Even een update uit de ziekenboeg …

Na mijn val op 8 mei is in het ziekenhuis geconstateerd dat mijn linker schouder was gebroken. Aan de bovenkant van het bovenarmbeen was een stukje bot afgebroken precies op de plaats waar de aanhechtingen van de spieren zitten. Op de eerste hulp werd me al snel verteld dat ik geopereerd moest worden. Niet direct, maar drie dagen later. Waarom die tussenpauze werd er niet bij verteld. Ik heb drie uur op de eerste hulp gelegen en toen kwamen ze vertellen dat ik naar huis mocht. Ik werd overeind gehesen en voorzien van een sling. Vanwege de pijn ging ik ... 
... spontaan onderuit en lag ik weer alleen in een door gordijnen afgesloten ruimte. Tot ze kwamen vertellen dat ik naar het ziekenhuis in mijn woonplaats zou worden gebracht en daar de volgende dag geopereerd zou worden. In de ambulance een leuk gesprek gehad met de vrouwelijke collega van de chauffeur. Hoe het kwam, weet ik niet meer, maar we hadden het al gauw over wielrennen. Ze was een nichtje van Gerard Vianen. De volgende ochtend moest ik nuchter blijven vanwege de operatie. Tot een uur later een arts kwam vertellen dat er niet geopereerd zou worden, maar dat de fractuur met rust moest genezen. Ik kon naar huis. Met een afspraak voor de volgende maandag in de poli. Die avond werd er een lading pijnstillers afgeleverd, waarmee je tijdens Ajax-Feyenoord de hele Arena pijnlijk stil kunt krijgen. ’s Maandags werd me verteld dat ik ’s woensdags toch geopereerd zou worden. Nog geen etmaal later was ik weer thuis, zonder instructie hoe verder te handelen, zonder een fysio-programma voor de eerste dagen en zonder een afspraak op de poli. “Beetje slordig”, zei de chirurg die ik gisteren maar zelf heb gebeld. Met hem heb ik as. maandag een gesprek in de hoop dat de pijn nu snel minder wordt, ik weer twee handen tot mijn beschikking heb en ik mijn werkzaamheden aan de slogblog kan hervatten. En het digitale formulier kan invullen waarmee ik mijn tevredenheid over het ziekenhuis, de operatie, de verpleging en alles wat ermee te maken heeft kan uitdrukken. De zorg moet efficiënter, hoor ik steeds weer van onze vrolijke premier. Ik denk dat ik wel een paar tips heb.
Beste vrienden, bedankt voor alle goede wensen. Ik ga proberen vanaf as. maandag weer wat te slogbloggen. Tot dan.
Hartelijke groet!
Fred 
Door Fred van Slogteren, 20 mei 2014 10:09

Fres

Poeh, wat een verhaal en hoe slordig!
Sterkte Fred! hartelijke groet, Willy

Geplaatst door Willy Kwantes, 20 mei 2014 11:00:17

Beterschap.....

Uiteraard allereerst van harte beterschap gewenst Fred.
Helaas is je relaas er één uit velen.
En wat die vrolijke premier betreft, doe ik er verder maar het zwijgen toe.
Dat zegt al voldoende, neem ik maar aan.

Geplaatst door Bert Visser, 20 mei 2014 17:52:11

Piet van der Meer

Gedurende bijna één week heerste er stilte op dit blog en ik dacht dat het niet gepast was om deze stilte te doorbreken. Dit terwijl ik een echte vraag had.De stilte is doorbroken en dus nu dan maar: In de eerste afleveringen van het Brabantse "Helden" stond steeds een beschrijving van de auteurs die aan de betreffende aflevering mee hadden gewerkt. Ze zijn daar mee gestopt en in de laatste aflevering staat een artikel(tje)van Piet van der Meer. Is dit de echte Piet ( die van Renate dus) of alleen maar een naamgenoot? Wie het weet mag het zeggen!

