HET 2E UTRECHTSE WIELERCAFÉ

Op donderdagavond 28 april a.s. opent Café East Coast in Zeist weer de deuren voor een mooie wieleravond met een spetterend programma. De avond zal volledig in het teken staan van de start van de Giro d’Italia op vrijdag 6 mei in Apeldoorn.

Aanwezig is het promotieteam van de provincie Gelderland en verder zal Herman Brinkhoff, die de proloog en de twee etappes op Nederlandse bodem heeft uitgezet, uitleg geven over de mooiste punten waar u de Giro-karavaan langs kunt zien komen.

Nederland heeft een rijk verleden in de Italiaanse ronde en twee oud-renners die mooie en minder mooie herinneringen aan de Giro hebben, zullen over hun ervaringen komen vertellen.

Het zijn Michel Stolker (foto 3), die in 1956 een etappe won en de meest verschrikkelijke bergetappe uit de geschiedenis van de Giro meemaakte. Er gingen die dag 89 renners van start en er kwamen er 43 aan de finish. Daarbij de nu 82-jarige Michel Stolker.

Jeroen Blijlevens (foto 4) Italiaanse avonturen zijn van recentere datum. Hij won in 1999 twee etappes in de Giro en kreeg daardoor een contract bij een Italiaanse wielerploeg. Ook is hij een van de Nederlandse rozetruidragers.

De gast, die alles van Giro weet is de journalist en Italië-kenner Evert de Rooij. Evert was jarenlang hoofdredacteur van Wielerrevue. Hij was vele malen beroepsmatig in de Giro aanwezig en als schrijver van reisgidsen kent hij het land beter dan menig Italiaan.

Natuurlijk is er ook aandacht voor enkele mooie Nederlandse koersen, zoals de Ronde van Midden-Nederland. Rob de Moor, de voorzitter van het organisatiecomité, brengt ons op de hoogte van de stand van zaken.

Er is sinds vorig jaar ook een aantal enthousiaste mensen actief om de Ronde van Zeist weer op de kalender te krijgen. Dat mooie criterium door het hart van het dorp wordt node gemist. Hoe staat het er mee. Loekie Schonduve komt het ons vertellen.

Hij was een groot succes bij het 1ste Utrechtse Wielercafé met zijn herinneringen aan dertig jaar fietsen verzorgen voor de Nederlandse ploegen bij WK’s en Olympische Spelen. Johnny Krijnen heeft een rijke herinnering aan die jaren, met tal van mooie anekdotes.

Verder wordt de avond opgeluisterd met de Italiaanse truien van Henk Theuns en de Italiaanse fietsen van Peter R. de Fiets, eigenaar van de grootste verzameling antieke racefietsen in ons land. Beide heren zijn landelijk bekend door hun bijdragen aan de slogblog.

En natuurlijk, WEGENS ENORM SUCCES GEPROLONGEERD, weer het petje-op-petje-af spel met voor de winnaar een echte roze trui uit de Ronde van Italië, met de handtekeningen van alle gasten.

Als je wil komen, geeft dat dan zo snel mogelijk he reservering door op fred@slogblog.nl dan kom je niet voor een gesloten deur.

Donderdag 28 april 2016 vanaf 19.00 uur in Café East Coast, bereikbaar via de zijingang van de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 in Zeist.

Toegangsprijs € 6,50

Met jouw medewerking wordt het een top wieleravond.

Martin Rus
Fred van Slogteren

Door Fred van Slogteren, 2 april 2016 14:00

uitnodigen

Beste Fred en Martin
Ik denk dat het beste is als jullie me uitnodigen!

Wat mis ik veel in je verhaal

wielrennen is: Berd Nikkels van de Volharding, Ormas Sharp ploeg , De onderneming van Koos Rook

We werden lopend wielerrevue genoemd Joop Spinhoven en ik zijn zoon!!!

Wim Kroone nodig hem uit met mij en Bernd Nikkels en je hebt een top wieler avond!!!!

06-42852006

mjsports.nl@gmail.com mn mail
Geplaatst door Johan Spinhoven, 11 november 2016 00:45:00

hierbij uitgenodigd

Beste meneer Spinhoven. U bent van harte welkom ons volgende wielercafé bij te wonen. Dat is op 23 maart a.s. in Zeist. Het thema is de voorjaarsklassiekers.
Geplaatst door Fred, 11 november 2016 11:11:35

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web