De Kus!

Het gaat goed met het Nederlandse wielrennen. In bijna alle tot nu toe gereden klassiekers waren onze landgenoten zichtbaar. Met als resultaat klasseringen bij de eerste tien en zelfs een overwinning in de mooiste klassieker van allemaal: Parijs-Roubaix. De twee Nederlandse ploegen doen het goed en vooral de vechtlust spreekt me aan. Belkin is in elke wedstrijd vooraan te vinden en ook Giant-Shimano doet het uitstekend. De ster van het voorjaar in deze ploeg is natuurlijk John Degenkolb die in de kasseienklassiekers steeds voorin te vinden was en met zijn sprintvermogen heeft hij al heel wat gewonnen. Vorig jaar won de ... 
... Duitser in Nederlandse dienst Parijs-Tours en dit jaar schreef hij Gent-Wevelgem op zijn erelijst. Plus drie etappes in de Ronde van de Middellandse Zee en eentje in Parijs-Nice. In de Rit naar de Zon won hij bovendien het puntenklassement. 
Net als zijn ploeggenoot Marcel Kittel is hij een geweldige sprinter, met dat verschil dat hij nog een heel eind meekan als het bergop gaat of het heel zwaar is. Zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix spreekt wat dat betreft boekdelen. Hij staat op dit moment zevende in de strijd om de wereldbeker en dat zou aan het eind van het seizoen nog wel een aantal plaatsen hoger kunnen zijn. 
Hij is geboren in Gera in dat deel van Duitsland dat toen nog de DDR heette. In het jaar van zijn geboorte (1989) sneuvelde echter het IJzeren Gordijn en daarom is John Degenkolb een Duitser zonder verleden. Die kus heeft hij in ieder geval al dik verdiend. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 26 april 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web