Boonen moest rap uit zijn pijp komen

Dat zei Michel Wuyts op Sporza toen Tom Boonen door een misverstand met een ploeggenoot eerder dan verwacht in de eindsprint op kop kwam. De wereldkampioen maakte het echter vakbekwaam af en maakte geen fout. De Australiër Allan Davis kwam lengten te kort. TomTom pakte gelijk met de ritoverwinning ook de gele leiderstrui. Zijn achtste overwinning al weer in dit nog zo prille seizoen.
Het was een saaie rit. Het was koud en guur en de sneeuwresten lagen nog overal in de bermen. Twee Fransen gingen op 140 kilometer van de finish op avontuur en ze werden pas op 10 kilometer voor de meet teruggepakt. Stéphane Augé en Christophe Laurent , de eerste van Cofidis, de andere van Agritubel. Ze reden zich in de kijker, maar daar is alles mee gezegd. Het werd een massasprint met Hans Dekkers, de Eindhovense sprinter die dit jaar voor Agritubel rijdt, op de tiende plaats. (© Cor Vos)

Voor de volledige resultaten:

http://www.cyclingnews.com/road/2006/mar06/parisnice06/?id=results/parisnice061

Door Fred van Slogteren, 6 maart 2006 16:09

Tom Boonen

Fred,het is wel de gele trui,
die Boonen om zijn schouders kreeg!

Geplaatst door Harry Hermkens, 06 maart 2006 19:17:59

gele trui

Hallo Harry, Ik neem onmiddellijk aan dat je gelijk hebt. Maar in de tijd van Zoetemelk was het een witte. En Knetemann draagt in de cartoon van Dik Bruynestein ook een witte trui. Misschien is het veranderd sinds P-N ook onder ASO valt.
Groet!
Fred

Geplaatst door Fred van Slogteren, 06 maart 2006 21:04:22

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web