Hulde voor Fred ...

Het heeft natuurlijk met leeftijd te maken, maar wanneer je zoals ondergetekende de zeventig (ver) voorbij bent gaat het verleden steeds sterker leven. Prille jeugd, militaire dienst, actieve sportbeoefening, journalistieke vlegeljaren. Ze komen net zo goed terug als de daarop volgende jaren waarin je – soms in heel bijzondere omstandigheden je werk deed; in mijn geval het werk van sportverslaggever in het algemeen en wielerjournalist in het bijzonder.
Onvergetelijke decennia, ik kan niet anders zeggen, al hebben er natuurlijk ook baaldagen en teleurstellende ervaringen tussen gezeten. Het delen van deze herinneringen geeft desondanks kleur aan de herfst van je leven, ofschoon een jonge generatie daar wellicht anders over oordeelt. Kwestie van tijd, denk ik dan altijd. Duidelijker gezegd: ook voor de 

jeugd blijft de klok niet stilstaan. Een vergelijking met de sport is in dit geval heel normaal. Ook dáár kan men niet eeuwig blijven teren op successen.
Roem, raptim transit, oftewel: roem gaat snel voorbij. Desondanks zal nostalgie de tand des tijds doorstaan. En in de wielersport, die toch parallel loopt met het leven, komt dat soms wel héél nadrukkelijk tot uiting. De slogblog is daar een duidelijke weerspiegeling van. Daarom hoop ik nog heel lang aan deze digitale stamtafel in het wielercafé te mogen aanschuiven. Op naar het volgende jubileum. (Foto: © Frits Widdershoven, 1981)

Wiel Verheesen

Door Wiel Verheesen, 1 februari 2016 15:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web