Renske …

Het van meerdere kanten gedane verzoek om op de slogblog meer aandacht te besteden aan het vrouwenwielrennen, krijgt vanaf vandaag verder vorm met de introductie van een nieuwe medewerkster. Waar Willy Kwantes het mooie verleden van haar sport belicht, daar zal Renske Doedée het vooral hebben over de huidige wielersport. We laten het haar hieronder zelf vertellen. Welkom Renske!

Mijn naam is Renske van Rijswijk-Doedée en ik woon in het Brabantse Oud-Heusden. Ik ben in de wielersport terecht gekomen door mijn oudere zus Baukje. Ik wilde namelijk ook zo’n mooie snelle fiets als die van haar.

Als zevenjarige kreeg ik dan ook een racefiets, en van mijn elfde tot mijn 24ste reed ik wedstrijden waarvan de laatste zes jaar op elite niveau.

Omdat ik het erg moeilijk vond om het wielrennen met mijn huidige baan, ik ben biomedisch onderzoeker, te combineren ben ik uiteindelijk gestopt met de elitewedstijden.

Toch wilde ik geen afscheid nemen van de wielersport en met alle ervaringen die ik had wilde ik iets doen. Ik ben daarom trainingen gaan geven bij vrouwenwielrennen.nl en ben ambassadeur van STONGHER.

Daarnaast ben ik samen met mijn man Jamie van Rijswijk, het bedrijf wielertrainer.com gestart, waarbij we wielrenners en -rensters begeleiden in training en voeding.

Jamie is ploegleider van het damesteam van De Jonge Renner en samen zijn we goed op de hoogte van wat er in het peloton en onder de wielrensters leeft.

Graag lever ik daarom één keer per maand een bijdrage voor de slogblog over het huidige dameswielrennen en wat de rensters van tegenwoordig zoal bezighoudt.

Tot gauw!

Renske Doedée

Foto’s: © Els Korsten (portretfoto) en © Cor Vos

Door Renske van Rijswijk-Doedée, 21 februari 2016 11:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web