De Kus!

In vorige jaren heeft Fabian Cancellara drie keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen door de sterkste te zijn. Zijn overmacht was zelfs zo groot dat er speculaties de kop opstaken dat hij een elektrisch motortje in zijn fiets had zitten, omdat zijn exploiten anders onverklaarbaar waren. Dit jaar was hij waarschijnlijk niet de sterkste, maar wel de slimste. Greg Van Avermaet was de man van de wedstrijd maar de Belg werd slechts tweede. Cancellara daarentegen ging echter veel slimmer te werk, want met een overmacht van Omega Pharma in de voorste gelederen wist hij dat ze hem met ... 
... vier tegen één zouden afslachten als hij probeerde te winnen, zoals hij dat in de jaren daarvoor had gedaan. Zijn blonde vrouw stond aan de finish en omhelsde haar Fabian met een liefde en hartstocht die aantonen dat die twee het thuis in Zürich best gezellig hebben. 
Het was een fantastische apotheose van een koers die ontsierd werd door tal van valpartijen. Dat het merendeel van de slachtoffers gewoon weer opstond en door koerste alsof er niets gebeurd was, werd vroeger aan de adrenaline toegeschreven, maar nu aan Tramadol. Dat is een pittige pijnstiller met morfine in de samenstelling. Behalve verslavingsgevaar heeft dat middel concentratieverlies als bijwerking. 
Ik sprak vorige week een tot vorig jaar actieve ploegleider van een topploeg die het gebruik van Tramadol een van de grootste gevaren van het huidige wielrennen noemde. Als hij gelijk heeft dan zou ik zeggen: zo spoedig mogelijk op de lijst van verboden middelen. Sealed with a kiss! (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 12 april 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web