Geplaatst door Albert van de Donk, 20 mei 2014 20:48:05

ziekenboeg

Hoi Fred,
Van harte beterschap het is een vervelende blessure,waar je een beetje geduld bij moet hebben,

Geplaatst door Jan Suiker, 21 mei 2014 09:35:39

Brabantse Helden

Albert,
Of ik de "echte' Piet ben, weet ik niet. Het stukje is wel geschreven door Piet van Renate. Overigens heeft de uitgever de clou van het verhaal wat veranderd.

Geplaatst door Piet vd Meer, 21 mei 2014 17:01:08

beterschap

Fred,

Veel beterschap!

Geplaatst door Ronnie vd Bogaart, 22 mei 2014 09:09:48

Beterschap

Fred,
beterschap heel vervelend dit.

Geplaatst door Chris Kipping, 23 mei 2014 10:04:52

Blijven lachen, Fred!

Sommige Amsterdammers moeten ook altijd wat te kankeren blijven houden. Eerst klagen over een hond die ze nota bene niet eens kunnen besturen (ooit gehoord van een uitlaatservice? bel je garage dan eens) en vervolgens deugt er weer niks van meneer z'n medische behandeling.

Dat is dan het volk dat in Mali voor politieagent wil spelen. Bah, slappe hap! Beste Fred, wees blij dat we hier überhaupt nog ziekenhuizen hébben. Prima voor de werkgelegenheid, een zegen voor het cabaret.

Om je te benatten

Ik hoop dat je gisteravond op de Belg óók die magistrale documentaire over de EHBO van een Londens hospitaal hebt gezien. Die was enerzijds zowel huiveringwekkend als ten hemel schreiend, anderzijds om je te benatten van het lachen.

Als je het nier erg vindt, kies ik voor die laatste optie, want mensen van mijn leeftijd zijn er zoetjesaan wel achter dat het "nicht ärgern, nur wundern" is en dat we er met z'n allen nog nooit in zijn geslaagd een geolie samenleving te maken.

De enige remedie

Daarom ook adviseer ik je: blijf lachen, vooral om jezelf, het is de enige manier om het in deze kreupele maatschappij uit te houden. Sterkte pik en alsnog van harte beterschap.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 23 mei 2014 18:14:54

Nicht ärgern, nur wundern.......

Nicht ärgern, nur wundern en blijf lachen, vooral om jezelf schrijft Han de Gruiter.
Ja ja, met zo'n mentaliteit komen we natuurlijk helemaal nergens.
Wat een flauwekul.
Met dergelijke ideeën zouden er never nooit verbeteringen aan bijvoorbeeld (race)fietsen zijn gekomen.
Juist het kritisch vermogen van de mens zorgt er voor dat progressie, in welke vorm dan ook, is verzekerd.
Of wil Han de Gruiter terug naar het stenen tijdperk.....

Geplaatst door Bert Visser, 23 mei 2014 19:28:01

Stenen tijdperk

Arme Bert Visser, de essentie van onze (en wellicht ook jouw) Haagse galgenhumor (of wat daarvoor moet doorgaan) is je blijkbaar onvoldoende bekend of inmiddels ontschoten, maar de man voor wie mijn woorden waren bestemd, weet zelf opperbest wat ze betekenden. Hij heeft een tijdje in Den Haag gewoond en er gaandeweg begrip en zelfs sympathie gekregen voor de ietwat rauwe omgangstaal die Rotterdammers overigens in nog sterkere mate kenmerkt. Je houdt van dat cynisme of niet. Jij kennelijk niet (en dat mag), ik wél.

Vernieuwing en geen vernieling!

Maak je over mijn mentaliteit anders geen zorgen. Ik ben geen man van de wielersport uit het stenen tijdperk en ben nuchter genoeg om te weten dat voortdurende vernieuwing de mensheid alert houdt en om diverse redenen zelfs bittere noodzaak is, maar vernieuwen óm het vernieuwen is het andere uiterste. De drang ernaar mag niet ontaarden in de sloop van wat goed, mooi en velen dierbaar was. Of vind jij dat het geprogrammeerde wielrennen van vandaag de dag nog altijd even boeiend is als de wielersport uit de jaren vijftig en zestig? Zo ja, onze meningen lopen dan uiteen.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 24 mei 2014 10:45:35

Geprogrammeerde wielrennen

Waarde Han de Gruiter,

Je snapt het allemaal niet zo goed, blijkt uit je reactie hierboven.
Jij houdt van cynisme schrijf je, maar het cynisme in mijn reactie herken je kennelijk niet.
Maakt mij niets uit joh.
Simpele zielen zoals jij moeten er nu eenmaal ook zijn.
Toch...!
Oh, en over het geprogrammeerde wielrennen, zoals jij het noemt, zijn we het helemaal eens hoor.

