De Kus!

Hij draagt de meest voorkomende naam in het internationale wielerpeloton. In Spaanstalige landen kom je de naam Rodriguez, Sanchez en Gomez heel veel tegen, maar de naam Martin nog veel meer. Als Martin of Martinez. Maar de naam komt bijna in alle wielerlanden voor en een korte inventarisatie leert dat er ook wielrenners met die naam bestaan in Frankrijk, Zwitserland, Australië, Zuid-Afrika, Engeland, Amerika, Zweden, de Filipijnen, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Ierland, Canada, Zimbabwe, Jamaica, Uruguay en Luxemburg. Ik heb alleen geen ... 
... Nederlandse renner kunnen vinden die Martin heet. Wel van voren, maar niet met die achternaam.
Op dit moment zijn er twee Martins die tot de internationale top behoren. Dat zijn de Ier Daniel Martin en de Duitser Tony Martin. De renner van Omega Pharma-Quick Step is momenteel de beste tijdrijder ter wereld en de nachtmerrie van onze Tom Dumoulin. Vorige week was hij in de Ronde van Zwitserland twee keer de Nederlander te snel af.
Tony Martin is ook de man waar zijn ploegleiders elk jaar de ploeg omheen bouwen om het WK ploegentijdrit binnen te halen. Een geweldige coureur, die vandaag de kus meer dan verdient. De foto is wel van een paar jaar geleden, maar wel gemaakt in de Tour de Suisse, waar Tempo Tony pas op het laatste nippertje de eindzege ontging. (Foto: © Cor Vos)

DOE MEE MET HET SLOGBLOG TOURSPEL EN MAAK KANS OP EEN SCHITTERENDE FIETSVAKANTIE IN ANDALUSIË ! 
Door Fred van Slogteren, 28 juni 2014 10:00

Burgemeester Martin

Ook ik kan me geen Nederlandse of Belgische renner met de familienaam Martin herinneren. Wel een wielerbobo. Hij was in de grijze oudheid burgemeester van Hoensbroek en niet zelden chef d'équipe of zoiets van Nederlandse wielerploegen die waar ook ter wereld aan de start verschenen.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 29 juni 2014 13:35:34

fluitje

De man van het fluitje. Die als chef d'équipe van de Nederlandse Olympische wielerploeg in Rome aan de journalisten ging vragen hoe laat de tijdritploeg moest vertrekken. Haalde daarmee in 1960 de voorpagina van De Telegraaf. Directe aanleiding voor het aanstellen van Joop Middelink als bondscoach. Mooie tijden. Bob Spaak zou het geen nieuws hebben gevonden. Groet! Fred

Geplaatst door Fred, 29 juni 2014 13:45:27

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web