Smakeloos!!!

Op oudejaarsdag had ik een ontmoeting met Tom Cordes in diens geboortedorp Wilnis, waar hij was neergestreken om er oudejaar te vieren bij zijn ouders. Tom woont al jaren in Baarle Hertog en het gesprek kwam op zijn plaatsgenoot Teun van Vliet. Ik heb Teun onlangs even gesproken. Dat was eind november tijdens het wielergala in Den Bosch. Ik schrok van hem, net als bijna iedereen die daar aanwezig was. De zoveelste aanslag op zijn leven door de sluipmoordenaar die wij kanker noemen, was met een operatie gepareerd en hij zag er beklagenswaardig uit. Het gesprekje was kort, want Teun was bijna niet meer bij machte te spreken. Het was onverstaanbaar gestamel. Via wielervrienden bleef ik in de weken daarna op de hoogte tot die ontmoeting met Tom Cordes. Hij had het kerstnummer van Wieler Revue bij zich en tot mijn schrik zag ik het hoofd van Teun bijna levensgroot op de voorpagina. Tom en ik vonden het walgelijk. Het interview dat Gio Lippens met hem had, heb ik niet gelezen, maar de hoofdredacteur die goedkeurt dat die foto op de cover staat, heeft voor mij ...

... een grens overschreden en in ieder geval blijk gegeven van een immorele beroepsopvatting. Wieler Revue is geen sensatieblaadje, maar een blad dat in dertig jaar is grootgemaakt door gewetensvolle journalisten met respect voor wielrenners die veel hebben gepresteerd. En dat heeft Teun. Ik heb daarom niets tegen een behoorlijk interview met iemand die voor zijn leven vecht, maar ik had daar dan liever een foto bij gezien van Teun in zijn glorietijd. Dit is gewoon ordinair scoren over de rug van een wielervriend die in tragische omstandigheden verkeert. In één woord: smakeloos!!!

Door Fred van Slogteren, 2 januari 2007 17:00

smakeloos

Inderdaad vond ik de cover ook verre van smakelijk, maar het interview wat Guido Lippens had met Teun van Vliet was wel sterk moet ik zeggen.

Geplaatst door Arjan, 03 januari 2007 10:28:36

Teun van Vliet

De kritiek die geuit wordt over de omslag van de laatste Wieler Revue in 2006,kan ik niet delen.Het interview met Teun van Vliet vind ik ook erg sterk en toont Teun van Vliet helemaal als wielrenner!
Dat Teun meerdere malen ernstig ziek werd en nu voor zijn leven vecht wordt op een correcte manier,door Guido Lippens verteld en aan de foto op de omslag van Wieler Revue,stoor ik mij niet,omdat de foto Teun van Vliet toont hoe hij NU is!,en daar ging het interview ook over!
Bij deze wil ik Teun van Vliet dan ook heel veel sterkte toewensen.

Geplaatst door Harry Hermkens, 03 januari 2007 15:50:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web