De Kus!

Vorig jaar won Tom-Jelte Slagter in het prille voorseizoen de Tour Down Under en nu heeft hij in Parijs-Nice ook al weer vroeg zijn visitekaartje afgegeven. Van de Belkinploeg maakte hij eind vorig jaar de overstap naar Garmin. Wat precies de beweegredenen zijn waarom hij die move heeft gemaakt, weet ik niet precies, maar ik zou me kunnen voorstellen dat hij het bij Belkin wat vol vindt worden met renners zoals hij. Gesink, Mollema, Kelderman, Ten Dam en als hij, na al ... 
... zijn ongemakken, weer op z’n oude niveau komt moeten we ook Kruiswijk daartoe rekenen. Dat zijn net als Slagter ronderenners die voor het klassement gaan en dan wordt het dringen voor een plaatsje in de Tourploeg. Bij Garmin zou hij dan wel eens meer kans kunnen maken. Voor de Nederlandse wielersport lijkt het me ook beter als de talenten een beetje gespreid worden. 
Tom-Jelte uit Slochteren (waar de roots van mijn familie liggen en Slagter wel eens een verbastering van mijn familienaam zou kunnen zijn) speelde het woensdag in de etappe van Nevers naar Belleville–sur-Saône uiterst slim. Veertien kilometer voor het einde ontsnapte hij samen met Geraint Thomas en zette vol door. Hij wist dat hij zijn medevluchter in de sprint kon hebben, maar ook dat de Brit acht seconden voor hem stond in het klassement en dus wel wilde rijden. Dan ben je tactisch goed bezig en dat is knap. Kelderman werd nog mooi derde en ook de etappezege van Moreno Hofland eerder deze week mocht er zijn. Giant, de andere Nederlandse ploeg doet het eveneens goed, met Degenkolb als etappewinnaar.
Ik dichtte Slagter en ook Kelderman kansen toe voor de eindzege, maar inmiddels heeft Carlos Betancur orde op zaken gezet en zijn beide Nederlanders ver terug geslagen. Jammer, maar die ritzege was knap en deze kus daarom dik verdiend. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 15 maart 2014 10:00

Pech

Het was wel jammer dat Kelderman en Slagter,beiden door pech werden terug geslagen!
Zonder die pecg,hadden ze alle twee nog in de top gestaan.
Maar ja,ook pech hoort erbij!

Geplaatst door Harry Hermkens, 15 maart 2014 13:50:18

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web