De Kus!

Een week geleden beleefde de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen 2014 een spetterende finale met twee Australiërs in de hoofdrollen. Cadel Evans en Simon Gerrans vochten in Adelaide om seconden om de eerste klap ter waarde van een daalder te kunnen uitdelen. In het voordeel van Gerrans, die daarmee ook leider werd in het klassement om de wereldbeker. Hij is een goede renner die vorig jaar ook het genoegen smaakte om enkele dagen de gele trui in de Tour de France te mogen dragen. Uiteraard in het begin, want een echte klimmer is hij niet hoewel ze ... 
... hem er in de heuvelklassiekers niet direct afrijden. 
Net als Evans is Gerrans een veteraan, want hij wordt dit jaar 34 en dan gaat het opschieten. Hij heeft dit jaar trouwens al eerder een succes behaald door het Australisch kampioenschap op de weg voor de tweede keer in de wacht te slepen. Het is daar hoog zomer, dus vandaar.
Het was trouwens ook niet de eerste keer dat hij de Tour Down Under won, want ook in 2006 en 2012 werd hij eindwinnaar met dat verschil dat hij dit jaar ook het puntenklassement won.
Gerrans lijkt me een vrolijke vent die oprecht geniet van zijn successen. Dat zag ik vorig jaar al in de Tour de France, toen hij het geel mocht aantrekken na het winnen van de derde rit, maar ook op deze foto staat hij oprecht te glunderen. Niet vanwege die plichtmatige kussen voor het plaatje, maar omdat hij er gewoon geen genoeg van kan krijgen om te winnen. Liefst zo veel mogelijk.
Hij mag dan een veteraan zijn, maar dat wil niet zeggen dat we van hem af zijn.I’ll stay around, mate! (Foto: © Cor Vos)
Door Fred van Slogteren, 1 februari 2014 9:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web