De Kus!

Hij kijkt er niet echt gelukzalig bij, maar de dames lijken met die gesloten ogen weinig last te hebben van zijn stoppelbaard. Zijn gezicht drukt iets van onoverwinnelijkheid uit en dat is voor deze 24-jarige Australiër niet geheel onterecht. Hij heeft nu al een glanzende erelijst met vier Australische titels, drie wereldtitels, een zilveren plak op de Olympische Spelen en nog heel wat ander eremetaal. 
Maar dat is bijna allemaal op de baan behaald, terwijl de Jack Bobridge van nu vooral de ambitie heeft ook op de weg een grote te worden. Vanaf 2008 is hij serieus op de weg bezig en hij ... 
... onderscheidde zich vooral als tijdrijder. Bij de beloften behaalde hij in het WK tijdrijden direct de regenboogtrui. Twee jaar later vinden we hem terug bij de Garmin-ploeg. Hij was daar binnengehaald voor de discipline ploegentijdrit, maar hij kwam er ook achter dat hij geen ideale ronderenner is. Hij startte drie keer in de Ronde van Italië, maar bereikte nimmer de eindstreep van de laatste etappe. In het shirt van de Amerikaanse ploeg werd hij in 2011 wel Australisch kampioen op de weg. 
Desondanks zette Garmin hem in de etalage en eind 2012 tekende hij een contract bij Blanco. Die ploeg heet nu Belkin en de Aussie heeft het in Nederlandse dienst goed naar zijn zin. Wat Richard Plugge met hem van plan is moest nog blijken, maar dat Jack Bobridge een klasbak is die zijn geld zeker waard zal zijn, daaraan zal Richard vast niet twijfelen. (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 1 maart 2014 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web