En daar lag ik dan …

In een ziekenhuis aan de hartbewaking. Tijdens een gezellig dinertje met de kinderen en kleinkinderen ben ik onwel geworden en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bedenkelijk kijkende artsen en verpleegkundigen en de familie in paniek. Achteraf was het gelukkig niets ernstigs, want aan mijn hart mankeert niets. Maar die ijverig werkende pomp in mijn thorax is net als mijn hele persoon 76 jaar oud. Daarom hebben de dienstdoende cardioloog en mijn huisarts mij ernstig toegesproken dat het niet verstandig is om nog zo hard te werken als ik mezelf gedwongen heb te doen. Bijna zeven dagen per week ingespannen bezig met het derde deel van de trilogie Als je de Tour niet hebt gereden … Dit vanwege de eis dat het boek op 28 juni a.s. klaar moet zijn in verband met de Grand Départ in Utrecht. Op die zaterdagavond nog geen twee weken geleden zei mijn lichaam: Fred bekijk het maar, dit trek ik niet meer.  
Dat heeft bij mij veel spanning veroorzaakt, maar de meeste spanning is het gevolg van het telefoontje dat ik enkele weken geleden kreeg van ... 
... mijn uitgever. Die deelde me mee dat hij vanwege de slechte verkoopresultaten van de eerste twee delen, afziet van het uitgeven van het derde deel. De stekker gaat er uit en net als Franz Schubert zal mijn carrière als auteur van wielerboeken wellicht eindigen met een Unvollendete. Ik weet niet hoe lang de beroemde componist aan zijn symphonie nr. 8 heeft gewerkt, maar bij mij staat de teller inmiddels op twee jaar en zeven maanden voor twee/derde van het project. Dan wil je het natuurlijk graag afmaken, maar niet voor elke prijs en zeker niet ten koste van mijn gezondheid. De twee eerste delen hebben uitsluitend lovende recensies opgeleverd en in bijna alle blijken van waardering, die ik heb ontvangen, is meegedeeld dat er wordt uitgezien naar het derde deel. Helaas bleef de verkoop ver bij al die waardering achter.
Als ex-ondernemer heb ik alle begrip voor het besluit van de uitgever, maar voor de auteur en wielerliefhebber, die ik ook ben, was het een klap, waar ik behoorlijk van ondersteboven was. Het verlamde me en de productie staat sindsdien volledig stil. De deadline is al volledig uit zicht, terwijl ik na het verblijf in het ziekenhuis mijn lieve vrouw en kinderen heb moeten beloven niet meer als een idioot aan een boek te werken dat misschien niet uitgegeven kan worden. 
Toch is er een oplossing, waarmee ik én die belofte kan  nakomen én het boek alsnog kan laten verschijnen, zij het een half jaar of meer later. Daarover meer volgende week dinsdag op de slogblog en per e-mail aan alle slogblog- en andere vrienden.
Groet!
Fred
Door Fred van Slogteren, 18 maart 2015 14:00

gezondheid

fred ik hoop dat het met je gezondheid goed gaat.hoop je nog vele malen te ontmoeten.
hoop je 10 april tijdens de onthulling van het beeld van noppie koch weer te zien.

Geplaatst door cor makkinje, 18 maart 2015 15:30:52

fred

Kom op Fred, rustig aan, dan
maar twee delen, je gezondheid komt eerst. Er is veel te zien op de TV de komende weken, concentreer
je daar maar op. De Ronde van
Vlaanderen belooft iets, dat voel ik aan mijn water.....
Het allerbeste man, kop op!
wim

Geplaatst door wim van eyle, 18 maart 2015 15:55:30

Fred

Ontvang mijn allerhartelijkste groeten en beste wensen, waarbij ik me graag aansluit bij Wim van Eyle's "wijze advies"!

Geplaatst door Peter Nieuwenhuis, 18 maart 2015 16:13:39

En daar lag ik dan....

Beste Fred,
Veel sterkte gewenst.
Je eerste 2 delen gekocht en begonnen met lezen. En het zijn prachtboeken. Helaas dan geen 3e deel, volg het advies van de wijze mannen dan maar op. Gezondheid gaat voor ik wens je het allerbeste.
Ton Castricum

Geplaatst door Ton Castricum, 18 maart 2015 17:09:59

Derde deel

Beste Fred. Jou kennende, komt het wel goed met het derde deel. Neem er asjeblieft de tijd voor en geniet van je vrouw en het hedendaagse wielrennen.

Ria & Jan

Geplaatst door Jan v d Horst, 18 maart 2015 18:07:30

beterschap

Beterschap en doe rustig aan.

Geplaatst door Arjen, 18 maart 2015 18:13:04

Fred.....

Fred,even terug naar het binnenblad en van je omgeving genieten,en hopen op een spoedig herstel.
Beterschap toegewenst vanuit Brabant.

