De Kus!

Toegegeven, er wordt op deze foto niet gekust, maar er staat wel een kusmiss op met palen van hoge hakken. En wie is er dan als de kippen bij om er voor de lens van de fotograaf grappen over te maken? Juist ja! Zoals haar vader dat ook altijd deed.
Roxane Knetemann beloofde bij de uitvaartplechtigheid van haar vader, die morgen precies tien jaar geleden overleed, dat zij de naam Kneet zou voortzetten en met ere wilde dragen. Die belofte heeft zij inmiddels ingelost, zowel in het peloton als daarbuiten. Ze behoort tot ... 
... de toppertjes in het vrouwenwielrennen en buiten de koers heeft ze vaak de lachers op haar hand. 
Zoals op deze foto waarbij ze misschien heeft gezegd dat lopen op die stiletto’s de martelgang van Kromme Leendert moet zijn. Of iets dergelijks uit de moppentrommel van pa.
Maar ik denk dat ze origineler uit de hoek kan komen en geen moppentrommel of wat dan ook nodig heeft om de comédienne uit te hangen. De naam Kneet is uniek en zij zal zeker beseffen dat adel verplicht. 
Laten we morgen met z’n allen, tussen al het herdenkingsgeweld voor Theo van Gogh, ook even stilstaan bij de dood van Gerrie, een man die de vaderlandse wielersport een andere dimensie heeft gegeven. In deel II van mijn boek heb ik hem een bijzondere plaats gegeven. Terecht. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 1 november 2014 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web