Uit de wasserette van Henk …

Jan Raas is na het beëindigen van zijn actieve wielerloopbaan in het bedrijfsleven langs diverse branches gegaan om sponsors voor zijn ploeg te vinden.

Voordat hij bij Rabobank bankier werd, zat hij bij Kwantum in de woninginrichting, bij SuperConfex in de mode, bij Heineken in het alcoholvrije bier en bij WordPerfect en daarna bij Novell in de automatisering.

WordPerfect kwam op zijn pad omdat de verkoop van dit Amerikaanse tekstverwerkingsprogramma in enkele Europese landen te wensen overliet. Die landen waren Frankrijk, Italië en Spanje, wielerlanden bij uitstek.

Met de verkoopcijfers is het allemaal wel goedgekomen, maar met de resultaten van de ploeg ging het in die periode hard bergafwaarts.

Waar de Fransen, Italianen en Spanjolen te weinig gebruik maakten van de zegeningen van WP daar gebruikten de renners uit diezelfde landen iets te veel epo om daar als ignorante polderjongens tegenop te kunnen boksen.

Onze landgenoten waren niet roomser dan de paus, maar liepen gewoon een beetje achter. Met als gevolg dat de sterren van Raas snel doofden en er zelfs in kermiskoersen afgereden werden.

Zo ook Jelle Nijdam bij wie de lol in het fietsen snel verdween toen hij dit shirt droeg. Vandaar misschien dat ik het van hem kreeg. Met een big smile. Niet omdat hij blij was van dit vervloekte truitje af te zijn, maar omdat Jelle altijd met een big smile op deze aardkloot rondloopt.

Tot volgende week!

Henk Theuns

Door Henk Theuns, 17 oktober 2018 12:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web