Geplaatst door Bert Visser, 24 mei 2014 16:24:06

Hanengekraai

Nog steeds enigzinds beduusd van het haantjesgedrag op het laatste vermeldde stukje, door die man uit Zuidplas, die iedereen bekommentarieerd op mededelingen op deze blog, die voor echte wielerliefhebbers is opgezet, blijft in mijn ogen, om mij nu nog netjes uit te drukken een freak van de laagste soort! Indien iemand brandwonden heeft opgelopen en hem dan te verwijten dat hij een soepkip is, neem ik dan maar voor lief Echter de pijn die mijn brandwonden mij gedaan hebbben wens ik bijna niemand toe, gelukkig gaat het nu de goede kant op en is het genezingsproces goed opgang gekomen. Is het misschien toevallig dat Nieuwerkerk a/d Ijssel waarvan Zuidplas deel van uitmaakt, namelijk het laagste punt van Nederland, ca. 16 m. onder NAP, ook deze scribent huisvest, of is dit toeval, wellicht dit laatste.Ik begrijp nu ook de meerdere mensen die deze persoon verwensen! Ik heb gelukkig nooit met deze renner gefiets, ken hem dus niet, maar weet nu zeker dat ik mij nu achteraf gelukkig mag prijzen, dat ik een decennia ouder ben als deze man. Ben nooit ergens voor geschorst of berispt geweest, en elk ander geval, dat weet ik nu zeker, had ik nooit met hem door de bocht gekund, want in dat geval was een zware straf mij tendeel gevallen. Nu weer kretiek op het stuk van de Heer Han de Gruiter, gewaardeerd journalist en later sportjournalist, ten onrechte weer aan te vallen, blijkt hij nog steeds niets te hebben bijgeleerd, ik vermeldde dat reeds in een eerder stuk, en vele andere reacties spreken niet in zijn voordeel. Gelukkig heb ik nu weer de moed opgevat, om wat meer van mij telaten horen, tenzij het Orakel van Zuidplas mij voorgoed het zwijgen denkt op te leggen, echter dan moet hij van goede huizen komen. Nu dat ben ik kwijt en lucht enorm op!Gegroet alle ware wielerliefhebbers en voor Fred in het bijzonder een snel herstel toegewenst door Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 25 mei 2014 00:16:49

laffe hond

Een paar weken geleden werd Bert Visser op deze blog ontmaskerd als een achterbakse stiekeme stalker, die onder valse naam vrouwen lastig viel. Na een paar flinke bedreigingen aan zijn adres werd het een paar weken stil. Ook op andere media is Visser inmiddels uitgekotst en uitgescheten. Han de Gruiter en Theo Visser moeten deze laffe hond gewoon negeren.

Geplaatst door René Mesters, 25 mei 2014 10:16:21

Rustig aan, jongens

Doodzwijgen mag dan een wapen van formaat zijn ik ben er geen voorstander van. Ten eerste omdat het van weinig respect voor de medemens getuigt. Laat iedereen alsjeblieft in zijn waarde. Geen mens heeft zichzelf gemaakt en ieder van ons is slechts het product van anderen met hun goede en minder goede eigenschappen. Ten tweede omdat je door te zwijgen de indruk wekt alsof de kritikaster het wel degelijk bij het juiste eind had. Wie zwijgt, stemt immers toe?

Ook aan de pc zit een knop

Vooralsnog ben ik dus geneigd Erik Visser het voordeel van de twijfel te geven. Hij zeikt anderen graag af, dat is zo, maar we leven in een vrij land en elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Take it or leave it. Ook aan de pc zit een knop. Wat iemand over en tegen anderen meent te moeten zeggen, onthult trouwens meer over de schrijver zelf dan over de aangevallene. Hij diskwalificeert er zichzelf mee.

