Het was me het weekje wel …

Er wordt al weer overal om het echie gefietst, maar op de kalender was het nog maar de tweede week van maart. En maart roert zijn staart, leerden we vroeger op school. Zo kon het gebeuren dat de renners in Parijs-Nice en in de Tirreno Adriatico geteisterd werden door sneeuw.

In de koers naar de zon is Tom Dumoulin nog steeds kandidaat voor de eindzege. De Maastrichtenaar staat er nog steeds goed voor, ondanks het feit dat hij gisteren een halve minuut verspeelde toen Alberto Contador zijn benen even ging testen.

Tom staat nu vijfde met 32 seconden achterstand, maar ik betwijfel of hij mannen als Thomas, Contador, Zakarin (foto) en Porte er vandaag af kan rijden, ondanks de heldhaftige taal van Laurens ten Dam, zijn nieuwe meesterknecht, gisteren in het AD.

Het grootste nieuws van de afgelopen week was de schorsing die de UCI veldrijdster Femke Van Den Driessche heeft opgelegd. Joep Scholten brak gisteren op deze plaats een lans voor dat zielige meiske, maar Gerard Struik haalde dat in een vlammende reactie onderuit.

Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet denken. Is Femke nou schuldig of niet? Als je haar zag op die persconferentie zou je zweren dat ze door haar omgeving is geflikt, maar als ik me herinner hoe makkelijk op doping betrapte renners de tranen laten vloeien dan heb ik toch mijn twijfels.

Na de logistieke doping van Maurice Garin, de chemische doping van hele generaties slikkers, spuiters en pakkers is er nu de mechanische doping. Het lijkt me makkelijk te controleren, je hoeft alleen de renners maar opdracht te geven om met het zadel in de hand aan de start te verschijnen.

Wie iets verdachts in de zadelbuis heeft zitten, direct streng straffen. Wat mij betreft voor het leven uitsluiten, net als al die Russen in het schaatsen, het tennissen en de atletiek.

Als ik gisteren zag wat die Ilnoer Zakarin van Katoesja in Parijs-Nice uithaalde en de rit won, dan denk ik direct, na alles wat in de afgelopen week is uitgekomen, dat het geen zuivere koffie is. Alleen omdat hij een Rus is.

Dan ga ik fantaseren. Die man heeft misschien een leuk nachtje doorgebracht met Maria Sharapova (foto). De afdruk van haar lipstick zit nog op zijn wang en bevatte wellicht nog wat meldonium.

Ik heb het al vaker op deze plaats betoogd, de enige goede manier om het dopingprobleem aan te pakken is levenslang schorsen. Onvoorwaardelijk, wie het ook betreft. En niet meer terugkeren in de sport, als renner, als ploegleider, als wat dan ook.

Zelfs niet als journalist. want ook die kunnen Immers altijd weer opstappen, zoals Thijs Zonneveld deze week liet zien.

Foto’s: © Cor Vos

Door Fred van Slogteren, 13 maart 2016 12:00

Finale Parijs-Nice

Wat een fantastische finale in de laatste rit van Parijs-Nice!
Alberto Contador,die de knuppel in het hoenderhok gooide,en met zijn laatste krachtsinspanning,probeerde om Thomas van de eerste plaats te stoten.Maar een zich krachtig verwerende Thomas ,slaagde er in,om met behulp van zijn ploegmaten,zich terug te knokken naar de
overwinning in deze Parijs-Nice.
Ik heb echt zitten te genieten!
Geplaatst door Harry Hermkens, 13 maart 2016 17:17:48

idd

spannend. Mooie koers.... :-)
Geplaatst door marcoV, 13 maart 2016 19:59:15

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web