Herinneringen bij een foto …

Ze blijven opduiken op de slogblog, de Limburgse koppelgenoten in vooroorlogse zesdaagsen Joep Klignet en Ernst Müller. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de twee gehoord, toen Jan Houterman in februari 2007 ze voor het eerst noemde in zijn  onvolprezen rubriek ‘Uit de ordners van Jan’. Omdat hij erbij schreef dat Klignet uit Schaesberg kwam, heb ik op een zondagmiddag diverse Klignets en Clignets uit die plaats aan de telefoon gehad. Niemand was familie, behalve een meneer die wist dat Joep Klignet een volle neef van zijn vader was en dat hij na zijn wielercarrière een tegelzettersbedrijf was begonnen. Naspeuringen naar ... 
... Müller heb ik die middag achterwege gelaten omdat die naam heel veel voorkomt in Limburg.
Twee jaar later meldde zich ene John Klignet op de slogblog met de mededeling dat Joep Klignet zijn vader was, met niet meer dan de opmerking dat de naam Clignet ergens in de negentiende eeuw door een fout bij de Burgerlijke Stand in Klignet was veranderd. Mijn antwoord met de vraag om meer gegevens over zijn vader is nooit beantwoord. 
Precies een jaar geleden kreeg ik van een meneer Armand Jansen een foto toegestuurd van het koppel Müller-Vluggen en die heb ik in deze rubriek gepubliceerd. http://wielersport.slogblog.nl/post/1/7126  
Vorige week kreeg ik opnieuw een foto toegestuurd door de Limburgse amateurhistoricus Fred Limpens. Hij had de foto gekregen van de dochter van de maker, ene Jean Gordijn. Het is een feestje ter gelegenheid van de behouden thuiskomst van het koppel Klignet-Müller vanuit Amerika in het voorjaar van 1932. Er staan nog veel meer mensen op, reden waarom ik ter wille van de duidelijkheid een uitsnede heb gemaakt van de twee wielrenners te midden van tientallen andere personen daar aanwezig om het duo te huldigen. Links staat Klignet en rechts Müller. 
Nu maar wachten op het volgende bericht uit een ver verleden, toen renners nog per oceaanstomer voor vele maanden naar Amerika reisden om op het hele Noord-Amerikaanse continent zesdaagsen en koppelkoersen te rijden. Met dank aan Fred Limpens.
Door Fred van Slogteren, 27 januari 2015 9:00

Ernst Verheul

Dag,

Hebt u wellicht de gehele foto van de foto waar Muller en Klignet op staan?

Ik ben op zoek naar een foto van Ernst Verheul - hij was een teamgenoot van Muller.
Verheul woonde bij de moeder van Muller (en Muller) in Eygelshoven in..

Een al gevonden familielid van Verheul kan hem dan aanwijzen - mits hij op deze foto staat.
Denk het van wel..

Ik hoor graag van u.

Met dank en groeten
Geplaatst door wim slangen, 30 december 2020 15:32:47

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web