De Kus!

Het seizoen is goed voor Nederland begonnen. In Parijs-Nice werden drie etappes gewonnen en afgelopen woensdag won Niki Terpstra Dwars door Vlaanderen. Een mooie prestatie en ik vind het nog altijd jammer dat dat Zaanse lefgozertje niet bij Belkin of Giant zit. Om daar als kopman in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix te starten. Ik snap best dat ze bij Omega in die koersen alles op Boonen zetten, maar ik zou wel eens willen zien hoe ver Niki zou kunnen komen. 
Maar het is niet anders, hij zit bij die Belgische ploeg, wordt daar zeer gewaardeerd en heeft het er naar zijn zin. Misschien zit hij er ... 
... ook helemaal niet om te springen om kopman te zijn. Dat geeft veel druk en stress, terwijl hij nu in bepaalde koersen lekker zijn gang kan gaan, zonder dat de hele wereld er bij voorbaat van uit gaat dat hij wel even gaat winnen. Bijna was het gisteren in de E3 Prijs Harelbeke weer raak, maar daar moest hij Peter Sagan laten voorgaan. Wat ook geen schande is.
Niki is een geweldige renner en ik ben zeer van hem gecharmeerd. Zal ook nooit die Nederlandse titelstrijd vergeten in 2012 toen hij in de stromende regen de hele Nederlandse elite op een hoop reed. 
Misschien dat hij morgen in Gent-Wevelgem weer zijn gang mag gaan. De laatste Nederlandse winnaar daar was Gerrit Solleveld. Dat was in 1989 en dat is precies 25 jaar geleden. Een mooi jubileumjaar voor De Sol, maar van mij mag het uit de boeken. (Foto: © Cor Vos)

Door Fred van Slogteren, 29 maart 2014 9:00

twee zeges

Vandaag weer twee mooie oranje zeges erbij. Dumoulin in Frankrijk en Clement in Spanje.

Geplaatst door Arjan, 29 maart 2014 18:23:57

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web