Herinneringen bij een foto …

Ze is vandaag een van de kanshebsters bij het wereldkampioenschap tijdrijden voor vrouwen. Nadat ze eerder dit jaar al goud in die discipline had gewonnen bij de eerste Europese Spelen in Baku, Azerbeidzsjan. Ze heeft de regenboogtrui al eens gewonnen, dat was twee jaar geleden, terwijl ze nog drie van die truien in haar bezit heeft. Twee als lid van de ploeg die in 2012 en 2013 wereldkampioen ploegentijdrit werd en nog eentje die ze in 2008 verdiende door de beste te zijn in het WK scratch op de baan. Zaterdag werd ze tweede met de Boels-ploeg en vandaag moet ze alleen aan de bak. 
Ze schat zelf in dat er negen vrouwen zijn die net als zij kunnen winnen en dat kan ze weten want ... 
... ze heeft ze waarschijnlijk allemaal zien komen en gaan. Dat blonde meisje uit het Utrechtse dorp Harmelen is nog maar 28 jaar, maar op deze foto van twaalf jaar geleden zie je haar al tijdrijden. Dat was bij de nieuwelingen toen ze Maxime Groenewegen en Roxane Knetemann voorbleef. Ze was toen al flink vooruitgegaan want in 2002 reikte ze nog niet verder dan de vierde plaats achter Roxane Knetemann, Marianne Vos en Liesbeth Bakker. 
Als junior en elite-renster heeft ze nog een hele klerenkast aan Nederlandse-, Europese- en regenboogtruien bij elkaar gefietst.
Ellen van Dijk is uitermate veelzijdig want ook op de weg staat ze haar vrouwtje. Zo won ze in 2011 de Ladies Tour of Qatar, twee jaar later de Holland Ladies Tour en vorig jaar de Ronde van Vlaanderen. Plus nog tal van ritten in buitenlandse etappewedstrijden en nog een flink aantal criteriums. Kortom, een (ellen)lange erelijst, waar er vandaag zo maar een groot succes bij kan komen.(Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 22 september 2015 10:00

Anna van der Breggen

In reactie op Fred zijn bijdrage, hedenavond via mijn computer de tijdrace der vrouwen rechtstreeks gevolgd. Dat aanvankelijk een 43 jarige vrouw, de Amerikaanse Kristin Armstrong, wat een sportvrouw, lange tijd op de hotsit mocht plaatsnemen bracht veel spanning teweeg. Zelf Eleonora van Dijk,( zo is Ellen haar ware naam ) kon de Amerikaanse niet de baas, achteraf bleek een slepend remblokje haar tijd te hebben beinvloed, echter toen de Nieuwzeelandse Linda Villumsen onderweg een betere betere tijd neerzette, ging ik er goed voor zitten. De kleine,geblokte blonde duivelin, in het traditionele zwarte outfit met daarin de varen ( geen veer ) is verwerkt, er echt de vaart inzette. De tijden die Linda neerzette waren imponerend, echter achter haar in het 3e blok moesten nog andere vrouwen rijden, welke haar konden bedrijgen, zoals de Australische ex mountainbikester Katrin Garfoot, Evelyn Stevens ook uit Amerika, Lisa Brennauer de Duitse uittredend wereldkampioene, en onze Anna van der Breggen uit Overijssel, moesten nog vertrekken. Na een zeer spannend verloop van deze tijdrit kwam Anna van der Breggen 2,55 seconde tekort om de regenboogtrui aangetrokken te krijgen, die terecht bij Linda Villumsen aangetrokken werd. De zilverenplak viel Anna ten deel, 2,73 seconde kwam Lisa Brennauer tekort op Anna, en moest met brons genoegen nemen. Anna gefeliciteerd met je zilverenmedaiile met een goudrandje! Echter volgend jaar in Brazilië kan je echt revanche nemen. Ook Ellen mijn complimenten voor de prima prestatie 7e, ietwat teleurstellend, echter vandaag zat er niet meer in, wellicht komende wedstrijd. In de hoop Zaterdag a.s. weer een mooie koers te zien en wens ik de Nederlandse afvaardiging alle succes toe! Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 23 september 2015 01:25:35

verborgen alliteratie

Hier had ik nou een reactie van de taalpurist 'Gruit' verwacht.

Wat dacht je van de zin: 'de kleine geblokte duivelin in traditionele zwarte outfit met daarin de varen verwerkt(geen veer)die er echt de vaart inzette'

Joost Zwagerman (God hebbe zijn ziel) zou er zomaar jaloers op zijn geweest.

Geplaatst door joepscholten, 23 september 2015 12:47:32

taalpurist

wel is het zo dat je in een hotseat zit, geen Nederlands maar Engels. In het Engels zit je er bovendien in en niet op. :-)

Geplaatst door marcoV, 23 september 2015 12:52:57

Taalpurist

De bijdragen van Theo ten Dam schreeuwen inderdaad om protestmarsen van taalknuffelaars, maar hem valt moeilijk iets te verwijten. Hij heeft er niet voor doorgeleerd en ik vind het al knap dat hij de moed opbrengt de lachers te trotseren en gewoon in zijn eigen stijl de pen hanteert.

Veel kwalijker vind ik het dat steeds meer beroepsschrijvers er blijk van geven hun moerstaal niet voldoende te beheersen. De kranten druipen tegenwoordig van de taal- en stijlfouten, maar oh wee als de dames en heren dat krijgen te horen. Zelfkritiek is niet ieder gegeven.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 24 september 2015 11:28:25

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web