We gaan weer beginnen met het Slogblog Tourspel!

Op zaterdag 2 juli aanstaande gaat de 103e editie van de Tour de France van start. Daarom is het de hoogste tijd om met jullie hulp aan de voorbereidingen van de zesde editie van het Slogblog Tourspel 2016 te gaan beginnen.

Wie kunnen meedoen?

Iedereen kan met één team per persoon meedoen. Ook de vaste Slogblog-medewerkers zijn van harte welkom, want de Touruitslagen en het verloop van het spel zijn bij niemand van tevoren bekend. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Ook de twee organisatoren van dit spel doen mee. Onder een schuilnaam, maar ze delen niet mee in de prijzen.

Hoe werkt het Slogblog-Tourspel?

Uit de 198 renners verdeeld over 22 ploegen, die in de periode tussen nu en de Tourstart op de Slogblog bekend zullen worden gemaakt, kies je een team met vijftien verschillende renners. Uiterlijk op zondag 3 juli 2016 om 12.00 uur moet je team bij ons zijn aangemeld. Je weet dan zeker dat al je renners van start zijn gegaan, want tot het laatste moment kunnen ploegen renners vervangen.

Hoe moet je team samengesteld zijn?

Geef je team eerstens een onderscheidende naam. Dat kan je eigen naam zijn (bv. Team Pietje Puk) of een zelfgekozen fantasienaam (bv. Team De Bossche Bol).
Indien je voor het laatste kiest moet je echte naam wel bij ons bekend zijn.
Heb je een veel voorkomende naam, plak er dan altijd minimaal je voornaam en/of woonplaats aan vast, om te voorkomen dat er twee teams met dezelfde naam deelnemen.
In je team mogen maximaal zeven (7) renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2015 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, óf vorig jaar etappewinnaar waren. De namen staan onderaan deze blog. Elk van deze renners mag maar één keer worden gekozen. De overige acht (8) renners kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar.

Reglement

1. Tijdens de Tour is het niet toegestaan de samenstelling van je team te wijzigen, dus als een of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je pech gehad.
2. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (uiterlijk woensdag 27 juli 2016 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van het Slogblog Tourspel.
3. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden, zullen direct in de stand worden verwerkt.

De puntentelling?

1. De eerste 30 renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die 1 punt krijgt.
2. De eerste 20 plaatsen in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar alleen de daguitslag telt omdat de daguitslag en het algemeen klassement immers gelijk zijn.
3. Er zijn verder dagelijks punten te verdienen voor de tussenstand in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. De leiders in die klassementen krijgen per dag 5 punten, de nummers twee 4 enzovoort tot en met nummers 5 die één punt krijgen.
4. In het geval van diskwalificaties wordt de puntentelling herberekend vanaf de etappe waarin de renner wordt gediskwalificeerd.
5. Op de Slogblog zal iedere Tourdag de daguitslag en de stand in het Slogblog Tourspel gepubliceerd worden.
6. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag je ons op eventuele fouten wijzen, maar uitsluitend per e-mail op fred@slogblog.nl

Graag nodigen we alle volgers van de Slogblog uit om samen met hun gezinsleden, familieleden, collega’s, kennissen en vrienden mee te doen aan het Slogblog Tourspel 2016. Samen kunnen we er een spannend én gezellig spelletje van maken.

Geef daarom vóór zondag 3 juli 2016 om 12.00 uur je team op o.v.v. je eigen naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dat zijn vertrouwelijke gegevens die wij voor geen andere doeleinden zullen gebruiken. Zonder deze gegevens kun je helaas niet deelnemen.

Stuur je aanmelding met alle gevraagde gegevens naar: fred@slogblog.nl

De renners waaruit je er maximaal zeven (7) in je team kunt opnemen, zijn in alfabetische volgorde:

Greg Van Avermaet, Romain Bardet, Warren Barguil, Marc Cavendish, Alberto Contador, Steve Cummings, Rohan Dennis, Matthias Frank, Chris Froome, Simon Geschke, Robert Gesink, André Greipel, Rafal Majka, Tony Martin, Bauke Mollema, Vincenzo Nibali, Serge Pauwels, Thibaut Pinot, Ruben Plaza, Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez, Pierre Rolland, Samuel Sanchez, Zdenek Stybar, Andrew Talansky, Geraint Thomas, Alejandro Valverde en Alexis Vuillermoz.


Nota bene: Ga er niet voetstoots van uit dat deze namen ook automatisch op de deelnemerslijst van de Tour de France van dit jaar zullen staan.

We wensen jullie veel plezier,

Ad van der Linden, de administratieve pief
Fred van Slogteren, het communicatieve hulpje

Foto: de winnaar van vorig jaar: Piet van der Meer uit Naaldwijk

Door Ad van der Linden, 20 juni 2016 15:30

Deelnemen aan de poule

1 Bardet
2 Contador
3 Froome
4 Quintana
5 Joachim Rodriquez
6 P Rolland
7 Valverde

8 TJ v Garderen
9 F. Aru
10 R Porte
11 Daniel Martin
12 Alaphilippe
13 Sagan
14 Majka
15 Mollema
Geplaatst door H van der Meer Nickname Henry du Lac, 03 juli 2016 11:10:40

Tourpoule wijziging lijst Harry van der Meer

Nummer 14 Majka kan niet. Zou de achtste renner uit de lijst zijn.
Gaarne vervangen door Selpulveda van de ploeg Fortuneo vetal
Geplaatst door H van der Meer Nickname Henry du Lac, 03 juli 2016 11:20:11

Tourpoule

Froome
Quintana
Contador
Bardet
Barquil
Mollema
Pinot
Kelderman
Ari
Sagan
À.Yates
D. Martin
Alaphilippe
T. van Gardere
R. Porte
Geplaatst door De Geniale Gek, 03 juli 2016 11:24:53

Deelname Patricia en Chantal van der Meer

Lijst met renners:
Peter Sagan
Christopher Froome
Nairo Quintana
Alberto Contador
Fabio Aru
Bouke Mollema
Pierre Rolland
Romain Bardet
R. Rodriguez
Dumoulin
Wilco Kelderman
Thibaut Pinot
Richie Porte
Tejay van Garderen
Ilnur Zakarin

Geplaatst door Vandermeertjes, 03 juli 2016 11:44:45

Deelname Vonnie du Lac

Froome
Demoulin
Mollema
Kelderman
Quintana
Rolland
Bardet
Contador
R Rodriguez
Sagan
Aru
Mollema
Nibali
Barquil
D Martin
Geplaatst door Yvonne van der Meer , 03 juli 2016 12:00:18

Spelfout

Goedenavond,

Ik zag net mijn lijst waar ik de naam Ari zag staan. Dit is wellicht een hele goede renner maar ik bedoelde Aru.
Ik hoop dat dit veranderd kan worden.

Met vriendelijke groet,
Michel van der Meer.
(De geniale gek)
Geplaatst door De Geniale Gek, 03 juli 2016 19:35:11

gek?

Wij zijn zeker niet gek, maar gelukkig ook niet gek. We hebben begrepen dat u Aru bedoelt.
Geplaatst door Fred, 03 juli 2016 20:18:19

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web