Mijn fiets ... (1)

"Voor mij is De Fiets geen gebruiks- maar een genotsmiddel, waarmee ik een bijna erotische relatie heb opgebouwd. Binnen de rangorde in Huize Zomerlust, gaan de belangen van de fiets niet zelden boven de belangen van mijn vrouw. Alles went blijkbaar, want zij ondergaat dit al meer dan 30 jaar. Ik bouw altijd zelf mijn fiets op met onderdelen naar keuze en dat is en blijft een fascinerend ritueel. Al bijna zeven jaar rijd ik nu op een Van Tuyl Titanium (met carbon voor- en achtervork). Een perfecte fiets. Na staal, aluminium en titanium, hoop ik ...

... dit jaar nog met Gijs van Tuyl - http://www.vantuyl.nl - een deal te maken voor een volledig carbonframe. Ik heb mijn keuze bij Gijs al gemaakt en dat is een zwart frame met rood/wit design, omdat onze clubkleuren van zwart/geel zijn veranderd in rood/wit en de fiets moet (althans bij mij) harmoniëren met de complete outfit. Waarom pas volgend jaar? In 2007 komt er een nieuwe Campagnolo groep op de markt en hoewel katholiek opgevoed, sluit ik als atheïst niet uit dat ik rijdend op een carbonfiets met Campa onderdelen, weer in god ga geloven. Ik heb overigens niet de illusie dat ik op een mooie en lichte fiets ook daadwerkelijk harder fiets, maar dat is ook niet meer het uitgangspunt. In de terminale fase – dit jaar heb ik reeds mijn 47ste KNWU licentie – van mijn Aards Fietsbestaan is ‘mooi fietsen’ belangrijker dan ‘hard fietsen’. Maar zo is het eigenlijk – door het ontbreken van talent – altijd al geweest.
Fietsend op de carbonfiets is de wielercyclus rond en op mijn grafschrift kan dan staan:

Hier ligt hij dan
Onze Jan
Hij reed op staal, aluminium, titanium en carbon
En toch was er geen koers die hij won
Nu ligt hij in een kist.

Maar heeft in zijn wielerleven niets gemist"

Jan Zomer

Door Fred van Slogteren, 4 maart 2006 11:00

Wat een prachtig stukje!!

Ik zag de link op de wsv emmen site, dus nam even een kijkje.

Geplaatst door Dorus, 06 maart 2006 10:24:07

Geloven

Jan, als je als katholiek opgevoed was blijven geloven had je zeker "gewonnen".Dáár is geen carbon voor nodig.
Overigens gaat het mij meer om hardfietsen dan om mooifietsen maar dat wist je al.

Geplaatst door jan van der horst, 11 maart 2006 08:52:05

Mijn fiets

Dag Jan
Leuke reactie van je, maar in de terminale fase van het wielerleven (waarin ook jij vertoeft) is er van 'hardfietsen'vrijwel geen sprake meer en lijkt menig 'hardfietsende veteraan' soms op christus die aan het kruis hangt. Dat al of niet traumatische idee heb ik overgehouden van mijn katholieke opvoeding. Blijf dus maar geloven dat je nog hard fietst, want dat geeft het veteranenfietsen die mooie kolderieke allure. Koos Tacx zei toen we verleden jaar op Mallorca met een ploeg oude(waarbij ook ik behoor) de gedenkwaardige woorden; 'Alles is eindig'. Veel veteranen willen dit niet inzien en zitten mede daardoor niet zelden zowel letterlijk als figuurlijk als een struisvogel op de (aluminium, titanium of carbon)fiets. Maar ach, daarbij kun je ook denken aan de wijze woorden van Fedor den Hertog die zei: 'Alles in hetleven is ilussie'. In mooi fietsen (of wat daar als veteraan nog voor door gaat) gaat overigens minder energie zitten en is ook beter voor je hart...
Succes
Groetend
Jan de Zachtfietsen

Geplaatst door jan zomer, 13 maart 2006 08:36:57

mijn fiets

Hoezo alles is eindig,Jantje?
We gaan toch door in het hiernamaals?NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN.

Geplaatst door jan van der horst, 13 maart 2006 08:58:59

wielrennen.

wie heeft JAN GIESELER of HENK MEESTER uit Amsterdam gekend. Foto"s van deze wil ik graag kopen.

Geplaatst door Will.A.Leeners., 14 juni 2006 19:50:04

Jan Gieseler

Ik bezit een brief 8-1-1948 met kleine foto van Jan Gieseler. In dit schrijven geeft hij antwoord op het schrijven van mijn schoonvader(Pietvan Eekelen R.R.C.Feyenoord ) die hem had uitgedaagd tegen hem te rijden op de baan Kromme zandweg te Rotterdam

Geplaatst door A.J. Diemers, 19 augustus 2006 22:24:40

jan gieseler

Hier nog een link naar Rotterdammer Jan Gieseler. Diemers is dus de man om te contacteren

Geplaatst door PdM, 21 november 2006 19:46:33

jan gieseler.

Geachte mijheer Diemers,
Is het mogelijk dat ik deze brief kan lezen en de foto kan zien ? Ik zou dit zeer op prijs stellen . Mijn adres is Hoofdweg 73 1058 AZ Amsterdam.
Mijn telefoonnummer is na 19.00 uur 020-6188186.
email: w.leeners@zonnet.nl

Vriendelijke groet Will Leeners.

Geplaatst door will-leeners, 06 december 2007 10:36:53

w.leeners/Jan Gieseler.

Geachte heer Diemers.

Mag ik Uw email adres , Jan van hees de schrijver van de docomantaire wil graag met U spreken over de oude renners die U in Uw brief noemde.

