Het was me het weekje wel …

De Tourstart nadert en dat is ook aan mijn agenda te merken. In de afgelopen week moest ik bij twee gelegenheden optreden en dat vond ik bijzonder leuk. Eerst maandag bij de dames en heren van de Rotary in Driebergen, een gezelschap ondernemers, waaronder de bestuursvoorzitters van gigantische ondernemingen als Robeco en Ziggo. Ze luisterden ademloos naar mijn verhaal over de vergeten Tourrenner en verzetsstrijder Wim de Ruyter, mijn vergelijkingen met het ondernemerschap en de conclusie dat het vak van beroepswielrenner een afspiegeling is van ... 
... het echte leven, maar dan zonder sociaal vangnet en rauwer en meedogenlozer. 
Donderdag mocht ik iets vertellen in het eerste Utrechtse Wielercafé en dat was een echt feestje. De aangekondigde Jeroen Wielaert en oud-renner Jos Schipper moesten op het laatste moment verstek laten gaan, maar hun vervanger, de in wielerkringen overbekende mekanieker Johnny Krijnen, kreeg de lachers massaal op zijn hand met zijn hilarische verhalen. Na het officiële startschot door een functionaris van de KNWU sloten Theo de Rooij en Tom Cordes er naadloos bij aan en de auteurs Martin Bons, Aart Aarsbergen, Peter Nijssen en ikzelf hadden mooie fragmenten uitgezocht om de ca. zestig wielerliefhebbers die op het evenement waren afgekomen in de juiste Tourstemming te krijgen. 
Onder de aanwezigen een grote verrassing, want Hennie Kuiper was er. Hij had zich als bezoeker aangemeld, met zijn zoon, die in Zeist woont. Hij liet gelijk zien nog steeds een winnaar te zijn, want hij sprintte afgetekend naar de zege in de hilarisch verlopen Tourkwis. De Tourstemming zat al gelijk goed in door de versiering van de intieme ruimte. Tachtig truien uit de verzameling van Henk Theuns voor het merendeel gedragen door Nederlandse en buitenlandse Tourrenners uit de geschiedenis hingen aan de wanden, waarbij een gele trui van Lance Armstrong, de regenboogtrui van Joop Zoetemelk en de groene trui van Jan Janssen. Een fantastische bijdrage van mijn goede vriend uit Brabant die op zo’n dag niets teveel is om het ons naar de zin te maken. 
Rob de Moor, voorzitter van het organisatiecomité Ronde van Midden-Nederland kwam vertellen over de financieringsproblemen die deze prachtige koers dit jaar heeft. Er moeten nog ca. twintigduizend eurootjes gevonden worden om de sinds 1948 bestaande wielerklassieker dit jaar doorgang te doen vinden. Hopelijk gaat het lukken, want de wielersport is meer dan de Tour de France die nu alle aandacht heeft. Dus als u als bedrijf wil sponsoren neem contact op via fred@slogblog.nl en ik breng u in contact met Rob. 
Laat deze prachtige koers niet verdwijnen, zoals de Ronde van Zeist die na 2011 geen vervolg meer kreeg toen organisator Jan Haaksman er na dertig jaar mee ophield. In het mooie Zeist, mijn woonplaats, is recentelijk een comité gevormd om deze ronde in 2016 weer door te laten gaan. De gemeente is vóór, de winkeliers in het centrum zijn vóór en ik ben uiteraard ook vóór, want door een zeer enthousiaste aanwezige dame van het werd ik benoemd tot lid van het comité van aanbeveling. Wilt u financieel of anderszins iets willen bijdragen om de Robde van Zeist, met winnaars op de erelijst als Theo de Rooij en Karl Zoetemelk, dan kunt u zich melden op het adres martenshenk@outlook.com of 030-6624411.
Persoonlijk vond ik het bijzonder leuk om een aantal mensen in persoon te ontmoeten die ik al lang ken door de slogblog. Zoals de gebroeders Liesker, waarvan de oudste, Gerard, mij regelmatig blij maakt met een gedicht onder het pseudoniem Nol van ’t Wiel. Ook Ton Castricum was met zijn vrouw helemaal uit de kop van Noord-Holland gekomen om aanwezig te zijn. Hartstikke leuk dat jullie er waren.
Tot slot, om in goede Tourtermen te blijven nog iets over de revelatie van de
avond. Dat was met voorsprong de presentator in de persoon van de man die het ook allemaal organiseerde: Martin Rus. Boekhandelaar van professie, maar met zijn humor, wielerkennis en overrompelend enthousiasme de ster van de avond. Het Utrechts Wielercafé moet zeker een vervolg krijgen, want iedereen ging blij en gelukkig met een cadeautje van de Grand Départ huiswaarts. Ook nog dank aan Bioracer, die de fraaie hoofdprijs voor de Tourkwis beschikbaar stelde, die door Hennie Kuiper genereus aan de dame van de Ronde van Zeist beschikbaar werd gesteld.  (Foto's: © Henk Theuns en Aart Aarsbergen) 
Bij de foto's: von boven naar beneden:
1. Hennie Kuiper in de ban van de Tourkwis.
2. Martin Rus in gesprek met Tom Cordes. 
3. De truitjes van Henk Theuns.
4. v.l.n.r. John Krijnen, Rob de Moor en Theo de Rooij vermaken zich uitstekend.
5. het nieuwe presentatietalent Martin Rus. 
Door Fred van Slogteren, 28 juni 2015 8:00

