Uit de wasserette van Henk

Henk Theuns

Bijna zeventien jaar geleden al weer viel de muur en dat maakte een einde aan de staat Oost-Duitsland. Een land met een verdachte sportcultuur. Trainingskampen, doping, gezondheidsmanipulaties, wat al niet meer. Toen de muur viel kwamen ze naar het westen de wondercoaches en recordatleten. Olaf Ludwig meldde zich bij de Panasonic-ploeg van Peter Post en zijn Lada stond op het parkeerterrein van het hotel waar de ploeg gepresenteerd werd tussen de ...

... Porsches, BMWs en Mercedessen van de Nederlandse en Belgische vedetten die al lang aan luxe en rijkdom gewend waren. Enkele van die Oost-Duitse renners zorgden er voor dat de wankele formatie van Deutsche Telekom een A-status kreeg nadat ze diep waren vernederd omdat ze een startbewijs voor de Tour de France waren misgelopen door gebrek aan punten. Een van die Oost-Duitsers was Erik Zabel van wie ik deze Duitse kampioenstrui kreeg. Een renner die zich direct onderscheidde. Niet alleen als winnaar, maar vooral als mens. Heel benaderbaar, sympathiek en altijd met twee voeten op de grond. Een jongen die veel rijdt, het hele jaar door hoewel hij waarschijnlijk al rijk genoeg is om een bescheiden programma te rijden. Ik heb voor veel renners een warm plekje in mijn hart, maar enkele renners koester ik. Kunnen geen kwaad bij me doen. Erik is er een van. En hij is geen watje, want als er iemand teleurgesteld kan zijn als hij niet heeft gewonnen is het Erik. En zo hoort het ook.

Tot volgende week!

Henk Theuns

Door Fred van Slogteren, 8 maart 2006 9:00

Mooie wielertrui

Dit is wel een hl speciale zeg Henk. Ik heb er zelf ook een aantal. Kun je bekijken op www.cyclingjerseys.web-log.nl . Is een eenvoudig uitziende website maar ik wil wat mooiers gaan maken.

Geplaatst door Sander, 07 april 2006 18:52:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web