Het was me bijna ontgaan ...

Gisteren had ik in de ochtenduren iemand aan de telefoon die me vroeg hoelang ik nou al met die slogblog bezig ben? Hoewel ik dagelijks op mijn weblog actief ben, verraste die vraag me. Ik had geen idee. Ik dacht een jaar of zes, maar toen ik in de rechter kolom keek, zag ik dat ik op 1 februari 2006 al de eerste blog plaatste. Acht jaar geleden. ACHT JAAR! Eigenlijk nog langer want op 1 juni 2005 begon ik met een weblog op verzoek van een meneer die een serie weblogs ging opzetten, vanuit het gegeven dat zijn familienaam Blog is en hij van iemand een fiks bedrag kreeg aangeboden voor zijn domeinnaam. Na een half jaar te hebben samengewerkt zijn we uit elkaar gegaan en ben ik voor me zelf begonnen. Als je dertig jaar een eigen baasje bent geweest, is het moeilijk te aanvaarden dat ... 
... iemand zich steeds met jouw bezigheden bemoeit. Einde blog, begin slogblog.
Wijs geworden door het gescheld en imbeciel gelul dat op veel sites ontstaat als mensen anoniem kunnen reageren, stelde ik een bescheiden voorwaarde op, een fatsoensregel. Het heeft geholpen,want ik geloof dat ik in die acht jaar maar twee keer een reactie heb verwijderd. Dus is mijn oproep in de linkse kolom niet onopgemerkt gebleven.
Haagse connectie
In die acht jaar zijn meer dan zevenduizend blogs geplaatsten is er bij net zo vaak een reactie geplaatst. De bezoekersaantallen per dag zijn gestegen van enkele tientallen in de eerste maanden tot gemiddeld circa tweeduizend nu, met uitschieters tot over de drieduizend bij hoogtepunten in het wielerseizoen. De maand juli springt er wat dat betreft elk jaar uit. Niet alleen vanwege de Tour de France, maar zeker ook door het spannende Slogblog Tourspel. Het is ook verheugend en opvallend dat op de slogblog oude vrienden elkaar weer hebben gevonden. Zoals de Haagse connectie die niet uitgeschreven raken over de mooie tijden van vroeger met De Spartaan. 
Netwerk
De slogblog heeft me een gigantisch netwerk opgeleverd. Zonder dat was ik bijvoorbeeld nooit aan de klus begonnen om een trilogie te gaan schrijven over de geschiedenis van Nederland in de Tour de France. Zonder de slogblog was ik nooit in contact gekomen met onder veel anderen de nabestaanden van een vooroorlogse kanjer als Jan Lambrichs, de eerste Nederlander die bij de eerste tien eindigde en volslagen vergeten is. 
Slogblogvrienden
Vanaf het begin heeft de slogblog fantastische medewerkers gekend die op vaste dagen van de week hun bijdrage hebben geleverd. Jan met z’n ordners, Peter met z’n oude racefietsen, Henk met z’n truitjes, Wim met z’n wielerboeken, Otto met zijn balhoofdplaatjes en Cor met zijn fantastische en unieke fotoarchief. Het zijn vrienden geworden en dat geldt ook voor de medewerkers die er later zijn bijgekomen en periodiek of incidenteel een bijdrage leveren. 
Van nature lui
Zonder die fantastische kerels zou ik het niet zo lang volgehouden hebben, denk ik, want ik ben van nature lui. Zonder die dagelijkse mailtjes met bijlage van de slogblog-mannen was ik misschien al na acht maanden gestopt, of misschien al na acht weken of zelfs acht dagen. Ook de adverteerders die er in de loop van die acht jaar zijn gekomen, ben ik dank verschuldigd. En de bevriende bedrijven die jaarlijks de prijzen beschikbaar stellen voor het Slogblog Tourspel. Natuurlijk ook een een woord van dank voor de vakbekwaamheid van de ontwerpers van IT Reklame en de techneuten van McNolia.com.
Rollator
Zolang de medewerkers, de adverteerders en de bezoekers het leuk vinden gaan we dus door en tien jaar lijkt me een mooi streven en dan moet het maar eens afgelopen zijn. Dan ben ik 77 en me elke dag met de rollator naar de computer slepen, is geen prettig vooruitzicht. 
Duizendmaal dank
Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken. Het is geen sinecure om elke dag weer op de slogblog af te stemmen en de verhaaltjes te lezen die we er elke dag voor jullie opzetten. Duizendmaal dank dus slogblogvrienden voor de keren dat jullie ons terecht hebben gewezen, voor het aantal malen dat ik uit de bocht ben gevlogen en voor alle morele ondersteuning die jullie ons gaven om door te gaan. 
Fred van Slogteren
Door Fred van Slogteren, 2 februari 2014 11:00

10 jaar

Fred
Succes met de SLOGBLOG voor de komende 10 jaar!!!!!!!!

Geplaatst door Harry Hermkens, 02 februari 2014 19:17:04

Dank

Namens de collega-bloggers van hetiskoers.nl veel dank voor acht jaar mooi werk!

Geplaatst door Het is Koers!, 03 februari 2014 10:13:32

feest

Ik had je via FB al een felicitatie toebedacht, maar bij deze ook nog een keer op je éigenste blog. Nog vele jaren...

Geplaatst door Gerrie Hulsing, 03 februari 2014 10:26:58

Slogblog

Beste Fred gefeliciteerd met je 8 jarig bestaan van je wielerslogblog, en hoop dat dit nog vele jaren het geval moge zijn. Als elke lezer je nu ook aan het eind van elk jaar jouw een kleine financieele tegemoetkoming aan jouw overmaakt, zal zolang jij leeft deze blog blijven bestaan, tot ons aller leesplezier, en hoop dat je de leeftijd van Methusalem overschrijdt, of is dat wat teveel gevergd! wat mij betreft kan je op mijn medewerking rekenen en hoop dan ook dat vele in mijn wiel springen, dit ter meerdere glorie van jouw ¨Slogblog ¨. gegegroet allemaal, en hoop te gaan genieten vanaf morgen van vooral mooie schaatssport op de 400 meter baan, dat shorttrackken zie ik niet zo zitten evenmin de nieuwe Skicapriolen, dat is werk voor circusartiesten, wel spectaculair echter als sport kan dit mij niet bekoren. Velen zullen dit met mij eens zijn, echter de jongeren onder de lezers zullen mij een OUDE L-L vinden, die niet met zijn tijd meegaat. Dat moet dan maar, ja mijn leeftijd kan ik helaas niet terugdraaien, anders kocht ik meteen een nieuwe racefiets, nu staan er 2 oude stalen rossen in mijn rommelkamwertje te verpauperen, helaas. Theo ten Dam.

Geplaatst door Theo ten Dam, 07 februari 2014 15:58:25

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web