws dat slogblog een gewaardeerde sportjournalist als Ron Couwenhoven aan zich heeft weten te binden. Klasse Ron! We verwachten veel van je.
Geplaatst door Jan v d Horst, 08 oktober 2016 14:44:43

Welkom!!

Welkom Ron Couwenhoven
Ga je nu met nog meer belangstelling volgen!Nog meer kennis van het wielrennen op deze blog,is natuurlijk zeer welkom!Ik denk dat de meeste volgers van deze blog jouw kennis en berichte,willen delen!!
We kijken er naar uit!!

Groet Harry Hermkens
Geplaatst door Harry Hermkens, 09 oktober 2016 18:06:05

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web