Uit de stalling van Peter R. de Fiets

“Dit is een Alan en ik heb verschillende fietsen van dat merk in mijn verzameling. Enkele daarvan heb ik in de loop van de tijd op deze plaats al beschreven. Zoals een crossfiets, die aan Adrie van der Poel zou hebben toebehoord en kortgeleden nog de Alan waarop Gaby Minneboo zou hebben gereden. Ik neem onmiddellijk aan dat dat zo is, maar helemaal zeker ben ik er niet van. Het kan er bij worden gezegd om de vraagprijs op te drijven, maar ik ga er van uit dat iedereen netjes is tot het tegendeel is bewezen. Bij deze fiets is er echter geen twijfel mogelijk. Hij is van ...

... Arjan de Ridder geweest, want de naam van deze Zeeuwse renner staat in de zwarte voorbouw gegraveerd.
Wie is Arjan de Ridder, of beter gezegd wie was Arjan de Ridder? Ik wist het ook niet, maar ik heb met veel moeite enige informatie kunnen vinden. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want deze renner is al zo’n vijfentwintig jaar geleden overleden en echt grote prestaties staan er niet op zijn naam. Hij was wel veelbelovend, deze jongen van de Zeeuwse klei, die al zo veel grote renners heeft voortgebracht. Arjan kwam uit Arnemuiden en zijn vader Kees had er een groothandel in vis, schaal- en weekdieren. Hij was een groot talent, zowel op de weg als in het veld, en hij had het in zich om een goed renner te worden. Soms zit er dus een heel triest verhaal achter een fiets, die afgezien van de in de voorbouw gegraveerde naam geen bijzondere kenmerken heeft.

Tot volgende week!”

Peter Ravensbergen

Door Fred van Slogteren, 12 december 2006 9:00

Ik heb Arjan de Ridder gekend in de tijd dat ik zelf nog koerste bij de nieuwelingen en junioren. Ik kende hem slechts van gezicht, maar iedereen in 't peleton wist wie hij was en wat voor klasse hij in huis had. Heeft veel gewonnen in deze categoriën. Hij is in de zomer van 1989 in zijn slaap overleden tgv een hartstilstand, zgn. "plotse dood" dus. Ik weet nog goed dat we diezelfde week vlak voor de start in een criterium in Lamswaarde de valhelmen afzetten en 1 minuut stilte in acht namen.

Geplaatst door Rob Konings, 15 mei 2007 18:31:48

Baanfiets Arjan de Ridder

Ik heb vorig jaar een oude stalen Hagen baanfiets gekocht met in de zwarte stuurpen in sierlijke letters de naam 'Arjan de Ridder' gegraveerd. Mijn zoektocht naar Arjan heeft mij tot hier gebracht.

Geplaatst door Rene Vermeulen, 14 september 2007 13:42:16

Arjan

arjan was mijn oom ik heb hem nooit gekend alleen van verhalen van mijn moeder dit vond ik op internet en het was een mooi stukje om te lezen

groetjes Jessica

Geplaatst door jessica, 21 mei 2008 12:35:13

Arjan de Ridder

Arjan, was een groot talent. Ik weet nog goed dat zijn plotselinge overlijden bekend werd. Ik was toendertijd een collega wielrenner van Arjan. Zijn dood schokte ons allemaal...

Groet, Roger Vergooszen

Geplaatst door Roger Vergooszen, 06 juni 2008 13:49:23

Arjan de Ridder

Ik heb bij de nieuwelingen en junioren veel wedstrijden met Arjan gereden. Hij was een groot talent en maakte in die tijd al deel uit van de nationale juniorenselectie van Piet Kuijs, waarin oa Erik Dekker en Maarten den Bakker reden.
Arjan had een goede sprint en kon een koers goed lezen.Hij heeft ook veel nationale en internationale wedstrijden gewonnen.Peter Ravensbergen's opmerking klopt dus niet geheel, hij heeft wel degelijk grote prestaties neergezet.
Ik herinner me hem als een altijd goedlachse jongen die reed onder de vlag van de "WV Zeeland" een wielerclub die door zijn vader Kees is opgericht.
Bij Arjan werd in die tijd een hartafwijking geconstateerd waaraan hij is geopereerd.
Een jaar later kreeg hij toestemming om weer te koersen in competitieverband.
Ik reed dat jaar zaterdags nog samen met hem in de groep tijdens de amateurronde van Midden-Zeeland, de nacht erna is hij in zijn slaap overleden.
Helaas veel te vroeg, Arjan was een groot talent en had het heel ver kunnen schoppen, hij had de potentie om een goede prof te worden.
Zijn dood heeft een diepe indruk op mij achtergelaten.
Ook ik stond in dat bewuste criterium in Lamswaarde (zie reactie Rob Konings) aan het vertrek.

groet,
Patrick van Belzen

Geplaatst door Patrick van Belzen, 07 juli 2008 12:48:39

Arjan de Ridder

In mijn jeugd jaren veel mee gefiest,,,het was een klasse apart !

