Er liggen grote kansen in Qatar …

Het seizoen is zo goed als voorbij, of zelfs al ten einde voor veel elite dames. Die zijn dan veelal ook van een welverdiende vakantie aan het genieten. Er komt leuke Facebook- en Instagram-post voorbij van strandvakanties en stedentripjes.

Natuurlijk staat voor een kleine selectie dames het WK in Qatar nog op het programma. Die selectie aan dames bestaat uit: Anne van der Breggen, Marianne Vos, Ellen van Dijk, Annemiek van Vleuten, Roxane Knetemann, Chantal Blaak, Amy Pieters en Kirsten Wild.

Voor Anne zou het een absolute stunt zijn, om na Olympisch goud en de Europese titel ook het wereldkampioenschap op haar naam te schrijven. Marianne heeft de nodige ervaring in het behalen van internationale titels, misschien heeft die nog wel een paar gouden tips voor Anne.

Maar Anne maakt niet veel kans in een massasprint, dus zal het wel de tactiek zijn om alleen of met een groepje weg te komen, waar de selectie de koers mee in gaat. We weten natuurlijk van de ronde van Qatar dat het vaak in een massasprint eindigt.

Toch wist Ellen van Dijk dit seizoen in Qatar de derde etappe te winnen door solo vooruit te blijven op het aanstormend peloton, waar Kirsten Wild vervolgens als tweede eindigde.

Maar ja, Ellen heeft natuurlijk haar pijlen voornamelijk op de tijdrit gericht, waar ze ook veel kans op de titel maakt. Zou ze na de tijdrit van haar leven nog genoeg sap in de benen hebben voor een stunt zoals in die derde etappe van Qatar dit jaar? Wellicht is dit dus ook niet de directe tactiek van de selectie.

Volgens mij moeten we vooral hopen op veel wind, onze dames zijn namelijk allemaal hardrijders puur sang. Meiden die zodra ze op kop van het peloton rijden iedereen kunnen laten afzien.

Misschien krijgen Roxane, Chantal, Marianne en Anne om de beurt wel de opdracht om te ontsnappen. Dan hebben we Ellen en Annemiek nog voor een stunt in de laatste kilometers.

Lukt dat niet, dan hebben we nog een sprintkanon als Kirsten in huis. Als haar sprint wordt aangetrokken door Amy en Marianne is ze niet kansloos. Of zou Marianne nu toch nog eens voor haar eigen kans gaan? Die kan immers ook een massasprint winnen.

Kortom als ik er zo over nadenk dan wordt dit WK een groot succes voor onze dames. We hebben een hele sterke ploeg bij elkaar! Die ploegentijdrit komt dus ook wel in orde!
Ik heb er zin in!

Het programma is als volgt: op zondag 9 oktober begint om half tien in de ochtend de ploegentijdrit over veertig kilometer. Twee dagen later op dinsdag 11 oktober vertrekt de eerste dame om kwart over twaalf voor de individuele tijdrit en op zaterdag 15 oktober gaat om kwart voor twaalf de wegwedstrijd over 134,5 kilometer van start.

Helaas is er geen live uitzending op TV maar je kunt wel alle wedstrijden op livestream volgen, je kan deze vinden via de volgende link:

http://www.wk-wielrennen.nl/livestream-wk-wielrennen-2016/

Foto’s: © Cor Vos

Door Renske van Rijswijk-Doedée, 2 oktober 2016 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web