GOED NIEUWS: Meld je aan voor het Slogblog Tourspel 2015 ...

De berichten over het niet doorgaan van het Slogblog Tourspel waren – gelukkig – voorbarig. Met dank aan de Slogblog medewerkers is er een optie gevonden waarbij we onze Slogblog-redacteur Fred niet extra hoeven te belasten en het spel toch door kunnen laten gaan. Met het nu snel naderende Grand Départ van de Tour de France vanuit Utrecht, kunnen we met Het Slogblog Tourspel 2015 dan ook het eerste lustrum van ons spel aankondigen.

Graag nodigen we bezoekers van de Slogblog uit om samen met hun gezinnen, familie, collega’s, kennissen en vrienden mee te doen aan ons Tourspelletje, dat rond de ... 

 

... grote Tour de France voor wat extra spanning en vertier wil zorgen. Naast de emoties rond het begeleiden van een eigen ‘virtueel‘ Tourteam en de eer om mee te doen in de etappeuitslagen en het klassement van het spel zullen er hoogstwaarschijnlijk ook nog wat prijzen te winnen zijn. Welke naam zal worden toegevoegd aan de erelijst van het Slogblog Tourspel: 2011 – Renate van der Meer, 2012 – Theo Buiting, 2013 – Marja Klaessen, 2014 – Wout Driever, 2015 - ???

Hoe kun je meedoen?

Iedereen kan met één team per persoon meedoen. Ook de vaste Slogblog-medewerkers zijn van harte welkom, want de Touruitslagen en het verloop van het spel zijn bij niemand van tevoren bekend. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, zodat je helemaal gratis kan meedoen. En ook al word je geen winnaar, dan ga je drie spannende weken beleven aan het Slogblog Tourspel. Het enige dat je hoeft te doen is je team samenstellen en aan ons doorgeven.

Hoe werkt Het Slogblog-Tourspel?

Uit de 198 renners verdeeld over 22 ploegen, die in de komende weken via de media bekend zullen worden gemaakt, kies je een team met 15 verschillende renners. Op maandag 6 juli moet je team voor 12.00 uur bij ons zijn aangemeld. Dan zit het Grand Départ in Utrecht en de eerste Touretappe naar Zeeland er al op, maar dat zal nauwelijks invloed hebben op het verdere verloop van het spel. Wel weet je zeker dat je hele team van start is gegaan en nog in koers is. Tot op het laatste moment kunnen de aan de Tour deelnemende ploegen immers renners vervangen, en er zijn onder de renners ook wel eens pechvogels van het eerste uur.

Er zijn dit jaar géén bonuspunten te verdienen voor deelnemers die hun team vroegtijdig aanmelden. De periode van aanmelding is dit jaar zelfs verlengd om de organisatoren van het spel ook nog iets van de Tourkoorts in Nederland te laten ervaren. Na het weekend van het Grand Départ zal het Slogblog Tourspel zo snel mogelijk aansluiten bij de Tourkaravaan.

Hoe mag je team samengesteld zijn?

Geef je team een naam. Dat kan je eigen naam zijn (bv. Team Joop Janssen) of een zelfgekozen naam (bv. Team Neeltje Jans). Indien je niet onder je eigen naam wil spelen moet die wel bij ons bekend zijn. Heb je een veel voorkomende naam, zoals Jansen, Van Dijk, De Vries, enzovoort plak er dan altijd je voornaam aan vast, om te voorkomen dat er twee teams met dezelfde naam deelnemen. 

In je team mogen maximaal zes (6) renners zijn opgenomen die in de Tour de France van 2014 bij de eerste vijftien in het eindklassement zijn geëindigd, óf etappewinnaar waren. 

Dat zijn voor het spel van dit jaar in alfabetische volgorde de volgende 26 coureurs: Romain Bardet, Lars Boom, Laurens ten Dam, Tony Gallopin, Tejay van Garderen, André Greipel, Biel Kadri, Marcel Kittel, Leopold König, Alexander Kristoff, Steven Kruijswijk, Rafal Majka, Tony Martin, Bauke Mollema, Ramunas Navardauskas, Vincenzo Nibali, Jean-Christophe Péraud, Thibaut Pinot, Michael Rogers, Pierre Rolland, Fränk Schleck, Matteo Trentin, Yuri Trofimov, Alejandro Valverde, Jurgen Vandenbroeck en Haimar Zubeldia

Elk van bovengenoemde renners mag maar één keer worden gekozen. De overige negen (9) renners kies je uit de rest van de deelnemers van dit jaar. Let op: Niet alle renners uit de selectie van 26 zullen aan de Tour de France van dit jaar deelnemen!

Tijdens de Tour is het niet toegestaan de samenstelling van je team te wijzigen, dus als één of meer van je renners om wat voor reden dan ook uitvalt, heb je net als de renners en ploegen in de echte Tour de France gewoon pech gehad. Eventuele diskwalificaties die drie dagen na afloop van de Tour (uiterlijk woensdag 29 juli 2015 om 24.00 uur) nog niet bekend zijn gemaakt, tellen niet mee in de einduitslag van Het Slogblog Tourspel. Diskwalificaties die tijdens de Tour bekend worden, zullen direct in de stand worden verwerkt. 

Hoe is de puntentelling?

De eerste dertig renners in elke daguitslag krijgen punten. De etappewinnaar krijgt 30 punten, nummer twee 29, enzovoort tot en met nummer 30 die één punt krijgt. 

De eerste twintig plaatsen in het algemeen klassement, dat na iedere etappe wordt opgemaakt, leveren ook punten op. 20 punten voor de drager van de gele trui, 19 voor nummer twee, enzovoort tot en met 1 punt voor de nummer twintig. Dit met uitzondering van de eerste etappe waar alleen de daguitslag telt omdat de daguitslag en het algemeen klassement immers gelijk zijn.

Ook zijn er dagelijks punten te verdienen voor de tussenstand in het puntenklassement, het bergklassement en het jongerenklassement. De leiders in die klassementen krijgen per dag 5 punten, de nummers twee 4 enzovoort tot en met nummers 5 die één punt krijgen.

Nog één uitzondering is er in het geval van de puntentelling bij de ploegentijdrit. Hier zijn geen punten te verdienen voor de daguitslag, maar wel voor alle klassementen na de ploegentijdrit.

In het geval van diskwalificaties wordt de puntentelling herberekend vanaf de etappe waarin de renner wordt gediskwalificeerd.

De daguitslag en de stand in Het Slogblog Tourspel worden zo regelmatig mogelijk op de Slogblog gepubliceerd.

Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. Wel mag je ons op eventuele fouten wijzen, want wij zijn ook maar mensen, maar uitsluitend per e-mail aan advdl_nlukde@hotmail.com

Geef je team op o.v.v. je eigen naam, e-mailadres en telefoonnummer. Dat zijn vertrouwelijke gegevens die wij voor geen andere doeleinden zullen gebruiken. Zonder deze gegevens kun je niet deelnemen.

Stuur je aanmelding met alle gevraagde gegevens naar

advdl_nlukde@hotmail.com

Veel succes gewenst in Het Slogblog Tourspel 2015!

 

Met Toursportieve groeten,

Ad van der Linden

Philip van der Ploeg 


   

Door Fred van Slogteren, 25 juni 2015 19:13

Slogblog tourspel

Dit is mooi nieuws dat jullie je weer in zetten met het Tour spel veel succes en vooral sportief plezier,

Groet Jan Suiker

Geplaatst door Jan Suiker, 26 juni 2015 08:14:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web