De definitieve prijswinnaars van het Slogblog Tourspel 2015


Volgens de spelregels van het Slogblog Tourspel blijft tot drie dagen na de finish van de Tour de France in Parijs de einduitslag onder voorbehoud, in afwachting van eventuele diskwalificaties – denk aan dopinggevallen – die de puntentelling nog zouden kunnen beïnvloeden. De Acht van Chaam is inmiddels weer achter de rug en van Monsieur Prudhomme heeft de Slogblog geen belletje gehad, dus mogen de definitieve prijswinnaars van het Slogblog Tourspel 2015 bekend worden gemaakt.

Zonder enige twijfel is de winnaar van het Slogblog Tourspel 2015:...

Piet van der Meer (links) met zoon Martin (vierde in het Tourspel)

 

TEAM PIET VAN DER MEER

Voor de eindwinnaar van het Slogblog Tourspel 2015 gaat als eerste prijs naar Naaldwijk:

- De Slogblog Tourspel Gele Trui

- Een VIP-arrangement Eneco Tour 2015 voor twee personen in het VIP-Tourcafé in één van de vier finishplaatsen op Nederlandse bodem van de Eneco Tour in augustus.

- Deel 1 en Deel 2 van Fred van Slogteren’s Als je de Tour niet hebt gereden …

Het winnende team van Piet bestaat (in rugnummervolgorde) uit: Nibali – Fuglsang – Bardet – Pinot – Froome – Contador – Sagan – Quintana – Valverde – Van Garderen – Barguil – Dumoulin – Uran – Gesink - Mollema

 

De nummer twee van het Slogblog Tourspel 2015 is geworden:

 

TEAM OETTINGER

Voor het team dat elf etappes lang aan de leiding ging van het spel, bestaat de tweede prijs uit:

- Twee Vrijkaartjes voor het Spoorwegmuseum in Grand Départ-stad Utrecht.

- Deel 1 en Deel 2 van Fred van Slogteren’s Als je de Tour niet hebt gereden …

Het bijna winnende team van ploegleider Bas, die voor het bezoek van het Spoorwegmuseum niet ver de deur uit hoeft, bestaat uit: Nibali – Pinot – Froome – Contador – Sagan – Quintana – Valverde – Van Garderen – Greipel – Degenkolb - Barguil – Rodriguez – Kristoff  – Uran – Gesink

 

En de nummer drie van het Slogblog Tourspel 2015 is geworden:

 

TEAM MARLEEN VAN DIEREN

De winnares van de derde prijs van het Slogblog Tourspel 2015 komt binnenkort ook in het bezit van Deel 1 en Deel 2 van Fred van Slogteren’s Als je de Tour niet hebt gereden …

Het team, waarmee Marleen het podium van het Slogblog Tourspel 2015 compleet maakt, bestaat uit: Nibali – Bardet – Froome – Contador – Sagan – Quintana – Valverde – Van Garderen – Greipel – Degenkolb - Dumoulin – Kristoff  – Uran – Gesink – D.Martin

 

Analyse Slogblog Tourspel 2015

Het volgende lijstje Tour-renners heeft voor het afgelopen Slogblog Tourspel de meeste punten verdiend, met tussen haakjes het aantal deelnemers dat deze renner gekozen heeft:

 1. Chris Froome 768 ptn. (68x)

2. Peter Sagan 594 ptn. (63x)

3. Nairo Quintana 584 ptn. (64x)

4. Alejandro Valverde ptn. 531 (44x)

5. Alberto Contador ptn. 520 (67x)

6. Robert Gesink 459 ptn. (22x)

7. Tejay van Garderen 445 ptn. (45x)

8. Vincenzo Nibali 432 ptn. (66x)

9. Geraint Thomas 418 ptn. (6x)

10. Warren Barguil 416 ptn. (14x)

11. Tony Gallopin 400 ptn. (3x)

12. Bauke Mollema 391 ptn. (28x)

13. Romain Bardet 329 ptn. (40x)

14. Greg Van Avermaet 324 ptn. (3x)

15. Rigoberto Uran 277 ptn. (22x)

 

Hieruit blijkt dat de keuze van renners als Froome, Sagan, Quintana, Contador en Nibali absoluut noodzakelijk is geweest voor de teams in het Slogblog Tourspel. Tactisch sterke keuzes zijn Valverde, Van Garderen en Bardet geweest. Renners die het verschil hebben gemaakt zijn Gesink, Barguil, Mollema en, enigszins verrassend maar wel door de top-3 van het spel gekozen, Uran. Tot slot heeft een perfect team niet zonder Thomas, Gallopin en Van Avermaet gekund.