Geplaatst door Arie Verzijl, 18 maart 2015 19:00:06

Tandje terug

Fred, dat komt vast wel goed. Er is nog geen trilogie blijven steken op 2 boeken. Even depanneren en herstellen en dan gaan voor jouw Opus Magnum.

Geplaatst door edo elfrink, 18 maart 2015 19:28:57

Beterschap

Beste Fred, beterschap gewenst.
Als jouw boeken van hoge kwaliteit al niet meer verkocht worden, dan kunnen ze wel stoppen met het uitgeven van Nederlandstalige wielerboeken.

Geplaatst door Piet van der Meer, 18 maart 2015 19:37:59

Beterschap!

Fred,ook vanuit Limburg wil ik je een goed herstel toewensen!Laat de teugels in de komende tijd wat vieren,zodat je straks weer gesterkt,maar met gedoceerde krachten verder kunt!
Beterschap!!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 18 maart 2015 19:49:31

Iets te lang in het rood

Verdorie Fred, soms is het leven een hoop gedoe. Ik citeer René Gude, de man die met magere Hein hijgend in zijn nek tot het eind wonderbaarlijk zichzelf bleef.

Als marketingman weet ik dat timing vaak als bepalend onderdeel van commercieel succes wordt beoordeeld. Ga je echter kritisch kijken, blijkt dat vaak een wijsheid achteraf.
Hoeveel renners lieten zich bijv. niet gek maken door zelf opgelegde druk of door die van de omgeving om dan en dan te 'moeten' presteren.
Als je 76 bent, zou je eigenlijk je achterste moeten afvegen met het fenomeen deadline.
Doelloos slenteren met een hond blijkt een hele goede therapie.

Beterschap.

Geplaatst door joepscholten, 18 maart 2015 20:42:54

Op adem komen

Beste Fred,

Ik schrok van beide berichten (gezondheid en boek), met uiteraard de meeste zorg wat betreft je gezondheid. Doe rustig aan, al moet ik één of twee jaar wachten op deel 3! Het gaat erom dat je goed voor jezelf zorgt, gezond bent en blijft en op ontspannen wijze
Ik denk dat er toch voldoende liefhebbers en fans van je boeken zijn, zoals ik, om deel 3 later te verwelkomen.
Heel veel beterschap en succes.

Geplaatst door Robert Pijcke, 18 maart 2015 21:00:08

gezondheid

Beste Fred ik wens je het allerbeste en let een beetje op jezelf. Hartelijke groet. Willy.

Geplaatst door Willy Wiersma Kwantes, 18 maart 2015 23:42:55

neem je tijd

De wielerliefhebber in mij zegt dat het meer dan zoned zou zijn als de Tour trilogie niet voltooid zal worden. Maar vanzelfsprekend valt dat in het niet als de gezondheid mee gaat spelen. Daarom Fred, neem alle tijd die je nodig hebt voor alles dat belangrijker is in het leven dan de Tour (want die gaat toch wel door!) En ondertussen wachten we geduldig op deel 3 van de trilogie. En, zoals eerder hierboven gememoreerd, al duurt het nog twee jaar, dat maakt de echte fans niet uit. Neem je tijd, samen met vrouw en kinderen, om volledig te herstellen. En ik weet zeker, één virus zal bij jou nooit verslagen worden. Het virus waar alle Slogblog medewerkers en bezoekers aan lijden, het wielervirus!

Geplaatst door Jan Houterman, 19 maart 2015 07:17:58

Herstel

Beste Fred,

Op de eerste plaats wens ik je een spoedig herstel toe.
Ik ben blij in het bezit te zijn van de beide delen en hoop van harte op deel 3, maar niet ten koste van jouw gezondheid. Het gaat je goed!

Geplaatst door Tom Janssen, 19 maart 2015 08:50:53

Sterkte

Fred, veel sterkte en beterschap toegewenst!

Geplaatst door Ronnie van den Bogaart, 19 maart 2015 09:00:16

Beterschap

Beste Fred,

In de eerste plaats een voorspoedig herstel. Zo ben je gezond en zo lig je in het ziekenhuis. De eerste 2 delen heb ik met veel plezier gelezen en het zou jammer zijn als deel 3 niet meer uitkomt, al lees ik dat er nog een mogelijkheid bestaat. Ook als dat zo is, dan is mijn advies in de eerste plaats aan je gezondheid te denken.
Bedankt voor het vele leesplezier en vooral een spoedig herstel.

Geplaatst door George Andriesse, 19 maart 2015 09:16:53

Beterschap

Veel beterschap gewenst en hopelijk komt het goed met deel 3!!

Geplaatst door Arjan, 19 maart 2015 14:11:38

derde boek...

Fred, allereerst natuurlijk de opmerking van mij dat je jezelf moet ontzien. Ik weet dat je een bevlogen wielerman bent, maar gezondheid gaat voor alles. En je weet dat ik uit ervaring spreek. Wat het uitgeven betreft, ik kan je daarin wel een andere route aanbieden. Mail me maar een keer. Veel sterkte en vooral: rustig aan doen>>

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 19 maart 2015 14:38:58

balans

Beste Fred, ik sluit me aan bij het peloton trouwe Slogblogvolgers met het advies een nieuwe balans te vinden tussen je gezondheid en je gezonde ambities, en hier rustig de tijd voor te nemen. Sterkte en succes gewenst!

