Herinneringen bij een foto …

Deze mooie foto van Ruud Bakker maakte ik in 2005 toen ik bij hem thuis was voor een interview voor mijn biografie van Joop Zoetemelk. Voor wie het niet weet, Ruud was op verzorgingsgebied de rechterhand van Peter Post in diens tijd bij Raleigh en Panasonic. Hij was er als eerste verzorger bij toen Joop de Tour won en vertelde het mooie verhaal hoe de Nederlandse Fransman na de kasseienrit de keiharde aanvaring met ... 
... Jan Raas en Cees Priem verwerkte.
Ruud woont in Scheveningen in een van de woontorens naast het Kurhaus met uitkijk op zee. In zijn kamer staat de racefiets die had toebehoord aan Bert Oosterbosch. Als een relikwie aan de mooiste tijd van zijn leven. Na afloop van het interview heb ik deze foto van hem en zijn hondje gemaakt op zijn achterbalkon. 
Vorige week dinsdag hoorde ik van Fabrice Pronk, de zoon van de in 2005 overleden Bert Pronk voormalig Raleighrenner en goede vriend van Bakker, dat Ruud in het ziekenhuis lag. Op de Intensive Care zelfs na een gedeeltelijk mislukte hartoperatie. 
Op 28 februari heeft hij een operatie ondergaan om beide hartkleppen weer goed te laten functioneren. Het leek geslaagd maar na enkele dagen bleek het hart steeds langzamer te kloppen. Nader onderzoek wees uit dat de aorta lekte en hij opnieuw moest worden geopereerd. De operatie slaagde en Ruud werd verder op IC verpleegd. Daar kreeg hij afgelopen zondag een longontsteking, waardoor de toestand behoorlijk kritiek werd. Gelukkig is hij nu aan de beterende hand en hoewel hij nog een lange weg heeft te gaan, is er hoop datdie lange weer de oude wordt. Laten we er allemaal voor duimen. 
Als jullie de behoefte voelen om Ruud te laten weten dat je met hem meeleeft, schrijf dan hieronder je reactie. Ik zal dan zorgen dat de man met de gouden handjes er via zijn vrouw kennis van neemt. Als je een persoonlijke boodschap aan hem wil overbrengen en dat niet in het openbaar wil doen doe het dan per e-mail aan: fred@slogblog.nl (Foto: © T&T Tekst & Traffic)
Door Fred van Slogteren, 18 maart 2014 9:00

derny

Ruud, Mart en Piet naar de Ster van Zwolle. Komt er een joekel van een stoomwals op een truck bij Zwolle aan ons voorbij. Zegt Ruud, ze hebben mijn derny ook gestuurd. Maar alle gekheid op een stokje.

Ruud sterkte en van harte beterschap.

Piet Kettenis

Geplaatst door Piet Kettenis, 18 maart 2014 13:03:42

beterschap

van harte beterschap meneer Bakker.

Geplaatst door Michel, 18 maart 2014 18:13:47

beterschap

... aan een van 's werelds bekendste en beste soigneur aller tijden. Doe rustig aan en neem je tijd. Er is nog zoveel zolang om van te genieten. :-)

Geplaatst door marcoV, 18 maart 2014 22:28:43

Ruud Bakker

Beste Ruud, ik schrik ervan bovenstaande berichten te lezen, had er geen benul van dat je problemen met je hart had, hopenlijk gaat het nu beter met jouw en hoop dat het je de komende tijd wat beter met jouw gaat, Over een kleine 2 maanden wanneer ik weer in het Haagje ben zal ik toch weer eens contact met jouw opnemen. Het is alweer zolang geleden dat we elkaar zagen en spraken, dat kom overigens wel door mij, omdat ik al jaren de Hollandse winterkou ontvlucht door het veel zuidelijker te zoeken, dat bevalt mij tot op de dag van heden uitstekend. Moet wel stellen dat ook hier op Tenerife een weersverandering plaats vind, ten opzichte van 20 a 30 jaar geleden, echter dat is ten alle tijde beter dan het steeds veanderlijke weer in Nederland, 2 weken terug 20 graden en het voorjaar in aantocht en gisteren was er hier en daar weer nachtvorst. Beste Ruud ik beloof zodra ik weer thuis ben contact met je op te nemen. Het wordt tijd om de fijne tijd van vroeger weer de revue te laten passeren, to zolanf dan maar. groeten voor allen van Theo ten Dam van een vandaag zonnig Tenerife ( Zuid ).

Geplaatst door Theo ten Dam, 24 maart 2014 15:21:20

Ruud Bakker

Beterschap Ruud

Geplaatst door Chris Kipping, 25 maart 2014 18:56:33

Ruud Bakker

Ruud, onkruid vergaat nooit,beterschap man

Geplaatst door Dick van Kerpel, 30 maart 2014 21:17:49

Ruud Bakker

Ruud beterschap gewenst

Geplaatst door Harm Oosting, 30 maart 2014 21:56:38

Gebroeders Dekker

Vorige week miste ik op de rubriek van foto Koos, de uitslagen van de gehouden wedstrijden. Nu dat ik weer voor de PC in en locutoria zit, zijn als vanouds vermeld, bedankt Koos! Wat mij op viel dat in het criterium van Huybergen 2 x de naam Dekker uit Hedel met de overwinning naar huis gingen. Wat zal Pa Eric Dekker trots geweest zijn op zijn zonen David en Kelvin! Ja ik kende ze reeds vanaf de tijd zij bij mij op de boerencamping stonden, alwaar toen in Nijmegen het Nederlandskampioenschap gehouden werd. Erik Dekker was een der favorieten. Leuk indien je de toenmalige verwende ¨boefjes ¨ nu toch ook het wielerbacil van Erik te hebben geerfd.En wellicht in de toekomst de erelijst van Pa te evenaren of verbeteren. Ik zal hun blijven volgen en wens ze alle succes toe. Overigens weer het weekeinde genoten van mooie wielersport op de TV, met prachtige resultaten van Lieuwe Westra,Niki Terpstra en Dumoulin, heren proficiat en gaat zo voort, het doet ons wielerhart goed. Theo ten Dam

Geplaatst door Theo ten Dam, 31 maart 2014 14:31:54

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web