De Burgerlijke Stand van 29 januari.

KROON, Karsten (1976, Nederland)

Karsten vertrok aan het eind van 2005 met veel publiciteit bij de Rabobank-ploeg om zijn geluk bij CSC te beproeven. Met veel publiciteit, omdat de journalisten hoopten een stuk rancune te kunnen vastleggen. Die was er wat hem betreft niet, hoewel het wel duidelijk was dat hij het bij Rabobank wel gezien had. En dat kan natuurlijk gebeuren. Een jonge renner groeit als het goed is en merkt dan op een bepaalde dag dat zijn groei zo ver is dat hij in een finale meekan en zelfs kan winnen. Als dat inzicht niet strookt met het ploegbelang en je in kansrijke positie wordt teruggefloten, dan kan ik me voorstellen dat je naar andere wegen zoekt om je progressie te kunnen manifesteren. Zo kwam Karsten bij CSC terecht en die keus heb ik niet goed begrepen. Die ploeg is zo uitgebalanceerd met op iedere positie een toprenner, dat hij daar tegen hetzelfde probleem moest oplopen. Hoewel hij in zijn wedstrijden in alle finales van voren zat, is de grote overwinning – en daar hebben we het natuurlijk over – nog niet gekomen. Wat Kroon mijns inziens had moeten doen is financieel een stapje terug zetten en zich bijvoorbeeld bij Skil Shimano moeten melden. Met al die wildcards voor klassiekers en semi-klassiekers die de ploeg van Arend Scheppink in het voorjaar mocht rijden, had hij dan kunnen doen en laten wat hij wilde. Dan was het resultaat zijn beslissing geweest en had hij niemand iets kunnen verwijten of moeten bedanken. Met een grote overwinning op zak had hij dan ergens het absolute kopmanschap in zijn wedstrijden kunnen afdwingen. Jan Raas deed dat lang geleden door van Raleigh naar Frisol te verhuizen om daarna met twee onvervalste klassiekers op zak bij Post terug te keren om de plaats op te eisen, waarnaar hij eerder vergeefs had gesolliciteerd. Dat vraagt soms een financieel offer en dat moet je willen brengen. Een wielrenner is een ondernemer en die moet weten wanneer hij moet investeren om verdere groei mogelijk te maken. Benieuwd hoe het dit jaar met Kroon gaat? (Foto: © Philip van der Ploeg)

De andere op 29 januari geborenen zijn:

BAKKER, Kees (1916, overleden 31.03.1988, Nederland)
BIJL, Cees (1922, overleden 14.05.1994, Nederland)
GALLOPIN, Joël (1953, Frankrijk)
LETORT, Desiré (1943, Frankrijk)
REBRY, Gaston (1905, overleden 03.07.1953, België)
ROEIJ, Joop van (1933, Nederland)

Door Fred van Slogteren, 28 januari 2007 23:00

Karsten Kroon

Pas geleden heb ik de laatste uitgave van "De Muur" gelezen,helemaal geweid aan Karsten Kroon.Hoofdstuk 1 heeft als titel:"De Net-niet renner"
Als je de resultaten van Karsten van afgelopen jaar bekijkt,is deze "titel"inderdaad van toepassing.
Het wordt voor Karsten echt tijd,om die Grote overwinning te behalen,want dan bewijst hij echt dat hij tot de beste renners behoord!....en hij moet niet te lang!

Geplaatst door Harry Hermkens, 29 januari 2007 19:19:50

Kroon

Tijdens de Amstel Gold Race mocht hij natuurlijk niet tegen Schleck rijden, maar ik vond dat hij daar afgelopen jaar erg sterk was.

Komt in 2007 dan eindelijk die grote overwinning ?

Geplaatst door Jim, 05 februari 2007 21:17:21

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web