Heeft het vrouwenwielrennen een Sagan nodig?

Het kan jullie niet ontgaan zijn; Peter Sagan is een populaire gast in het wielerpeloton als het om media-aandacht gaat.  Hij zet zichzelf keer op keer op een unieke manier in de picture en dat is goed voor het wielrennen.

Het wielrennen kan namelijk wel wat positieve vibes gebruiken vind ik, en aan de populariteit van de Slowaakse wereldkampioen te zien, vinden meer mensen dat.

Zo heeft hij samen met zijn vrouw een videoclip van GREASE nagemaakt. En er zijn shirts te koop met zijn typische uitspraken erop en zijn wheelie.

Iedere foto die hij post of op facebook zet, wordt honderden keren gedeeld en geliked. Mensen worden weer blij van het wielrennen, dankzij Sagan.

Ineens schoot het me toen te binnen; het vrouwenwielrennen heeft ook een Sagan nodig! Misschien hebben we er wel al een aantal dames tussen zitten, die deze rol als unieke aandachttrekker in de media vervullen.

Maar wie dan? En zijn er dan überhaubt media en daardoor de kijkers thuis die het oppikken. Dat wordt een moeilijke zaak. Zo er al dames zijn met Sagan-trekjes, hoe komen die trekjes dan bij het grote publiek?

Daar zit het probleem, want de meeste wielerwedstrijden voor vrouwen zijn helaas alleen te volgen via livestream of achteraf een samenvatting op YouTube.

Zoals de Waalse Pijl bijvoorbeeld. Te zien op https://www.youtube.com/watch?v=1Tm36wpfc4s&feature=player_embedded

Maar laten we niet zeuren, want er is verandering op komst. Bij hoge uitzondering is de Ronde van Vlaanderen voor de dames live op tv geweest. Geweldig!

Zou er meer aandacht zijn voor deze dames als er een Saganova tussen zou hebben gezeten? Wat denken jullie?

Ik heb in ieder geval al wel een voorbeeld van iemand die in de Fleche Wallonne een Saganstunt heeft laten zien! Er zijn geen beelden van, maar wel is er een foto. En een twitter/facebook berichtje van Marianne Vos:

This girl needs a statue! @RoxaneKnetemann #flechewallonne #murdehuy For everybody who knows how steep 'The Mur' is; try to chase down a break of 6 riders on 3 mins, jump on attacks & bring your team mates to the bottom of the penultimate climb... ...and then (after 136 km) grab a beer to celebrate the victory of your team while riding up Mur de Huy. Cheers!

Was vader Gerrie in zijn tijd ook al niet een soort Sagan?

Foto’s: archief Renske Doedée

RESERVEER JE PLAATS BIJ HET UTRECHTS WIELERCAFÉ OP 28 APRIL A.S.


fred@slogblog.nlDoor Renske van Rijswijk-Doedée, 24 april 2016 12:00

compliment

Wat een leuke blog met die filmpjes er bij.
Geplaatst door Michel, 24 april 2016 14:08:47

Alfonsina Strada inspirerend icoon

Alfonsina Strada geboren in 1891 in en straatarm Italiaans dagloners gezin. Een zeldzame persoonlijkheid, een baanbreker die volhardt. Zij heeft het lef om voor het oog van haar land de uitdaging aan te gaan en schrijft zich in voor de loodzware Giro d’ Italia van 1924. Omdat ze het wil, omdat ze haar hart volgt en zich niet laat weerhouden door gelach en gehoon. Vasthoudend krijgt ze het gelijk aan haar kant en slaagt ze erin een leven te leiden als profwielrenster. Ze sterft in 1959, vrijwel vergeten.

De plakboeken over haar wielerverleden verdronken in een kelder. Fotograaf Ilona Kamps volgt drie jaar lang de sporen van La Strada's leven. Vastberaden om te laten zien wat niet verloren mag gaan. Het resultaat is een tijdloze reconstructie van La Strada's leven. Dit boek is enerzijds de waarborging van deze uitzonderlijke geschiedenis, anderzijds laat het de kracht zien van intrinsieke motivatie. Alleen daarmee kun je het beste uit jezelf halen.
In deze beeldroman: de weerbarstige geschiedenis van Alfonsina Strada getoond in een aan een geschakelde reeks intrigerende zwart/wit foto's en gecomplementeerd met illustere bespiegelingen van auteurs: Frank Heinen, Willie Verhegghe, Herman Laitem, Birgit Bekker, Bas Steman en Mariska Tjoelker. De tekst in het Nederlands /Italiaans /Engels
Geplaatst door Ilona Kamps, 25 april 2016 08:45:09

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web