Het was me het weekje wel …

Na weken van klassiekergeweld op kasseien en steile heuveltjes is de rust in de internationale wielerwereld enigszins teruggekeerd. Veel beklijvends hebben de klassiekers niet opgeleverd. De grote winnaars waren Kristoff, Degenkolb en Valverde en een mooi nieuw woord dat de Dikke van Dale van mij mag halen: klimsprinters. Daarmee worden renners getypeerd als Valverde, Gilbert, Rodriguez en anderen die over de vaardigheid beschikken om er bergop een vernietigende sprint uit te persen waar gewone renners niet van terug hebben. Verder zijn de klassiekers een prooi geworden voor de sterkste ploegen en gaat het spel pas in de laatste tientallen kilometers op de wagen. Een noodlottige ontwikkeling, die de organisatoren misschien kunnen tegengaan met ingrepen in de parcoursen. Dus in de ... 
... Ronde van Vlaanderen de Muur van Geraardsbergen terug en in de Amstel Gold Race een andere aankomst. De oortjes verbieden is ook een optie, alsook langdurig bidden voor kloteweer. Gent-Wevelgem was immers verreweg de boeiendste koers van de reeks.
De Nederlandse prestaties vielen tegen, hoewel Terpstra en Boom mooie ereplaatsen behaalden. De pers was daar echter niet tevreden mee en Raymond Kerckhoffs en Thijs Zonneveld in respectievelijk De Telegraaf en het AD openden frontaal de aanval op de kanariegele brigade van Lotto.nl-Jumbo. Dat ging – met name bij Raymond – onderuit de zak. 
Gisteren boekte de ploeg de eerste overwinning, toen Moreno Hofland (foto) in de tweede etappe van de Ronde van Yorkshire naar de zege spurtte door het hele pak zijn achterwiel te laten zien. De gehate nul is weg, jubelde gisteravond het persbericht dat de ploeg deed uitgaan. 
Ik vind de kritiek van Raymond en Thijs iets te voorbarig. Natuurlijk is er niet best gepresteerd, maar het verlies van Mollema en Boom poets je niet zomaar weg. Gun die jongens even de tijd. In de Ronde van Romandië zag ik Bert-Jan Lindeman sterk rijden en de eerste optredens van Robert Gesink na het nodige blessureleed en privéproblemen is hoopgevend. De Ronde van Italië die aanstaande zaterdag begint zal uitsluitsel moeten geven hoe de vlag er bij de ploeg echt voorstaat. Ik ga niet zeggen dat het allemaal goed komt, maar ik ga die jongens in deze fase van het seizoen ook niet kruisigen. Laten we het er maar op houden dat er weinig over de klassiekers te melden was en kranten niet mogen verschijnen met blanco kolommen. Geduld is een schone zaak, heren. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 3 mei 2015 8:00

weekje

Je hebt helemaal gelijk Fred.

Geplaatst door jan zomer, 03 mei 2015 16:56:58

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web