Herinneringen bij een foto …

De nog maar net afgelopen wereldkampioenschappen in het Spaanse Ponferrada zijn voor Nederland bepaald niet succesvol verlopen. Chantal Blaak behaalde weliswaar een gouden medaille als lid van het Specialized-Lululemon team. Een mooi resultaat voor de Zuidlandse, maar het was wel een Amerikaanse ploeg. 
De derde plaats van Tom Dumoulin bij de tijdrit voor de elitemannen was natuurlijk een geweldige prestatie. Dat de Maastrichtenaar op 23-jarige leeftijd mannen als Bradley Wiggins en Tony Martin voor moet laten gaan is geen schande. Hij wordt in de komende jaren ... 
... alleen maar sterker en als een man als Wiggins voorspelt dat Tom over een paar jaar onverslaanbaar zal zijn, dan zegt dat wel iets.
Voor de rest was het huilen met de pet op voor Nederland. Over de mannen die ons land zondag vertegenwoordigden, is al genoeg gezegd. In plaats van de bondscoach te kruisigen, zouden de heren eens bij zichzelf te rade moeten gaan. Ook de voorgangers van Johan Lammerts kregen die gasten niet gemotiveerd. 
Voor de grootste teleurstelling zorgden echter de dames. De val van de tijdritploeg was dramatisch, maar dat kan gebeuren in het wielrennen. Nog dramatischer was het in de individuele wegwedstrijd. Na al haar successen is een topprestatie van Marianne Vos iets waar je bijna op gaat rekenen. Maar dit jaar was ze uit vorm en was ze niet de normale Voske, zoals we haar al jaren kennen. In de ploegentijdrit gelost en in de wegwedstrijd weggesprint. Het kon niet waar zijn. Er zullen mensen zijn die hun ogen niet geloofden. 
Maar het was waar en het is niet iets om dramatisch over te doen. Ik denk dat ze dit seizoen iets te veel hooi op haar vork heeft genomen en er niet in is geslaagd om zich voor het WK zodanig op te laden, dat ze weer eens kon pieken. 
Laat ze maar eens flink wat rust nemen, dan komt het vanzelf wel weer. Doe het eens een poosje kalmer aan. Je hoeft niet alles te winnen. Daar wordt de sport ook leuker van. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 30 september 2014 10:00

Teveel!

Marianne Vos heeft 't afgelopen jaar,naast het wielennen,nog diverse andere taken vevuld!Vooral om het Dames-wielrennen te promoten.Hierin is ze zeker geslaagd!Mede hierdoor heeft ze waarschijnlijk te veel hooi op de vork genomen,waardoor ze ook al in de laatste etappewedstrijden,waaraan ze deelnam,voortijdig afstapte!En we moeten niet vergeten:Marianne is ook maar een mens!
Volgend jaar komt ze zeker op niveau terug!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 03 oktober 2014 11:57:05

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web