Even een time out …

Afgelopen donderdagmiddag liep ik met Golda, onze hond, mijn dagelijkse rondje door het bos. Hoewel altijd beducht op boomwortels die verraderlijk boven de grond uitsteken en door een dek van dorre bladeren niet altijd te zien zijn, zie je die krengen niet altijd tijdig. Gevolg met mijn voet vol er tegenaan waarna ik min of meer gelanceerd werd. Je doet dan volstrekt automatisch een paar flinke stappen voorwaarts, om overeind te blijven waarbij de rem weigert. Ik besloot me te laten vallen. Op mijn buik gelegen lukte het me niet om overeind te komen. Een voorbijgangster belde 112 en daarna mijn... 
... vrouw en een half uur later lag ik op de Eerste Hulp van een ziekenhuis in Utrecht. Na het bestuderen van de foto bleek mijn schouder gebroken. Ik mocht naar huis en moest maandag terugkomen voor een eventuele operatie. Toen ik va de brancard opstond werd ik duizelig en ging ik gestrekt onderuit. Besloten werd dat ik naar het filiaalziekenhuis in mijn woonplaats zou worden gebracht. Hoewel veel pijn onderweg een leuk gesprek gehad met de ambulancezuster die een nicht bleek te zijn van ons aller Gerard Vianen. Small world. In het ziekenhuis werd mij verteld dat ik de volgende dag (vrijdag) geopereerd zou worden. Dat ging niet door, want ik mocht naar huis, de gekwetste schouder (pijn!!!!) in een sling. Maandagmorgen naar de Poli om foto’s te maken, waarna beoordeeld gaat worden of er alsnog geopereerd gaat worden. Om een lang verhaal kort te maken. Ik zal proberen met één hand (gelukkig, de rechter) mijn berichtjes te tikken en die te plaatsen. Ik hou jullie op de hoogte. Met dank voor jullie begrip.
Groet!
Fred 
Door Fred van Slogteren, 10 mei 2014 10:43

Time out

Sterkte met de blessure en spoedig beterschap

Geplaatst door M. Vosters, 10 mei 2014 12:09:53

Val (breken)

Verdorie Fred, zo'n hond uitlaten in het bos blijkt niet zonder gevaren. Schouder gebroken!

Ik neem aan dat het hier gaat om het uitsteeksel bovenop het schouderblad. Het wil nog wel eens breken/knappen/scheuren bij een val. Een pen erin, daarna een tijdje rust gunnen en dan op les voor valbreken.

Laatst flikte mijn hond (inmiddels het formaat van een kleine pony) me het om pal voor me, dwars staand, een noodstop te maken. Ik kon er alleen maar overheen vallen. En dat deed ik dan ook, maar met de gewoonte opgedaan lang geleden. Ik koprolde over het asfalt. Met dank aan Jan Kloen had ik alleen een geschaafde elleboog. Daarvan kreeg mijn hond natuurlijk de schuld. Onmiddellijk dreigde ik hem op water en brood te zetten. Je moet toch ergens je frustratie aan kwijt.
Hoop dat het gauw weer goed gaat. En pas met te snel opstaan vanuit liggende houding. Had de trouwens verpleegkundige moeten weten. Orthostatische hypotensie tijdens het veranderen van houding komt bij heren en dames van een bepaalde leeftijd veel voor. Desondanks een mooi weekend gewenst.

Joep

Geplaatst door joepscholten, 10 mei 2014 12:20:24

Time out

De fietstocht die mijn vriend Dik Box en ik door Corsica gaan maken belooft geen makkie te worden. Al weken tevoren sleutelde ik aan onze fietsen om deze bestand te maken tegen de slechtst mogelijke wegen. Corsica heeft een goed wegennet waar we gebruik van zouden kunnen maken, ware het niet dat wij met onze mountainbikes juist de bijna onbegaanbare geitenpaden op willen zoeken. Of het allemaal haalbaar is gaan we zien. Kamperen in het wild is op Corsica ten strengste verboden, vanwege brandgevaar, hebben we gelezen. Voorzichtigheid is dus geboden! Drie dagen voor het vertrek staan fiets en bagage al klaar in de huiskamer. Gereedschapsset, reservebandjes en spaken zijn ingenieus aan het frame bevestigd. Als je denkt er helemaal klaar voor te zijn heeft Dik nog een klusje op te knappen. De kunstenaar heeft nog enkele kolossale werken die sterke handen vragen om ze op te stellen in een beeldentuin te Leerdam.
Zondagmorgen 11 mei om drie uur zal mijn wekker afgaan. Na een vluchtig ontbijt, een afscheidskus en de bekende armzwaai rij ik dan de straat uit naar Cruquius, waar Dik woont. We denken voldoende fietstijd te hebben, maar in geval van een lekke band is haast geboden om op tijd op Schiphol te zijn. Inchecken en fiets klaarmaken voor verzending vergt nou eenmaal meer tijd dan de vlucht Amsterdam - Nice.
Op de luchthaven van Nice sleutelen we de fietsen weer in elkaar en begeven we ons naar de ferrie die ons binnen 7 uur naar Bastia zal brengen. Daar slaan we even buiten de stad ons tentje op. We hopen dat de komende 2 weken wat betere weersomstandigheden te hebben dan vorig jaar, want toen hadden we 10 dagen lang onafgebroken kou en regen. Voor alle zekerheid hebben we nu maar een donzen slaapzak meegenomen, want om weer elkaars lichaamswarmte nodig te hebben om in slaap te komen zien Dik en ik niet meer zitten.

