De Kus!

Hoeveel uur per jaar zit de gemiddelde wielerliefhebber met veel vrije tijd voor de buis om naar wielerwedstrijden te kijken? Ik zou het niet weten, maar als ik voor me zelf spreek moeten het toch wel honderden uren zijn. Alleen in de drie weken van de Tour de France met zo’n drie uur per dag kom ik al aan meer dan zestig uur. Tijd genoeg om een oordeel te hebben over het missbeleid in de drie grote ronden. De keuring van de dames bedoel ik. Die van de Tour vind ik de minste, trek hun kleedjes uit en ze kunnen zo in ... 
... de show van The Crazy Horse Saloon in Parijs, waar de meiden op klonen van elkaar lijken en in niets verschillen. Zelfde figuur, even lang, even mager en identieke borsten. Alsof ze in een fabriek uit een mal komen. Om de uniformiteit nog te vergroten hebben ze allemaal hetzelfde pruikje op met half lang wit haar. 
De Spaanse meiden van de Vuelta vind ik het mooist en die van de Giro het meest sexy. De viriliteit mag dan in de loop der jaren wat zijn afgenomen, maar de ogen kijken nog nieuwsgierig de wereld in. 
Zo zag ik tijdens de laatste Giro d’Italia op mijn tv Michael Matthews benijdenswaardig op het podium staan. Het was na de zesde etappe van Sassano naar Montecassino over 247 kilometer. De Australiër van Orica GreenEdge geniet zichtbaar van de huldiging. Om daarna met een megafles sjampoepel in het rond te gaan spuiten. 
Wat mij altijd weer verbaasd is dat iemand na zo’n etappe er in slaagt om zo fris en fruitig de dames partij te geven. Ik heb in mijn jonge jaren ook wel eens goed getraind dergelijke afstanden gereden, maar ben er nooit in geslaagd om nog even ten overstaan van mijn mooie echtgenote en de buurvrouwen nog even de blits te maken. Ik ben dan ook maar geen wielrenner geworden en in het basketball wordt niet gekust. Alleen maar gedunkt en daar was ik ook al niet goed in. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 18 oktober 2014 8:00

sporten

Was maar gaan schaken, dan had je in ieder geval van mij gewonnen.
wim van eyle

Geplaatst door wim van eyle, 18 oktober 2014 15:00:12

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web