Jan van Vliet (1933-2014)

Nadat vorige week de Amsterdammer Daan Holst (1945) is overleden is deze week een andere oldtimer ons ontvallen. ‘Rooie Jan’ was in de jaren vijftig een populaire amateurrenner die in de criteriums van toen opviel door zijn aanvallende manier van rijden. Dit soort renners heeft doorgaans geen grote erelijst, omdat anderen doorgaans meer profiteerden van zijn inspanningen dan hijzelf. Het aantal overwinningen is daarom beperkt, de hoeveelheid ereplaatsen daarentegen indrukwekkend. 
Zijn mooiste overwinning behaalde hij in 1955 in de Ronde van Katendrecht waar 150.000 uitzinnige Rotterdammers hun stadgenoot naar de overwinning schreeuwden. Verder mogen zijn tweede plaats in ... 
... de Omloop der Kempen en zijn derde in het eindklassement van Olympia’s Tour niet onvermeld blijven. In 1958 stapte hij over naar de beroepsrenners. Hij werd een jaar later vierde in de Grote Scheldeprijs, een Belgische semi-klassieker, maar verder dan enkele ereplaatsen in criteriums is Jan van Vliet, in de drie jaar dat hij prof was, niet gekomen. 
Na zijn afscheid in 1960 is hij nog jaren nauw bij de wielersport betrokken gebleven. Eerst als ploegleider van de Rotterdamse Van Nelle-ploeg en later als mekanieker bij diverse ploegen en vele zesdaagsen. De laatste jaren was hij een vaste gast op het middenterrein van de Zesdaagse van Rotterdam. Jan van Vliet is 81 jaar geworden. Ik wens zijn nabestaanden veel sterkte toe. 
Met dank aan Hans van Houdt.
Door Fred van Slogteren, 3 december 2014 14:00

Daan Holst

Ik was toevallig wat aan het surfen op Facebook, waar ik zelf niet erg aktief ben, (wil ik ook niet)en zie af en toe zeer veel nostalgische foto's. Voor je het weet zit je een uur te kijken. Zo dacht ik vanmorgen nog Daan Holst te herkennen en nu lees ik vanmiddag van zijn dood. Jammer, mooie coureur. Wie kan me daar iets meer over vertellen?

Geplaatst door Jan Quax, 03 december 2014 16:36:09

facebook

Daan is vorige week door diverse personen - 0nder andere André Jansen - uitgebreid herdacht op facebook. Daar heb je geen uur voor nodig Jan. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 03 december 2014 16:43:01

Sjefke Janssen

Ook het trieste nieuws:Sjefke Janssen is overleden!

Geplaatst door Harry Hermkens, 04 december 2014 11:23:52

Sjefke Janssen

Het overlijden van Janssen werd vanmorgen gemeld op de Limburgse omroep L1. Janssen was de oudste nog in leven zijnde Nederlandse Tourrenner.
In 1947 en 1949 werd hij op de Cauberg Nederlands kampioen. Hij reed vier keer de Tour de France en haalde twee maal Parijs. In 1947 was de Limburger de enige Nederlandse renner die het einde haalde. Na zijn actieve wielercarrière had hij een fietsenzaak ik het Limburgse Elsloo. Hij is 95 jaar geworden.

Geplaatst door Jan, 04 december 2014 12:07:58

INVESTEER UW KAPITAAL EN VERDIEN MET ONS

Er is geen grotere vreugde dan het hebben van een financiële vrijheid met de hulp van Freeman die mij hielp, ik handelde $ 5.000 USD en kreeg binnen 48 uur $ 48.500,00 USD aan totale winst terug. Heel erg bedankt voor de steun, mevrouw. Waarom zou u uw kostbare tijd online verspillen op zoek naar een lening? Neem nu contact met hem op --- Neem contact met ons op E-mail --- Bitcioninvestor0@gmail.com)
Bedankt ....
Geplaatst door JOE, 13 juli 2020 06:03:11

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web