De Kus!

Op 4 september vorig jaar publiceerde Henk Theuns, in zijn rubriek ‘Uit de wasserette van Henk …’, een verhaal bij een witte trui van het jongerenklassement in de Tour de France. Die was in 1981 gewonnen door Peter Winnen. Het was het debuut van Peter in de Tour en hij werd gelijk vijfde in het eindklassement. Bovendien won hij de in Nederland altijd aansprekende etappe naar l’Alpe d’Huez. 
Behalve in ons land maakte zijn optreden ook iets los bij een net vader geworden Colombiaan. Helemaal vervuld van de prestaties van ... 
... Peter toog hij op 11 augustus 1988 naar de Burgerlijke Stand van Bogota om zijn zoon aan te geven. Ook een jonge Amerikaanse renner (Andy Hampsten) had een verpletterende indruk op hem gemaakt. Bij de ambtenaar stamelde hij de namen die hij zijn nakomeling wilde geven. Winnen Andrew Anacona. De ambtenaar verstond de eerste naam verkeerd en maakte er Winner van. 26 jaar later is die jongen beroepswielrenner en toonde hij zich in de afgelopen week a real winner
Of ze het op de slogblog hebben gelezen weet ik niet, maar het verhaal haalde deze week de pers. De Cauwer en Wuyts hadden het er uitgebreid over en hetAD publiceerde een heel artikel met commentaar van Peter Winnen. Die liet weten dat hij noch de vader noch de zoon persoonlijk kende, maar desondanks zeer vereerd te zijn. 
Het verhaal zal in nog wel meer media voorbij zijn gekomen, maar onze Henk had vorig jaar de primeur. De eerstvolgende keer dat ik hem zie krijgt hij van mij de kus, die Wessel van Keuk, namens Cor Vos, op deze foto heeft gemist.(Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 6 september 2014 8:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web