Ik krijg wel eens het gevoel dat Erik Visser gefrustreerd is, zich miskend voelt of misschien wat eenzaam is en er op die momenten effe lekker op los moet hakken. Gun hem die ruimte.

Een wijze man heeft mij ooit gezegd: "Iemand die écht iets heeft te betekenen in het leven, hoeft dat niet zélf te zeggen, want dan doen ánderen het wel.

Benieuwd of ik nu weer te lezen krijg het cynisme van mijn 'leermeester' niet begrepen te hebben. Dag Erik.

Han de Gruiter.

Geplaatst door Han de Gruiter, 25 mei 2014 23:56:49

René Mesters

René Mesters doet er goed aan niet alles te geloven wat hij leest. De grootste laffe honden zijn zij die onder andere naam allerlei vuiligheid op het internet en ook op dit blog dumpen. Net als lieden als René Mesters die beginnen te schelden als ze het met een ander niet eens zijn. Daar hou ik me in ieder geval verre van.

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 10:31:41

Orakel van de Zuidplas

Het orakel van Tenerife meent ook weer eens een duit in het zakje te moeten doen.
Overal waar stront aan de knikker is duikt hij op.
Bij de vereniging waar hij jaren lid van is geweest, inderdaad geweest, zijn er nogal wat die hem niet moeten. Maar ja, dat krijg je als je dan gevraagd wordt dat niet meer te doen, je lidmaatschap opzegt.
Helaas schrijft het Orakel van Tenerife daar niet over.
Roeren in stront vindt ie leuk , maar never nooit in die van hemzelf.

Groet vanuit een zonnige Zuidplas.....

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 10:39:13

Piet de Gruiter

Piet de Gruiter was ooit een bekende kruidenier.
Niet een echt goede, want het bedrijf is al vele jaren geleden ter ziele gegaan.
Maar laten we zeggen ongeveer zo goed als scribent de Gruiter. Die een stukje van de één of andere goedgelovige leest en vervolgens namen door elkaar begint te haspelen.
Wat vervolgens weer nul komma nul met cynisme te maken heeft, maar alles met ingehouden woede over kritiek die op "meneer" geleverd wordt.
Tja, en wie niet tegen kritiek kan op wat hij te melden heeft......?

Het zal mij overigens verder allemaal worst wezen. Als ik meen kritiek te moeten leveren dan doe ik dat. Of de goegemeente dat nu leuk vindt of niet.

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 10:52:13

Het ene orakel is het andere niet....

Je bent al vele jaren lid van een wielervereniging.
Jouw club zogezegd.
Want dat mag je toch wel zeggen na pakweg 20 jaar of meer.
En jouw "kluppie" heeft een clubhuis met kantine waar het één en ander aan drank en voedsel wordt omgezet.
En ook nog voor uiterst redelijke prijzen.
Breng jij, nota bene jij, je eigen drankje mee om te nuttigen.
In de kantine van het clubgebouw.
Dus niet buiten, nee, in het clubgebouw.
Tja, dat vindt men bij jouw "kluppie" natuurlijk niet leuk en men besluit je op je onwelkome gedrag te wijzen en je te vragen dat niet meer te doen.
Immers, als er zo'n nep-Spanjaard over de brug is, volgen er meer.
In plaats van enig begrip te tonen, weiger je medewerking en zeg je je lidmaatschap op.

Bestaat dit soort lieden, vraagt de aandachtige lezer zich wellicht af.
Ja, dit soort leden, nou ja leden, kennen verenigingen.
Helaas, maar wel waar.
Nou ja, denk ik dan. Zo één kan beter naar het buitenland verhuizen. Als is het ieder jaar een maandje of zes.

Groeten vanuit een zonnige Zuidplas.

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 11:07:51

Bert Visser

Ik ben blij met de reacties van Bert Visser. Brengt tenminste wat leven in de brouwerij. Het zou hier zonder Bert maar een zoetsappige toestand zijn. De zanik verhalen van ten Dam vind ik al lang niet de moeite waard om te lezen en Han de Gruiter idem.

