De Burgerlijke Stand van 5 maart

Theo van Wijchen (1935)

Als hij een half jaar geleden jarig was geweest dan had ik op zijn verjaardag niet zo veel regels aan hem gewijd als nu, want ik kende Theo nog niet. Zelfs zijn naam was me onbekend, want zijn palmares past op de achterkant van een postzegel. Hij werd in 1957 tweede in de Ronde van ’s-Heerenhoek en het zou best kunnen dat een toen vijfjarige Jan Raas met glinsterende oogjes heeft staan kijken. Theo is ook een Zeeuw, maar hij woont al weer heel lang in Hoeven in West-Brabant waar zijn werk was. Bij het grote diner in Den Bosch in november vorig jaar, waar de wielrenners van het jaar werden gehuldigd, zat hij naast me aan tafel. Een alleraardigste man die ondanks zijn bescheiden prestaties in de wielersport toch een echt wielerdier is. Ik vond het een genoegen hem te hebben mogen ontmoeten en ik kan me haast niet voorstellen dat hij vandaag 71 jaar wordt. Proficiat Theo, maak er een mooie dag van.

Wie vermeldt het geboorteregister nog meer?

Klaas van Hage (1985)

Deze jonge renner uit Noorwijkerhout is vandaag 21 jaar geworden. Hij debuteerde vorig jaar in het continental team van B&E Cycling en ook dit jaar rijdt hij in de ploeg van Michel Cornelisse. Hij won vorig jaar in Berkel en Rodenrijs en in Poeldijk en misschien won hij nog wel meer. Het lijkt me een jongen met mogelijkheden, maar laten we hem de tijd gunnen, want hij is nog jong en Michel weet als geen ander dat te jong, te veel willen niet altijd werkt. Succes met je carrière Klaas!

Door Fred van Slogteren, 5 maart 2006 8:57

Theo

Hallo Fred,

Theo is niet 71 Jaar geworden op 5 Maart JL maar 80 jaar jong!!.

Theo zit momenteel helaas in de lappenmand. Hij heeft zijn heup gebroken. Tijdens een fietstochtje is hij ten val gekomen over een loslopende hond.

Met vriendelijke groet.
Jac van Meer

Geplaatst door Jac van Meer, 18 maart 2015 10:46:23

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web