Beste Fred, van harte beterschap en om een lang verhaal kort te maken. Kan ik je vertellen dat ik dit berichtje met één hand heb getikt!

Geplaatst door Jan v d Horst, 10 mei 2014 17:09:59

pech fred

Ja Fred, ik weet er alles van omdat Stella hetzelfde is overkomen (alleen zonder hond,
maar wel die boomwortel). Ze
herkende direct je uitroeptekens achter het woord pijn! We wensen je sterkte en snel beterschap.
wim en stella

Geplaatst door wim van eyle, 10 mei 2014 17:42:52

Fred van Slogteren

Beste Fred,

wel of geen berichten van jouw hand doet er even niet toe. Als het nodig is dat je even niets schrift, so be it. Ik wens je een spoedig herstel toe.

Groet,

Bert Visser

Geplaatst door Bert Visser, 10 mei 2014 18:31:12

Beterschap Fred

Ja Fred, een ongeluk zit in een klein hoekje, zo zie je maar weer, neem je de immer trouwe viervoeter mee als gezelschap, nogwel door het bos, liggen er altijd vam die onzichtbare valkuilen, die je dan noodlottig worden, ik hoop mocht je geopereerd moeten worden dat dan een snelle genezing mag volgen, dat wens ik je in ieder geval tor. Nu ik had afgelopen Dinsdag ook een naar voorval, wat geschiedde, tijdens het nuttigen van een grote beker kokendhete soep, bij de eerste slok verbrande ik mijn lip al, en de volgende reactie was om deze hete beker wat te laten afkoelen, terwijl ik op stond uit de feauteuil, bleek ik met mijn pantoffel haken achter een kleedje, waarop ik de hete inhoud van de soep over over mijn overhemd en pantalon kreeg, echter de soep die op mijn buik terecht kwam heeft behoorlijke 2e graads brandwonden veroorzaakt op een zestal plaatsen, 2 flinke van ca 3x3 cm. en 4 stuks van kleiner formaat. Het deed behoorlijk pijn. Nu had ik er meteen levertraanzalf op gedaan, wat de boel verzachtte wat de pijn aangaat. De volgende dag naar de DA drogist gegaan en gevraagd op goed materiaal om de wonden te verbinden. Gaas voorzien van een cremelaag moeten er dagelijks opnieuw worden opgedaan, terwijl de kleinere wonden met Betadinezalf en grote pleisters moeten worden afgeplakt. Het is als je alleenstaand bent een behoorlijke klus, om deze werkzaamheden dagelijks te verschonen, maar een exrenner geeft zich niet zo gauw gewonnen nietwaar. Het vervelende is dat ge grote wonden veel vocht afscheiden, zodat extra gaas en keukenpapier, je hemd, 3 lagen keuken papier en een stuk plasticfolie je overhemd moeten beschermen voor het afgescheiden vocht dat anders door allea doordringt. Ja zo zie je maar weer, een klein akkefietje kan behoorlijke gevolgen met zich meenemen. Maar het zal wel weer over zijn voordat ik een meisje ben! Fred voor jouw alle gods toegewenst! Theo ten Dam

Geplaatst door Theo ten Dam, 11 mei 2014 00:21:49

Beterschap

Beterschap Fred!En sterkte met de operatie.

Geplaatst door Harry Hermkens, 11 mei 2014 07:38:44

Soepkop.......

Wat een onvoorstelbare soepkop moet je zijn als je een reactie schrijft en die hier die vervolgens vier keer plaatst. En dat dan van een gulzigaard die nota bene zijn lip verbrand als gevolg van het nuttigen van kokend hete soep.
Het eerste de beste wielrennertje van twaalf had bedoelde gulzigaard kunnen vertellen dat geduld een schone zaak is.

Groeten uit een zonnige Zuidplas

Geplaatst door Bert Visser, 11 mei 2014 08:19:17

De val II

Mijn versje zou over Daniel gaan,
alleen de kop heb ik laten staan.
Onze Fred was donderdag de klos
bij zijn wandeling in het Zeister bos.
Met de ambulance naar het ziekenhuis
en daarna in de sling naar huis.
Maandag hoort hij hoe het verder gaat.
Of er een operatie op de agenda staat.
Hij gaat nu zelfs aan de Tramadol,
wel voor de pijn, niet voor de lol.
Ik wens je van hier sterkte en
beterschap.
Zo'n schouderbreuk is een slechte grap.

Nol van 't Wiel

Geplaatst door Nol van 't Wiel, 11 mei 2014 09:21:02

Beterschap en snel herstel.

Ja, ja Fred, het blijft uitkijken geblazen, dat heb je nu ervaren. Maar ik weet, je bent al een grote jongen, dus kop op! Ik wens je in ieder geval een snel en bovenal goed herstel toe. Groet, Gerrie

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 11 mei 2014 20:34:49

Fred, een goed herstel gewenst!

Geplaatst door Jos van Nierop, 14 mei 2014 09:53:59

gezondheid

Fred ik wens je een voorspoedig
herstel.Hoop je weer te zien in
de ronde van midden-Nederland.

Geplaatst door Cor Makkinje, 14 mei 2014 15:14:02

Beterschap

Alle begrip! Nou, een boswandeling is ook niet geheel zonder gevaren blijkt maar weer eens.
Ik wens je heel veel beterschap en een voorspoedig herstel.

Geplaatst door Robert Pijcke, 15 mei 2014 18:40:44

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web