Geplaatst door Ben van Boven, 26 mei 2014 12:07:30

Zuidplasser ledigt blaas

Zo, dames en heren, Zuidplasser E.V. heeft zojuist de blaas weer geledigd en enige lui rijkelijk met zijn geurvlag besprenkeld. Vind u het goed dat ik even ga douchen? Kritiek is best, al kan ik er inderdaad slecht tegen (tenzij met goede argumenten onder vuur genomen), maar met al die losse flodders kan ik zo bar weinig.

Uiteindelijk toch maar even deze reactie, al ware het slechts om Erik Visser aan een pass voor zijn volgende reactie te helpen en aldus ook indirect de behoefte van Ben van Boven aan vuurwerk op dit blog te helpen bevredigen.

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 26 mei 2014 14:05:48

Han de Gruiter

Gelukkig geef je het zelf toe "kruidenier" Piet de Gruiter, je kunt heel erg slecht tegen kritiek.

Bedankt Ben voor je aardige woorden. We zullen op de fiets nog smakelijk lachen om cynisme en wie zijn buik brandt moet op de blaren liggen.....

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 15:58:44

Ouwe zure man....

Ik heb hier in het Haagje even navraag gedaan Bert. Die de Gruiter is een ouwe zure man van een jaar of tachtig. Nooit getrouwd geweest of iets dergelijks. Hij woont in zo'n buurtje wat vergeven is van de moskeegangers. Achter de la Reyweg. Kan niet in jouw schaduw staan en zal last van kift hebben. Vandaar dat ie zich waarschijnlijk druk zit te maken over jouw plasje. Eng mannetje in mijn ogen. In plat Haags noemen we zo iemand een zeikertje.

Geplaatst door Ben van Boven, 26 mei 2014 16:23:09

Hoezo geen kritiek?

Had ik je nou Erik genoemd? Hoe kwam ik daar nou toch bij? Geen opzet geweest en zeker geen gebrek aan respect, maar pure slordigheid blijkbaar. Excuus, waarde Bert Visser.

Dat ik "heel erg slecht" tegen kritiek kan, zoals jij meent te kunnen vaststellen, wil ik zeker niet op voorhand uitsluiten, maar ik vind wel dat je erg snel klaar staat met het trekken van conclusies en het vellen van vonnissen. Ik denk dat er maar weinig freelance journalisten zijn die méér kritiek dan ik op hun eigen werk hebben gehad. Het kon altijd anders, altijd beter, maar mensen die jaar in jaar uit alléén met dat lege scherm aan het worstelen zijn, gaan steeds meer de kritische blik van een chef, een ervaren collega missen en dat is fnuikend.

Zelfs op mijn ouwe dag sta ik nog open voor kritiek en jouw verwijt van destijds dat ik Thomas Dekker wat al te gauw het etiket van verwend joch had opgeplakt, is me wel degelijk door de kop blijven spoken. Graag dus doorgaan met je kritiek, maar liefst ietwat gefundeerde en probeer het alsjeblieft met stijl te doen en niet op de man te spelen, want dan verlagen we ons tot een niveau dat dit blog niet waardig is.

Oh ja, de familienaam van Piet de Dief, zoals hij in zijn eigen Den Bosch bekend stond, werd anders dan de mijne niet met een ui gespeld. Ik twijfel tussen ij en y. Zoals ik in feite aan álles twijfel. Mazzel!

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 26 mei 2014 16:40:33

Twee oude knarren....

Waarde Han,

Ik heb je reactie gelezen en ik waardeer 'm. Twee oude knarren die nota bene in hetzelfde buurtje hebben gewoond, dienen beter te weten.

Maar oké, wat ik al vermoedde, maar niet zeker wist,is dus zo.
Je grijpt terug naar iets uit het verleden.
Ik wist niet meer wat het was, maar het ging destijds inderdaad over Thomas Dekker.
Dat zat je dus nog dwars en dat mag.
Je laatste reactie spreekt me aan en wat mij betreft stoppen we met - akelig woord, maar het moet maar een keer - het gekissebis.

In inderdaad, het was Piet de Gruyter......

