Herinneringen bij een foto …

Op 26 februari 2007 schreef Jan Houterman in zijn onvolprezen rubriek De Ordners van Jan … een stukje over het Limburgse zesdaagsenkoppel Clignet-Müller dat in de jaren dertig uitslagen had gereden in zesdaagsen in Amerika en Europa. Ik had toen nog nooit van die mannen gehoord en ik herinner me dat ik prompt op onderzoek ben uitgegaan. Jan wist te melden dat die Clignet (later bleek het Klignet te zijn) uit Schaesberg kwam, het tegenwoordige Landgraaf. 
Alle Clignets en Klignets in die plaats gebeld maar niemand wist iets over hun naamgenoot die toch ooit een Bekende Nederlander (en zeker een Bekende Limburger) moet zijn geweest. Slechts één ... 
... bejaarde meneer van die naam wist te melden dat Joep een achterneef van hem was, jarenlang een tegelzettersbedrijf had gehad dat na zijn overlijden door een zoon was voortgezet. Waar die zoon naar toe was getrokken wist de man niet. Naar Müller ben ik maar niet op zoek gegaan, want die naam komt heel veel voor en dan wordt het al gauw een naald in een hooiberg. 
Ik was het al bijna vergeten tot er vorige week een reactie kwam van Armand Janssen die een foto had van het koppel Müller-Vluggen. Dezelfde Ernst Müller die op 17 november 1933 zevende was geworden in de Zesdaagse van Amsterdam. Vijf dagen na de geboorte in dezelfde stad van ene Petrus Franciscus Maria Post, die eveneens zesdaagsegeschiedenis zou schrijven. 
Armand stuurde mij deze foto van twee al lang vergeten renners. Of Piet Vluggen ook in Amerika heeft gereden heb ik niet kunnen achterhalen, maar Müller dus wel. Met Joep Klignet. 
Müller moet een reus van een vent zijn geweest en zijn bijnaam in Amerika luidde: Wooden shoes. Hij zal wel niet op klompen hebben gereden, maar er waarschijnlijk buiten de koers op hebben gelopen, anders is zo’n bijnaam niet te verklaren. Er staat ook nog een zesdaagse-overwinning op zijn naam. In 1934 won Ernst Müller, gekoppeld aan de Canadees Charlie Winter, namelijk de Zesdaagse van Montreal. 
Zo zie je maar, alle vragen op de slogblog gesteld worden ooit beantwoord. Deze dankzij Armand Janssen.
Door Fred van Slogteren, 7 januari 2014 10:00

Muller, Klignet etc.

Nog wat kleine gegevens:
Ernst Müller 14-11-1911
overleden 26-12-1991
Joel Clignet (Klignet)9-3-1912
overleden 18-7-1979
Piet Vluggen 2-4-1912,
sterfdatum mij onbekend

Geplaatst door wim van eyle, 07 januari 2014 16:32:03

Ernst Müller

Ernst Müller woonde (ook) in Eygelshoven in de Putstraat.
Zijn moeder een weduwe, bood ook Ernst Verheul inwoning.

De toen 16-jarige Ernst Verheul reed in juni 1932 op en neer naar Amsterdam binnen 24 uur.
Een enkele maal was hij koppel-genoot van Muller.
Verheul sterft op 10 mei 199 bij de Moerdijk.

Muller - http://simcad.nl/1934-09-02-1e-internationale-ronde-van-eygelshoven/
en
Verheul - http://resolver.kb.nl/resolve?urn=ddd:010988890:mpeg21:p003
Geplaatst door wim slangen, 30 december 2020 16:54:04

Piet Vluggen

Piet Vluggen heeft in de USA gereden. Verder is Internet niet op het verleden uit gerust in de Zoekmachines. Google of dergelijk. De aanvoer van gegevens komt door mensen hedendaags. Of Iemand werkende op de Gemeente een hobby erbij krijgt om Gemeente archief in te kijken naar oude Koersen. België waren 100 koersen. Vaak de hele week was een koers.

Zelf tot 1990...toe stopte het zo wat.
Mensen geloven alleen Internet. Wat ze niet vinden bestaat niet of is niet waar. Mensen zijn dom. Internet wordt gevoed met door mensen die juist het verleden heropenen. En het Openbaar maken. Wat won Eddy Merckx niet allemaal. Hoeveel koersen vind je geen uitslag meer van.. Twijvellaars blijven. Die van waarheden leugens maken. Stond toch niet op Internet. Als wij oude kranten zouden plaatsen. Kwam iets boven drijven. Links van kranten vindt je nog niet van 20 jaar terug of langer. Het bloed van Piet Vluggen ging over naar een Neef. En daar de zoon weer van was de beste allrounder in allen Sporten. Van Wielrenner. Vanaf 1968 tot 2012..Topsport bedrijf. Begon met Wielrennen 1968 tot 1982 Stopte alles Amateur boekte toch veel overwinningen en velen ere plaatsen. Maar was tussen door al van af 1977 in de ban van Snelwandelen. Daar in volgde het lopen van Marathons zich op naar Ultra lopen van boven 300 km. Ook met Snelwandelen Top Kampioen. Toen jaren 80 MTB op kwam zetten was die reeds er bij en reedt al een Wedstrijd de eerste toen in Nederland in het Mecc mee in Maastricht. Tegen toen de profs uit de USA. Won er ook al toen in België.
Een van de eerste. Jaren 80 tig pakte die ook de Traithlon er bij. Waar die ook uit blonk. Eerste EK Almere Top 50 overall 12 de Nederlander. Velen succes van een Vluggen. Allen Sporten won die Wedstrijden. Waar due ook aan mee deed. Een ere lijst met Een EK titel 7 NK titel ZK titel en zelfs een Master WK 2 de dus zilver.

Overal.. Het bloed Vluggen heeft Generaties later na Piet Vluggen een Kampioen neer gezet. Internet geeft niet alle Wedstrijden weer. Hoeveel wonnen vroeger. Vindt men er iets van terug. De ere lijst van Gerold Vluggen oud Gulpenaar is enorm groot. Plakboeken gezien 10 tallen vol. Kranten TV. Uitnodiging enz. Kranten Wereldwijd. Waar staat het op Internet. Nergens. Mensen geloven alleen Internet of klets van mensen zonder verstand. Fietsen kon die ook. Zoals ik verklap dat die voor jaren terug ook op Strava was. En KOM naar KOM pakte. Toen ze wisten het was de Champ zoals ze hem al van de jaren 70 tig noemde. Hackte se die account. Omdat mensen het nog nog niet gunnen een Vluggen beter is. Met een zwaar rug letsel 12 schroeven in de rug deze oude man ze nog uit het Wiel trapt.
Spreek voor zich het bloed van Piet Vluggen in een lijn door liep naar Gerold Vluggen nu nog. Het zegt het al. 1912 en 1952 40 jaar later weer een Wielrenner en Allrounder. Piet stierf in 1955.
Geplaatst door Frans Lemmens, 05 mei 2021 11:07:09

Onderwerp
Tekst
Je naam
Email
Web