Wie weet meer van Joep Clignet en Ernst Müller?

Jan Houterman diepte vanmorgen uit zijn ordners de vergeten namen op van twee Limburgse renners, die in de jaren dertig een aantal zesdaagsen hebben gereden in de Verenigde Staten en Canada. Hun namen zijn Joseph ‘Joep’ Clignet (foto boven) en Ernst Müller. Ik had nog nooit van ze gehoord en ik ben eens in telefoonboeken gaan zoeken. In de buurt van Landgraaf en Kerkrade blijken nogal wat Clignets te wonen en ik heb er verschillende aan de telefoon gehad. Bijna niemand wist iets, behalve een 72-jarige meneer Clignet die me vertelde dat die Joep een volle neef van zijn vader was en dat hij hem als kind had zien rijden. Verder was er geen contact in de familie en het enige dat hij wist was dat de zoon van Joep Clignet tegelzetter van beroep was of is. Waar zijn achterneef uithangt, daarvan had hij geen idee. Bij Ernst Müller kreeg ik helemaal geen aangrijpingspunten en als je de naam googelt dan blijken er zo veel mensen met die naam te bestaan dat het geen doen is om daar verder onderzoek naar te doen. Daarom vanmorgen maar eens gebeld met onze nationale wielerarchivaris Wim van Eyle. Die wist niet veel meer dan ik al had gevonden, maar hij had van allebei wel een klein dossier. Met foto’s. Omdat mijn nieuwsgierigheid hiermee nog lang niet bevredigd is, doe ik bij deze een oproep om meer informatie over die geheel vergeten Limburgers boven water te krijgen. Joep Clignet is op 9 maart 1912 geboren in Schaesberg, het tegenwoordige Landgraaf en Ernst Müller is op 14 november 1911 geboren in Eygelshoven en op 26 december 1991 overleden. En ik wil er nog een derde naam aan toevoegen, die van Hans Bockom. Deze renner die op 22 oktober 1907 in Düsseldorf (Duitsland) geboren is, was in 1928 en 1929 Nederlands kampioen op de weg bij de beroepsrenners en daar is eveneens verder niets over bekend. Ik hou me aanbevolen. (Foto's: archief Wim van Eyle)

Door Fred van Slogteren, 26 februari 2007 12:00

Hans Bockom

Hans Bockom heeft ook enige jaren in Helmond gewoond. Zijn ouders waren uit Limburg naar Helmond vertrokken. Op de houten baan van Klomp behoorde hij in die periode regelmatig tot de gecontracteerde koppels. Bockom is later naar Amerika vertrokken, waar hij goede zaken zou maken in de rijwielbranche. (Bron: "Honderd jaar wielersport in Helmond en omgeving" artikelenreeks in het Helmonds Dagblad van de hand van wijlen Frits van Griensven).

Geplaatst door Rien van Horik, 26 februari 2007 17:53:20

Ernst Muller

Ernst Muller heeft 14 zesdaagse gereden, met Clignet en Piet van Kempen werd hij tweede in Toronto in 1934. In het zelfde jaar zelfs eerste in Montreal met koppelgenoot Charles Winter,groeten Peter R de Fiets.

Geplaatst door Ravensbergen, 28 februari 2007 18:50:50

Joseph Clignet

Hallo, ik ben de zoon van Joep Clignet, Moet zijn Klignet !!!Geboren 24-12-1912
Overleden 18-7-79. M'n vader, Joep dus, had een tegelzetters bedrijf onder de naam Clignet Aarts. Zelf ben ik technicus. De naam Clignet is door een fout in 1859 in Eilendorf in Klignet veranderd.

Geplaatst door John Klignet, 10 juni 2009 19:46:15

Joep Klignet

Beste John, Aangenaam verrast door je reactie. Ik wil daarom graag wat uitgebreider op je vader terugkomen op zijn geboortedag (24.12). Misschien kun je mij een telefoonnummer of e-mailadres doorgeven op fred@slogblog.nl dan neem ik contact met je op. Groet! Fred van Slogteren

Geplaatst door Fred, 11 juni 2009 07:55:03

wielrennen

t.a. dhr houterman
alle genoemde namen ,waren ex,
wieler vrienden van pierre
kisters,een broer van mijn
moeder.een voor die tijd goede
wielrenner, circa 1920,ik
weet van horen zeggen,dat j.c.
veel bij hun over de vloer
kwam,ik geef u een goede hint
op het eikske woont hein
bonnie inmiddels 95 jaar.
zeer helder van geest,die
over dit onderwerp.een hele
dag vertellen kan,zelf heeft
hij aan wielrennen gedaan
weet geen exakt adres,maar
iedereen kent hem,
veel succes

sjeng thoonen

Geplaatst door sjeng thoonen, 09 augustus 2010 15:10:57

Ernst Muller

Mijn moeder heeft als kind gewoond in het huis van mevrouw Mueller. Bij het bekijken van oude foto´s heb ik een foto van Ernst Mueller en P. Vluggen gevonden. Als dat nog interessant is kan ik de foto wel als scan mailen.

Geplaatst door Armand Janssen, 02 januari 2014 15:27:47

bij voorbaat dank

Beste Armand, Ik ontvang ze graag op fred@slogblog.nl. Hartelijk dank. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 02 januari 2014 15:42:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web