ad ad ad ad
Deel 3 is uit

Uit de wasserette van Henk …

In 2012 won Boy van Poppel het puntenklassement van the Tour of Britain en dit was de gewonnen leiderstrui. De oudste van de twee wielrennende zonen van Jean-Paul van Poppel is een heel goede renner, van wie veel verwacht mag worden. In 2011 en 2012 reed hij voor de Amerikaanse ploeg United Health Care, een grote zorgverzekeraar aldaar. Ook Kai Reus – van wie we overigens niets meer vernemen – reed voor die ploeg, evenals Ryder Hesjedal, Rory Sutherland en Floyd Landis in de herkansing. Een van de ... 
... ploegleiders was Hendrik Redant. 
In 2013 stapte Boy over naar Vacansoleil en debuteerde samen met zijn achttienjarige broertje Danny in de Tour de France. In zijn profcarrière heeft hij tot op heden nog geen overwinning kunnen boeken, maar dat gaat ongetwijfeld gebeuren. 
In de jeugdrangen was hij vooral veldrijder, die in die discipline twee keer kampioen van Nederland was bij de espoirs en één keer wereldkampioen bij de junioren. 
Nu Vacansoleil als sponsor afscheid heeft genomen van het peloton hoefden hij en Danny niet lang op een nieuwe werkgever te wachten, want Trek lijfde – als opvolger van RadioShack – het veelbelovende duo in voor het seizoen 2014. 
Wat de twee daar gaan presteren is afwachten, maar het zijn geen doetjes. Als aartjes naar hun vaartje zullen ze zich zeker willen bewijzen en het lijkt me alleen maar afwachten wanneer en waar de victorie begint.
Tot volgende week!
Henk Theuns
Door Fred van Slogteren, 29 januari 2014 10:00

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web