Groet,

Bert Visser

Geplaatst door Bert Visser, 26 mei 2014 17:38:21

Mooie afsluiting

Waardige epiloog, de vredespijp kan uit het naaimandje, al komt dat je fietsmaatje Ben van Boven misschien wat minder goed uit. Het zal immers weer saai worden op dit blog.

Vraag hem eens waarom hij achter mijn rug om naar informatie heeft gehengeld? Dat levert doorgaans een vertekend beeld op. Gewoon de Hulshorststraat in komen, vanaf de Staverdenstraat, en dan het derde benedenhuis van rechts (nummer 272) bekijken. Hij zal zien dat de buitendeur er niet zelden open staat en dat de halve straatjeugd, ook van achter de De la Reijweg, er in en uit loopt. Over gastvrijheid gesproken. Hoezo zure ouwe man? Ik ben er populairder dan Beugelsdijk bij Midden-Noord.

Ja, ik ben vrijgezel, ondanks de bijna negentig joffers die ik in de loop der eeuwen op zicht kreeg. Waarschijnlijk nét iets te kritisch geweest. Voel me nu inderdaad soms wat eenzaam (wie niet trouwens?), maar accepteer dapper de gevolgen van eerder gemaakte fouten. En wie plat Haags wil horen .... pa kwam ter wereld op de Fiejantlaan, vlakbij de Hobbemastraat, hagtje Schilderswèk, dus kom maar op!

Jongens, het beste hè!

Han de Gruiter

Geplaatst door Han de Gruiter, 26 mei 2014 18:49:44

Uitgekotst

Het " Orakel " van Zuidplas is niet alleen een klein amateurtje op de fiets geweest, aanvankelijk bij de wilde bond, ergens in Noord Brabant, overigens niets op tegen,om vervolgens naa region den Haag te vertrekken, om te trachten om bij de echte bond ( K.N.W.U. )zich te gaan meten met deze renners, zelfs dat lukte niet, ondanks, door hemzelf, toegegeven " DOPING "-gebruik, nagenoeg nooit wat gepresteerd op zijn stalenros, is overigens niet , zo stom kan een ezel niet zijn, en dan een ander, ongefundeerd in een kwaad daglicht te stellen, gaat alle perken te buiten. Ja dat je constant blijft reageren, erger dan een vuurspugende berg " El Teide ". liggende op mijn geliefde overwinteringaplaats " Tenerife ". een subtropischeiland waarvan je het bestaan wellicht niet kent. Of is er spraken van enige jalousie. Het is voor mij een prachtige manier om de kou in ons kikkerlandje te ontvluchten.Over dat ik geen lid meer ben van de Spartaan, heft ook zijn achtergrond, waarvan vele mensen niet weten wat er in de loop der jaren gebeurd is. Vervolgens iemand trachten te beschimpen, om niets voor deze club te hebben gedaan, wil ik mij toch even mijn verweer verklaren. Als initiatiefnemer van het A.B.C. Actie Bouw Clubhuis, die ervoor heft gezorgd dat het startkapitaal van het clubgebouw der Spartaan, ja bijna in mijn UPPIE, ca. Fl. 5000 in slechts 3 maanden tijd hebt gerealiseerd. Dat anderen zich er dan voor op de borst slaan, hetgeen jouw ter ore schijnt gekomen te zijn, en dat klakkeloos voor de waarheid aan neemt. Niets is minder waar! Ook maakte ik diverse jaren als sportcommissielid van de Spartaan verdienstelijk.Verder verzorgde ik in de wintermaanden Kaartavonden ( Klaverjas en Jokeren ) met clubontmoetingen met Westland Wil Vooruit, bij Café van Chris Regeer, op de Rijswijkseweg, waar ruim 100 personen aan deelnamen, ook de wekelijkse loterijen warden dan door mij verzorgd, ja je deed alles voor je " Cluppie ". Bij het 75 jarigbestaan van de Spartaan, heb ik een boekwerkje geschreven en geproduceerd, over het wel en wee der Spartaan, oplage 400 stuks, dit alles voor eigenrekening.Om vervolgens te lezen, dat ene Ben van Boven, wie dat ook in Godsnaam moge zijn, het Orakel der Zuidplas bijvalt, en vervolgens hem daarvoor bedankt, is slechts het bewijs van zijn en jouw I.Q.Gelijk Han de Gruiter, ik ben een 3 tal jaren jonger dan Han, woon slechts een 300 meters bij hem vandaan, doch zien elkaar zelden.Wij zijn inderdaad oud in jaren, echter onze geest is nog vandien kwaliteit, dat wij nog op een nette manier elkaar de waarheid trachten te zeggen. Je hoeft het immers niet met elkaar eens te zijn, in de kantlijn van deze " Slogblog " staat respecht te hebben voor elkaar, maar dat is nog steeds bij een ieder doorgedrongen. Ja we wonen inderdaad in huizen gebouwd in de jaren 30 van de vorige eeuw, en zijn er blijven wonen toen de overige familieleden verkasten, iets mis mee?, Gezien er geen reden is ( was ) te verhuizen, wonen wij er nog. Dat deze huizen van goede kwaliteit zijn, bewijst het, dat zij nog niet aan de sloophamer zijn toevertrouwd. Heb overigens veel waardering en respect voor Han, dat hij vrijgezel is, gelijk mijn persoon, berust op toeval, het is zo gelopen, ofschoon ik het ook anders had gewild, kijk maar om je heen de scheidingen zijn niet van de lucht. Dat is ons in ieder geval bespaart gebleven, en dat je hier chagerijnig van wordt slaat nergens op.Wij hadden en hebben de tijd hierdoor gekregen om aandacht te geven aan de wielersport en doen dat nog steeds. Overigens heeft Han de Gruiter renner van wereldklasse geintervieuwd, waar je U tegen zegt, en weet veel meer van de wielerwaardigheden van de fietsport, veel meer dan de doorsnee mens, mocht je ooit tot inkeer komen, wat ik wel hoop, maar zet daar toch grote ????? bij. Zo ik ben weer gewassen, aangekleed, verfrist. Groet de mensen die wel mijn bijdrage op waarde schatten, met tot een volgende keer. ( Dit is overigens de 3e maal, dat ik type) dat vervloekte word " ERROR " verscheen telkens. Theo ten Dam

