De Burgerlijke Stand van 7 maart

Henk Theuns (1951)

Je zou het niet zeggen, maar de renner op de foto is onze Henk Theuns. Henk van de truitjes, zal ik maar zeggen. Bij veel mensen in zijn omgeving is de woensdag al lang geen gehaktdag meer, maar truitjesdag. Henk is geen groot renner geweest en hij is de eerste om dat te beamen. Maar Henk is wel een warm mens en iemand op wie je kunt bouwen. Als ik hem bel voor wat nieuwe voorraad dan reageert hij altijd met zijn standaardzin: “Dat komt helemaal goed”. Dat is voor mij genoeg, want dan weet ik dat de kleurige foto’s van een voorraadje wielertruitjes binnen het uur in mijn mailbox zitten. Henk wordt vandaag 55 en omdat hij behalve wielerfotograaf, wielerverzamelaar en wielerdier ook oud-renner is hoort hij vandaag in deze rubriek thuis. Van harte Henk, nog vele jaren en morgen komt het truitje van … Nou ja, kijk zelf maar!
Is het zo goed Marcella?

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Gé van der Winden (1946)

Een bescheiden renner, deze man uit Beverwijk. Overigens een plaats waar nogal wat kanjers vandaan zijn gekomen. Er zit daar ook een heel goede vereniging: BRC Kennemerland. Zie onder Mijn links! Gé van der Winden was vier jaar beroepsrenner en volgens mijn gegevens behaalde hij één overwinning. Dat was in 1970 in de Ronde van Kruiningen. Weet iemand iets meer over deze oud-renner die vandaag 60 jaar is geworden.

Door Fred van Slogteren, 6 maart 2006 23:00

Henk Theuns

Kom hem regelmatig tegen ergens in Brabant.Volgens mij nog met hem bij de BWF gefietst.Een wielerman in hart en nieren.Maak er een fijne dag van.Groeten Henk Rasenberg.

Geplaatst door Henk Rasenberg, 07 maart 2014 09:13:48

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web