Vanaf zondag is het menens!!!

Zondag begint in een buitenwijk van Parijs de eerste krachtmeting van het wielerseizoen met het predikaat ProTour. Het kindje van Hein Verbruggen gaat zijn tweede jaar in en het ziet er naar uit dat de ProTour ploegen met meer ambitie dan ooit aan de start van Parijs-Nice zullen staan. Natuurlijk ligt er nog dat grote meningsverschil tussen de UCI en de organisatoren van Tour, Giro en Vuelta, maar de ProTour heeft na één jaar toch voldoende prestige opgebouwd om wedstrijden als Omloop Het Volk, de Ster van Bessèges, de Ruta del Sol en nog een aantal koersen van het prille voorjaar tot niet meer dan warming up te degraderen. Vanaf zondag staan de kanonnen in stelling en gaat het om de punten. Er staan acht Nederlanders aan ...

... het vertrek. Erik Dekker, Gerben Löwik (snel hersteld na zijn weer opspelende zitvlakproblemen), Jan Boven en Joost Posthuma namens Rabobank, Koos Moerenhout in de groengele outfit van Phonak, Bas Giling in het margenta van T-Mobile en neoprof Stef Clement in het turquoise van Bouygues Telecom. Er heerst nerveuze spanning, want zondag, ja zondag gaat het echt beginnen. Helpers weg!

Parijs-Nice wordt sinds 1933 georganiseerd. Zes maal was een Nederlander de beste. Drie keer Joop Zoetemelk en Jan Janssen, Gerrie Knetemann en Michael Boogerd elk één keer.

Door Fred van Slogteren, 3 maart 2006 20:57

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web