Geplaatst door Theo ten Dam, 26 mei 2014 20:11:58

Enge man......

Goh, Dexedrine Theo ten Dam (zijn bijnaam uit de tijd dat hij nog schitterde in veredelde clubontmoetingen) is kennelijk op zijn pik getrapt......! Leuk!
Ik vond, vind en blijf hem een enge man vinden die op kosten van zijn club mooi weer probeert te spelen in Tenerife.

Groet vanuit een zonnig Haagje.

Geplaatst door Ben van Boven, 27 mei 2014 06:31:46

Eigen roem stinkt.......

Theo ten Dam heeft heel veel woorden nodig om de reden van zijn opzeggen als lid van de Spartaan te weerleggen. Ondanks een stortvloed van woorden lukt hem dat (natuurlijk) niet. Integendeel. ABC, fl. 5000,00, kaartavondjes, lid van de sportcommissie, café Regeer, WWV, boekwerkje, wat overigens volkomen onleesbaar is (het ligt hier naast mij), Han de Gruiter, oude huizen en vrijgezel zijn. Theo ten Dam haalt alles uit de kast om op zijn inmiddels bejaarde borst te kloppen. En de hete aardappel door te schuiven. Wat hij met hete soep overigens weer niet doet. Die werkt hij het liefst zo snel mogelijk naar binnen.

Theo heeft dus naar eigen zeggen in drie maanden tijd fl. 5000,00 gerealiseerd. Dus geen vijfduizend gulden uit eigen zak, maar uit de zakken van anderen. Als dank voor door anderen bewezen diensten wegerde Theo vervolgens, om net als ieder ander, consumpties te kopen in de kantine van "zijn" club.

Zij die in werkelijkheid die vijfduizend gulden hebben gerealiseerd, kochten hun consumpties in het clubhuis en brachten ze, in tegenstelling tot Theo ten Dam, niet mee van huis.

