De Kus!

Sneller dan mijn gevoel aangeeft begint vandaag in het Engelse Leeds de 101ste Tour de France. Topfavoriet is Chris Froome, de Kenyaanse Brit die vorig jaar zo domineerde. Met die spillepoten, dat onhandige lijf, dat wiegelende hoofd en dat superlichte koffiemolentje is hij geen schoonheid van een renner. Maar dat waren vroegere Tourwinnaars ook niet altijd. Je keek toch niet voor je plezier naar een klimmende Cadel Evans. We zullen het met Froome moeten doen, want ik zie niet direct wie hem kan bedreigen.
Ik heb in het uitgebreide archief van Cor Vos lang moeten zoeken voor ik een foto van Froome vond waar hij met enig zichtbaar plezier wordt gekust en gretig terugkust. Hij is niet zo van dat ... 
... luchtgekus van die plastieken barbiepoppen op het erepodium. Emoties zijn sowieso niet aan hem besteed, want hij blijft altijd in de plooi. Hij mag dan wel in Kenya geboren en opgegroeid zijn, maar hij heeft een behoorlijke stiff upper lip.
Als hij uitgefietst is zal hij zich waarschijnlijk met vele miljoenen op de bank terugtrekken uit het openbare leven en wellicht nog eens figureren in een aflevering van Midsomer Murders. Als verdachte maar uiteindelijk niet als dader. Gewoon om Chief Inspector Barnaby en Detective Sergeant Jones – froomfroom – figuurlijk het nakijken te geven. Zoals in de komende weken Contador, Valverde, Rodriguez, Nibali, Sagan, Mollema, Kwiatkowski, Talansky, Rui Costa, Van Garderen en de Schleckjes. Zij zullen op zondag 27 juli in Parijs moeten toegeven dat Chris Froome ook dit jaar weer de beste was.Stiff upper lip of niet. (Foto: © Cor Vos)
HEB JE JE NOG NIET OPGEGEVEN VOOR HET SLOGBLOG TOURSPEL? DAT KAN NOG TOT MIDDERNACHT, ZATERDAG 5 JULI 2014 24.00 UUR. ER IS EEN FIETSVAKANTIE TE WINNEN IN ANDALUSIË. ZO'N KANS WIL JE TOCH NIET MISSEN? 
Door Fred van Slogteren, 5 juli 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web