Vriendelijke groet ,
w.leeners@zonnet.nl

Geplaatst door Will.A.Leeners, 03 april 2008 21:24:17

Emailadres

Gegevens over oude renners ?
Voor Jan van Hees

Geplaatst door André Diemers, 16 oktober 2008 20:57:11

wielrenners

Ja mijnheer Diemers , Jan van Hees schrijft een documantaire over Jan Gieseler.

Groet Will.A.Leeners.

Geplaatst door Will.A.Leeners, 17 oktober 2008 17:09:38

wielrenners

Ja mijnheer Diemers , Jan van Hees schrijft een documantaire over Jan Gieseler.

Groet Will.A.Leeners.

Geplaatst door Will.A.Leeners, 17 oktober 2008 17:09:45

Jan Gieseler

Ha die Will! Indertijd leuk gecorrespondeerd met jou over Jan Gieseler. Hij was een kleurrijk figuur op en buiten de baan/weg. Het verhaal is klaar, maar verder is niemand daar ingeinteresseerd. Niet alles kon ook gepubliceerd worden. We hebben toch wel aan z'n graf gestaan. Mochten anderen belangstelling hebben voor Jan Gieseler dan hoor ik dat wel. Heb lang niet van je gehoord, hoop dat het goed met je gaat.

Geplaatst door Jan van Hees, 11 februari 2012 19:02:19

Willem Duijker

Kan iemand mij iets vertellen over de wielrenner (in de oorlogsjaren) en veteraan Willem Duijker van Olympia?

Geplaatst door Jan van Hees, 11 februari 2012 19:04:33

jan gieseler en willem duijker

hallo jan , zeker lang niet van elkaar gehoord , jammer maar ik ben nog steeds geintresseerd in de documentatie gieseler, wij hebben inderdaad beide aan zijn graf gestaan, binnenkort ga ik daar nog eens kijken en informeren,
als ik geweest ben laat ik je het weten,het is voor mij nog steeds een raadsel hoe hij daar is gekomen.ik ben deus nog steeds erg benieuwd.
Duijker heb ik oppervlakkig gekend , een sterke norse kerel , zwart stijl achterovergekamt haar , hij was eigenaar van een fietsenstalling op het columbusplein in amsterdam,hij had deze verpacht aan een oude duitse stayer Ernst Textor ,die mij toen vertelde een schedelbasisfractuur opgelopen te hebben in duitsland.af en toe zag ik Duijker, ik was 16 jaar ofzo,en hij een jaar of 40.en fietste bij olympia als veteraan.ik heb het over de 50er jaren.
Ik hoop weer van je te horen,

Vriendelijke groet,

Will Leeners

Geplaatst door willyleeners@gmail.com, 28 april 2012 18:05:50

ben duijker

zijn naam was niet willem maar ben duijker, hij reed mee in de olympiade van 1926 in amsterdam en eindigde als 26e , hij overleed in 2000,
Dit volgens internet google.

groet willyleeners@ymail.com

Geplaatst door willyleeners, 29 april 2012 10:25:29

duijker

Ha die Will! Dat is een tijd geleden dat we correspondeerden over Jan Gieseler. Het is toch echt Willem Duijker. Hij woont in Frankrijk waar ik hem vorig jaar nog bezocht (tegen de negentig) Hoorde dit weekend nog dat hij nog steeds bij de levenden is!

Geplaatst door Jan van Hees, 26 mei 2014 17:03:49

Willem Duijker

Beste heer Leeners,

Weet u inmiddels meer over Willem Duijker? Hij is op dit moment weer in Nederland en ik ben professioneel bij hem betrokken.

Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet,

Geplaatst door Natascha, 15 mei 2015 08:39:20

Will Leeners

Will Leeners 80 jaar, een trouw bezoeker van mijn blog, is vorig jaar helaas overleden. Zijn weduwe liet dat via een reactie weten.

Geplaatst door andré stuyfersant, 16 mei 2015 08:12:47

Willem Duijker

Dag Natascha, wat wil je weten over Willem? Neem dan maar eens contact met me op.

Geplaatst door Jan van Hees, 06 oktober 2015 08:59:26

willem duyker

Ik heb Willem in de laatste jaren van zijn leven gekend hier in Frankrijk (Sorbier). Hij is hier komen wonen heeft een huis gekocht omdat hij het die rotmof niet gunde. Die rotmof was overigens een Rus die tot Duitser was geneutraliseerd. Willem had hier zijn paardjes waar hij te goed voor zorgde, maar ze geen dicipline bijbracht. Vesta en haar dochter ???? En die dochter was het meest gevaarlijk. Zij wilde met iedereen spelen, dus ook met jouw. Het waren echt zijn lievelingen.
Willem was, voor mij, een moeilijk mens. Ik heb moeten vaststellen dat, wanneer je een te hechte relatie met hem aanging dat je dan ook een conflict met hem kreeg. Op het laatst was hij ook gevaarlijk. Bij zijn opname in een bejaardeninstelling had hij een doorgeladen geweer klaarstaan. Ik heb mij met Willem bemoeid als het echt nodig was en daarna steeds weer afstand genomen. Dat was nodig voor hem, maar ook zeker voor mijzelf. Hij is dementerend hier vanuit Frankrijk terug naar Nederland gegaan. en wij hebben korte tijd later een overlijdensbericht van hem ontvangen. Hij heeft mij ook nog een verhaal toevertrouwd over zijn historie tijdens de oorlog en daarna. Op indicatie van prins Bernard (via zijn privé piloot) is hij niet verplicht vertrokken voor militaire dienst naar Indonesië. Hij was immers net terug uit Duitsland (na de oorlog). Een bijzondere man met bijzondere handvatten.
Geplaatst door Joop Quirijns, 05 juli 2019 19:05:15

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web