Het gaat dus weer eens helemaal op: eigen roem stinkt en in het onderhavige geval niet zo akelig ook.

Een hartelijke groet uit een zonnige Zuidplas en pas op met gloeiend hete soep, pantoffels en losliggende kleedjes.

PS:

De consumpties die je tijdens de kaartavondjes aangeboden kreeg, aannam maar zelf nooit gaf Theo, smaakten je trouwens prima hoorde ik van Ben van Boven.......

Geplaatst door Bert Visser, 27 mei 2014 07:54:59

waarschuwing

mensen beheers je een beetje. ik heb in ruim acht jaar slogblog maar een enkele maal reacties verwijderd, omdat ik handel volgens het uitgangspunt dat links bovenaan deze pagina staat vemeld. ik vind het niet prettig als mensen elkaar voor rotte vis gaan uitmaken. al dan niet geargumenteerd. neem elkaar zoals we zijn en het leven is veel te kort om elkaar te verketteren. de kranten staan vol met rottigheid, laat de slogblog een klein stukje groen blijven waar mensen kunnen genieten van wederzijdse ervaringen en herinneringen, er is al genoeg leed op de wereld. groet! fred

Geplaatst door Fred, 27 mei 2014 08:42:52

Toch nog even dit

Ben van Boven (KGB?) beweert even wat rondvraag naar mij te hebben gedaan en op grond van die informatie een beeld van me te hebben gekregen. Knap werk! Ik zou een zure brombeer van in de tachtig zijn (ben op 11 juni 1934 geboren, jongen) die nooit aan de vrouw kwam en nu op z'n ouwe dag bittere, saaie stukjes schrijft. Ik zou ook niet in de schaduw van zijn fietsmaatje Bert Visser kunnen staan en kortom "een zeikerdje" zijn.

Mag ik je slechts één vraag stellen, waarde Ben? Hebben ze jou óók verteld dat ik eerst zeventien jaar lang thuis ben blijven wonen om te voorkomen dat een nagekomen broertje bij een veel te oude vader en moeder zou achterblijven? En dat ik mezelf veel later weer bijna veertien jaar huisarrest heb opgelegd om mijn stokoude, licht demente moedertje de gang naar het verpleeghuis te besparen? Naastenliefde en opofferingsgezindheid vond ik belangrijker dan status en desondanks en juist daardoor voel ik me nog altijd een levenskunstenaar die met geen mens had willen ruilen.

Het zeikerdje.

Geplaatst door Han de Gruiter, 27 mei 2014 10:57:00

Antwoord op toch nog even dit.....

Geachte meneer de Gruiter,

De heer van Slogteren heeft in de vorm van een waarschuwing aan allen (!) gevraagd te stoppen elkaar te verketteren. Mijn reactie waar u naar verwijst is van voor genoemd verzoek. Ik meen er goed aan te doen het verzoek van de heer van Slogteren te honoreren. Als ik u was, zou ik dat ook doen. Wat mij betreft is er nu sprake van einde discussie.

Geplaatst door Ben van Boven, 27 mei 2014 11:24:57

Wapenstilstand (haha)

Een waardige reactie, Ben. Zand erover en laten we er allemaal weer iets van hebben geleerd. Groet van Grijze Gruit.

Geplaatst door Han de Gruiter, 27 mei 2014 11:57:54

Acties of reacties?

Door omstandigheden even een korte tijd er niet aan toegekomen om Slogblog te bezoeken. Wil dus ook even lezen hoe het met ons aller Fred is. Krijg ik dit allemaal voor m'n kiezen. Wel toevallig dat er wat namen tussen zitten waar je dit van zou mógen verwachten, maar de bij mij borrelt meteen de vraag naar boven 'Waar is dit voor nodig?' Het voegt in het geheel niets toe aan een door Feed goed bedoeld update uit het ziekenhuis!! Ik zou dus bij deze willen zeggen, Fred hou je taai en zorg dat je weer snel op je vertrouwde Slogblog kunt 'opereren'...

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 27 mei 2014 20:15:40

ben=bert

ben van boven is dezelfde als bert visser.

Geplaatst door René, 05 juni 2014 10:28:55

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web