Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“De fietsenmaker Teun Visser was vele jaren een begrip in Rotterdam en omgeving. Aan heel wat renners heeft hij een prachtige maatfiets geleverd en hoewel de zaak al lang niet meer bestaat wordt de naam ‘Visser’ nog steeds met respect uitgesproken. Teun was een oomzegger van Gerrit Visser, de bekende soigneur uit de jaren zestig en een volle neef van Ton Visser, die evenals ome Gerrit soigneur is geweest en wel bij de bekende Rotterdamse amateurploeg Trio Bubble Gum. Teun Visser had ook nog een zwager. Dat was een ...

... Fransman en die heette Bertin. Die had een rijwielfabriek in de omgeving van Roubaix. Binnen de Franse rijwielindustrie heeft jarenlang de niet op papier vastgelegde afspraak bestaan dat er geen gebruik zou worden gemaakt van buitenlandse onderdelen. Bertin was de eerste die die afspraak naast zich neerlegde toen hij in zee ging met Shimano. Toeval of opzet: de fabriek van Bertin brandde kort daarna tot de grond toe af. Inmiddels is het bedrijf opgegaan in Shimano Frankrijk. Deze Bertin-Visser fiets dateert uit 1955 of daaromtrent. Het is nog steeds een beauty met die sierlijk met de hand ingekleurde lugs, de met de hand geschilderde belettering en de geheel uit Frankrijk stammende onderdelen.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 7 maart 2006 9:01

Teun visser

Mooi om te zien dat er Wat op internet te vinden is over Teun Visser. Mijn broers en ik kwamen reglmatig in zijn winkel op de Slaak. Op een gegeven moment heeft mijn broer een Koga Fullpro gekocht, uiteraard met Shimano, hij liet hem altijd bij de voordeur staan. Want bij Teun regeerde aleen Campa of eventueel Zeus. Jammer dat dit soort zaken alleen nog maar in het zuiden des lands te vinden zijn.

Geplaatst door Maurice van Horn, 19 augustus 2006 19:35:42

teun visser

Als liefhebber kwam ik al in de winkel bij de slaak,ik woonde er 200 meter vandaan en ging elke avond bij het uitlaten van de hond even kijken,verleden week vind ik toevallig bij het oud ijzer een mooi raceframe van visser vainqer oraje zwart medio 70er jaren met stronglite ,veldrijden groep, ik ga hem restaureren met wielen die nog door hem gemaakt zijn ik heb ze altijd bewaard.deze heb ik verleden jaar nog bij zijn vrouw gekocht de prijskaartjes in guldens hingen er nog aan.

Geplaatst door herman, 29 juli 2007 19:26:43

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web