Geplaatst door robert, 18 februari 2009 18:59:11

Arjan de Ridder

Ik heb Arjan goed gekend , het was een hardstikke leuke jongen in alle opzichten.
Ik was zijn Rij-insructeur en hij haalde ook met 2 vingers in de neus (om in wielertermen te spreken zijn rijbewijs).Heel erg jammer dat Arjan zo vroeg is overleden.Zijn familie zal hem zeker nooit vergeten.

Ik ook niet !!!!

Wim de Nooijer (Arnemuiden)

Geplaatst door Wim de Nooijer (Arnemuiden), 22 juli 2009 08:30:02

arjan de ridder

Arjan de Ridder had alles in zich om een hele grote te worden. Voorbestemd om zo door te stromen naar de prof- rangen. Als nieuweling en junior won hij heel erg veel. In de wielerwereld waarin, in die tijd in ieder geval, iedereen elkaar kende was hij zeker in Zeeland en Brabant heel bekend. Volgens mij zat hij ook in de nationale selectie.
In die tijd was het heel normaal je naam op je fiets te zetten of in de stuurpen dus het zal zeker een fiets van hem zijn.

Geplaatst door Tom, 14 oktober 2009 21:11:59

rob

ik heb arjan ook gekend het was een jongen die verschrikkelijk hard kon fietsen in zijn jeugdtijd bij middelkamp won hij heel veel bij de nieuwelingen en de junioren was het een prima coureur die heel veel talent had helaas ook hij overleed veel te jong ik denk ook dat hij als prof was geslaagd want talent had hij das ding wat zeker is!

Geplaatst door rob, 20 oktober 2009 00:28:04

Arjan de Ridder

Een goede vriend van mij (Hans Franse uit Eindhoven) is verzamelaar van racefietsen net als ik. Hij vond een jaar geleden een Colnago Master tijdritfiets met de naam Arjan de Ridder in de remmen gegraveerd. Ik heb foto's van die fiets op mijn site gezet http://www.flickr.com/photos/oldcampy/5636000310/in/photostream
Harrie Hofstede wees vervolgens op de bijzondere historie van deze fiets.

Geplaatst door Ferdi, 23 april 2011 06:02:32

Fiets Arjan

Hallo ferdi,

heeft Hans Franse die fiets nog steeds? graag zou ik dit willen weten. (ik ben het nichtje van Arjan de Ridder)

Geplaatst door Jess, 29 augustus 2011 13:59:20

Arjan de Ridder

Ik heb hier een Colnago Master.
Deze fiets heeft C-Record Delta brakes met daarop transferts met de naam Arjan de Ridder.
Weet iemand of deze fiets aan Arjan toebehoorde?

Geplaatst door yvo, 23 januari 2012 10:12:37

Arjan de Ridder

Ik was op zoek naar overleden wielrenners en vond een lijst op Wikipedia, maar miste het overlijden van Arjan de Ridder. Omdat ik, zoals meerdere bloggers, met hem gefietst heb was dat jammer. Ik ga proberen hem toe te voegen want hij hoort in het rijtje thuis. Ingrijpende gebeurtenis was dat in onze jeugdjaren.

Geplaatst door Lars Vreeke, 21 januari 2013 19:49:54

Fiets Arjan

Yvo,

Ja deze fiets is van Arjan de Ridder. Doe jij deze weg toevallig?

Groetjes Jessica(nichtje van Arjan)

Geplaatst door Jessica, 18 mei 2013 15:42:05

Fiets Arjan

Ik ben een goede vriend van Peter en help hem met het restaureren van klassieke racefietsen.
De fiets van Arjan is in principe te koop, vraagprijs €150,-
We zouden het leuk vinden als de fiets terug bij zijn familie komt.
Serieuze reacties kunnen naar: robin5150@hotmail.com

Vriendelijke groet,
Robin Hage

Geplaatst door Robin Hage, 17 augustus 2013 09:46:51

Fiets Arjan de Ridder

Hallo Robin ik heb u een mail geschreven over de fiets van Arjan de Ridder ik hoop snel wat van u te horen.
Ik ben de zus van Arjan de Ridder en zou heel graag die fiets willen hebben

Met vriendelijke groeten
Annelies de Ridder

Geplaatst door Annelies de Ridder, 26 september 2013 18:13:02

Crossfiets Alan Arjan de Ridder

Ik heb u reeds 2 keer gemaild. Meer kan ik ook niet doen. Misschien ze in de ongewenst map terechtgekomen. Hoe dan ook bel of mailt u even over wanneer u de fiets wilt bezichtigen.

Groet, Robin

Geplaatst door Robin Hage, 04 oktober 2013 17:27:53

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web