Dit ideale team voldoet geheel aan de spelregels van het Slogblog Tourspel , met 6 renners uit de voorselectie gebaseerd op de Tour van vorig jaar en 9 renners die vorig jaar niet in beeld waren. Het dreamteam zou 6611 punten gescoord hebben. Het winnende team Team Piet van der Meer is tot 6158 punten gekomen, wat een score van maar liefst 93% betekent. Ook in voorgaande edities van het Slogblog Tourspel met winnaars zoals Team Renate van der Meer (2011), Team Philippe de Mattos (2012), Team Marja Klaessen (2013) en Team Wout Driever (2014) werden zulke ‘onwaarschijnlijk‘ hoge scoringspercentages gehaald.

Ook opvallend is dat winnaar Team Piet van der Meer maar liefst 12 van de 15 ideale renners in het team heeft gekozen, aan Fuglsang en Pinot nog nuttige puntenrapers heeft gehad en met Dumoulin zelfs nog last van pech heeft gehad. Overigens, de Rode Lantaarn-drager van het Slogblog Tourspel 2015 en één van de grootste pechvogels van alle deelnemers, Team Chez Laurette, heeft ook nog een alleszins acceptabele score van ruim 50% behaald.

Voor winst in het Slogblog Tourspel wordt de lat dus erg hoog gelegd, terwijl aan de andere kant ook geluk een grote factor is. Het is dan ook precies de bedoeling van het spelletje dat toeval een flinke rol speelt zodat, om zin en onzin van het Slogblog Tourspel van elkaar te scheiden, winst of verlies echt geen aanwijzing is voor de aan- dan wel afwezigheid van hogere wielerwijsheden.

 

Over de winnaar …

 

Piet van der Meer is een geregelde bezoeker van de Slogblog en levert regelmatig bijdrages met zijn commentaren, die meestal van gedetailleerde informatie zijn voorzien. Piet is een liefhebber van Tour de France, die hij al sinds 1960 volgt. Van bijzondere edities van de Tour heeft Piet nadere studies gemaakt en het één en ander samengevat in 'boekjes' waarin meestal uitslagen, krantenberichten en persoonlijke herinneringen en commentaren worden afgewisseld.

Wat beslist niet onvermeld mag blijven, is dat Piet van der Meer op een eigen, bescheiden wielerloopbaan kan bogen. Op latere leeftijd begonnen, zonder ‘opleiding‘ als adspirant of nieuweling, heeft Piet in de jaren '70 een aantal jaar als amateur gekoerst. Aanvankelijk in de 'wilde' wielerbond maar later ook in de KNWU-rangen heeft Piet de wielersport, naast gezin, werk en studie, als serieuze hobby uitgeoefend.

Zijn wielerseizoen bestond uit clubwedstrijden en een twintigtal criteriums in de regio. Tussen de broodamateurs stond Piet uit Loosduinen zijn mannetje en werd hij meermaals kort geklasseerd. Zoals in 1973 met een vijfde plaats in Sassenheim achter winnaar Marcel Pennings, een zesde plaats in Wateringen achter winnaar Ton van der Spiegel en een tiende plaats in de Ronde van het Zuiderpark in Den Haag achter winnaar C.Valentijn.

In 1974 leek een overwinning nog dichterbij, met vierde plaatsen aan de Bouwlustlaan in Den Haag en in Hoek van Holland achter respectievelijk Gert Pronk en Peter Gödde, en een heuse podiumplek als tweede in de Ronde van Nootdorp achter Lau Verwey en vóór Cor Leunis.

 


In zijn boekje ‘Wielerverhalen‘ schrijft Piet over zijn belevenissen in de wielersport. Over hoe hij een felgekleurd Delbana-trainingspak kocht van Bert Pronk. Met dat trainingspak kon je je overdag niet vertonen, maar Piet trainde toch ‘s avonds in het donker … En over hoe Roy Schuiten hem een korte uitslag door de neus boorde in een door Jan Raas gewonnen criterium.

 

Met Piet van der Meer heeft het Slogblog Tourspel dus toch weer eens een ervaringsdeskundige op de erelijst. Samen met zijn gezinsleden Renate, Martin, Kees en Saskia is Piet van der Meer één van de eerste en één van de vaste deelnemers aan het Slogblog Tourspel. In het eerste spel in 2011 moest hij toezien hoe echtgenote Renate eindwinnares werd. Als troostprijs mocht Piet toen niet alleen aan de Slogblog Tourspel Gele Trui ruiken maar heeft hij hem zelfs al gedragen … Nu, vier jaar later, gaat de tweede winnaarstrui welverdiend naar Naaldwijk.

 

Au Revoir, mesdames et messieurs,

 

Ad van der Linden en Philip van der Ploeg

Door Fred van Slogteren, 31 juli 2015 23:00

Proficiat

Van harte gefeliciteerd Piet, Bas en Marleen.

Geplaatst door Fred, 03 augustus 2015 09:14:24

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web