Weekje wel

Fred, sluit me volledig aan bij wat je hier schrijft. Het was een sfeervolle en 'intieme' wieleravond, waarvan ik hoop dat deze een vervolg krijgt. Dan zal ik er zeker weer bij trachten te zijn.Alle lof voor Martin Rus.

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 28 juni 2015 11:16:57

Utrechts wielercafé

De rit uit Noord-Holland naar Zeist was niet voor niets geweest.
Het was een leuke , leerzame avond.
En leuk om Fred van Slogteren eens
in levende lijve te ontmoeten.
Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Ton Castricum

Geplaatst door Ton Castricum, 29 juni 2015 18:42:13

De roze beer

Hedenavond gekeken naar het programma van RTV Utrecht, een goed programma met als gast o.a. Burgemeester van Zanen, de gastheer van de Tour. Een leuke precentatrice, die de verhalen aan elkaar praatte. Er verscheen ook nog een aantrekkelijke Elite Wielrenster uit Utrecht of omgeving met de voornaam "Tessa ", de achternaam kon ik niet verstaan, door het lawaai van over vliegende helikopters, die de rellen in de Schilderswijk ( den Haag ) vanuit de lucht in de gaten houden. Deze Tessa moest een wieleruitdrukking,"De roze beer ", die in het peloton gebruikt wordt vertellen. Diverse Utrechtenaren werd naar de betekenis hiervan gevraagd, echter niemand wist de betekenis. Ik loop een bijna een 70-tal jaren in dit metier rond,nimmer van gehoord, echter was zeer benieuwd wat dit betekende. Deze Tessa, vertelde ook nog dat zij sportarts van professie is, en 4 dagen in de week werkt, om de 5e dag te besteden aan onze en haar sport.Het blijkt een term te zijn die bij het vrouwenwielrennen gebruikelijk is, de 1e ontsnapping in de wedstrijd, die gedoemd is te mislukken, was haar uitleg. Een soort chassepatat, denk ik dan maar. Toch weer iets opgestoken nietwaar, nooit te oud om wat te leren. Overigens vandaag 2 Juni komen Joop Zoetemelk en Jan Janssen in het program, kijk ernaar uit, een aanrader, dus nogmaals RTV Utrecht, een pluim voor wat deze regio allemaal doet voor onze Wielersport!Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 01 juli 2015 22:51:40

RTV

IK kijk elke dag naar RTV,leuk en informatief programma.Tevens kijk ik elke dag naar Omroep Zeeland,naar hun Tour de Zeelande uitzending.Ook leuk!

Geplaatst door Harry Hermkens, 02 juli 2015 07:33:03

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web