Het Slogblog Tourspel – rustdag (dinsdag 15 juli 2014)

Een dag na Quatorze Juillet genoten wij van het Slogblog Tourspel ook van de eerste rustdag. Het is voor de deelnemers tijd om de balans van de eerste helft van het spel op te maken en de kansen voor de rest van het spel af te wegen. Maar vooral is het ook een gelegenheid de wonden te likken na tien dagen Tour de France waarin zoveel Tourfavorieten en –winnaars letterlijk en figuurlijk uitgevallen zijn. Met een beetje handigheid kan een team van uitvallers worden gekozen dat niet eens meer aan ... 
... de spelregels van het Slogblog Tourspel zou hebben voldaan ...
Al bij de start van het spel waren er teams met pech omdat zij renners gekozen hadden die niet aan de Tour de France van dit jaar meedoen. Zo vertrokken de teams van Gilbert Maes, Ronnie Maes, Marco Verbaant, Jan Gios, Bas Biemans, Rik Vrijman, Van Peer en Yorkshire Twins met veertien renners. Team Horstjan was nog ongelukkiger en is met slechts dertien coureurs van start gegaan.
In de eerste tien etappes zijn er vier teams geweest die al vijf renners hebben zien uitvallen: Team Dany van Spijker, Team Marja Klaessen, Team Sankt Paulis en, toepasselijk, Team Diavoli. Opvallend is dat Team Marja Klaessen, de winnaar van het Slogblog Tourspel 2013, het erg moeilijk heeft gekregen om haar titel te verdedigen. Dit team weet waarschijnlijk het best hoe Froome, Contador, Schleck zich op dit moment voelen.
WIE WINT DIE FANTASTISCHE FIETSVAKANTIE IN ANDALUSIË?
De pechvogels die nog maar tien renners hebben om de zo broodnodige puntjes voor het Slogblog Tourspel te verdienen zijn de Teams Dany van Spijker, Gilbert Maes, Horstjan, Marja Klaessen, Bas Biemans Wielerteam, Sankt Paulis en Diavoli.
Verder zijn er 22 teams met nog maar elf renners in de strijd, 31 teams met twaalf renners en veertien teams met dertien renners. Nog veertien renners in koers hebben Team Hallo Grutto! en Team Forza Italia, de fanclub van Vincenzo Nibali, de grootste kanshebber op de eindzege van deze Tour de France.
En dan is er nog één Team in het Slogblog Tourspel dat met alle vijftien renners al flierefluitend, zingend en dichtend door La Douce France trekt: Team NOL VAN ‘T WIEL. Met de bezemwagen vlak achter zich en met Mister Edet in de reclamekaravaan is Nol’s team het levende bewijs van het motto van Baron Pierre de Coubertin “Deelnemen is belangrijker dan winnen“. Een andere baron zou dit gezegde zestig jaar later omdraaien.
Mister Edet? Was dat niet dat mannetje om alle zweetdruppels en tranen te lijf te gaan? ABSORBEREN MAAR!!!
Voor iedereen nog veel succes en plezier gewenst in het vervolg van het Slogblog Tourspel 2014!
Messieurs, dames, à demain!
Door Fred van Slogteren, 16 juli 2014 9:30

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web