Geplaatst door Ad van der Linden, 19 maart 2015 15:25:29

er is meer...

dan een derde deel... Denk aan je "eigen" deel... ;-)
beterschap.

Geplaatst door marcoV, 19 maart 2015 23:37:48

Gezondheid

Hi Fred,

Gezondheid voor alles. Beterschap en dan maar wat later dat derde boek.

Geplaatst door Jac van Meer, 19 maart 2015 23:51:39

Beste Fred

Fred, bij het openen van jouw slogblog was ik verrast dat er zoveel nieuwe ingezonden stukjes waren, sinds dinsdag j.l. was er niet zoveel nieuws op de blog, echter 3 dagen verder zowaar 22 nieuwe reacties. Je bent bezig aan je 3e deel van je triologie van jouw belevenis van de Tour uit jouw brein. Dat je uitgever je in de steek laat, was o.a. de reden van de stagnatie van het goed functioneren van je lichaam, ja je ziet maar weer dat alles om poen draait. Ik hoop dan ook dat het er ooit mag komen, echter met jouw inzet voor je sportieve liefde gaat dit fout, las een redelijke termijn van rust in, dan komt te zijner tijd deel 3 wel uit. Geniet na het ontslag uit het ziekenhuis, van je vrouw en overige familie, die kunnen je echt nog niet missen. Ik hoop en reken er op dat je mijn welgemeende raad niet in de wind zal slaan, je bent een geweldig wielerliefhebber, maar beperk je alleen wat echt noodzakelijk is. Ik wens je een goed herstel toe en hoop later nog vele pennevruchten van jouw op deze blog te mogen lezen! Van harte beterschap, Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 20 maart 2015 14:35:10

Als je ...

Fred, ik schrok van je bericht; was me niet bewust van de terugslag. Ik heb dit bericht op Waf® geplaatst, en hoop dat velen alsnog in zullen zien dat je boeken in het bezit hóren te zijn van iedere zichzelf respecterende wielerliefhebber. Hou je taai, luister naar je lichaam en laten we hopen dat deel III er alsnog komt!

Geplaatst door André, 24 maart 2015 10:30:07

Bericht

Fred, ik ben bijna door het tweede boek heen. Ik heb zeer lang deel uitgemaakt van de wielersport en beschik ondertussen over het nodige historische besef. Het lezen van jouw boeken echter werpt een geheel ander licht op de geschiedenis van de wielersport. Vanuit het heden kijk je altijd terug naar het verleden, het perspectief wordt steeds verder gecomprimeerd naarmate de personen en gebeurtenissen verder weg zijn. Jouw boeken beginnen in het verleden en gaandeweg baan je jezelf een weg naar het heden. Het vervormde perspectief is vrijwel verdwenen en je krijgt een kleurrijk beeld van de wieleersport en haar beoefenaren. Een beeld zoals ik dat nog niet eerder ervaren heb. Daarom is hett zeer gewenst dat jij gezond blijft en dat 'wij' proberen dit perspectief af te maken. Uit liefde en respect voor onze sport, haar beoefenaren en fans. We staan immers allemaal op de schouders van onze voorgangers. Heel veel beterschap!

Geplaatst door Theo de Rooij, 24 maart 2015 10:31:38

Fred, Ik lees dit nu pas. Sterkte, beterschap!

En ik denk en hoop dat dat derde deel er, in welke vorm dan ook, een keer gaat komen!

Geplaatst door Jos van Nierop, 24 maart 2015 11:01:19

Pas op Fred, geniet vooral. Misschien kun je al schrijvend genieten - of andersom. Ik herken dit fenomeen. Laat je niet gek maken, dan maar geen derde boek. Je verdient het vooral zo lang mogelijk te leven en daarvan te genieten. Hou vol

Geplaatst door Guus van Holland, 24 maart 2015 15:22:01

Sterkte en beterschap.

Geplaatst door andré stuyfersant, 24 maart 2015 15:39:39

Derde deel

Zet mij maar vast op de lijst met voorintekenaars, Fred!

Geplaatst door Evert de Rooij, 24 maart 2015 16:32:34

confuus

Beste mensen, ik ben helemaal confuus van alle reacties. Lief en hartverwarmend. Daarmee wordt weer eens aangetoond dat wielermensen warme mensen zijn. Alle wijze raad zal ik ter harte nemen en ik hoop dat ik over een paar weken de draad van het schrijven weer kan oppakken. Uiteraard bij voldoende voorinschrijving. Zo veel informatie voor twee tientjes. An offer you can't refuse. Nogmaals dank en groet! Fred

Geplaatst door Fred, 25 maart 2015 07:47:13

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web